Sohbet Fransız Kanalında Soma Faciasıyla Dalga Geçildi

Celik

Emekli Admin
Katılım
8 Nisan 2013
Fransız Kanalında Soma Faciasıyla Dalga Geçildi



Şebek Maymunu Şebek Maymunu

Gazeteci bozuntusu Partick Poivre d'Arvor üzüntümüze Fransız kaldı! Fransa'da yayınlanan komedi programı "Les Guignols de l'Info"yu sunan alçak gazeteci, "olmaz bu kadar" dedirtti. Patrick Poivre; kukla kılığına girerek "Türkiye'de 200'den fazla madencinin hayatını kaybettiği dramatik bir kaza yaşandı. Ne anlatıyorum ben? Türk madenciler umurumuzda değil, eğlenelim. Bugün bayram; Cannes'dayız" dedi! Daha da ileri giden Fransız, madencilerimizi temsilen iki kuklayı ekrana getirip şu iğrenç cümleleri sıraladı:

"Yerin altında 200'den fazla madencinin olduğu söyleniyor. Buradan Türk madencilere sesleniyorum; baretlerinizi çıkarın; 200 ölü var. Ölülere biraz saygı gösterelim. Ölülerin karşısında şapkalarını çıkarmayanlara sinir oluyorum. Patrick Poivre; Nuri Bilge Ceylan'ın da yüzü kurum içindeki kuklasına "Türkiye'deki kaza ona epey zarar vermiş" yorumu yaparak iyice çirkinleşti.
 
Bn0hmfiIgAAjkzg.jpg Bn0hmfiIgAAjkzg.jpg
 
bazen ufak bir hata yada anlaşılma olayları tam tersten anlamıza neden olabiliyor maalesef umarım en kısa zamanda olay gerçek anlamını bulur her iki paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler...
 
Türkiyeden taaa ordaki insanın ne yapmaya çalıştığını anlayamayız. Orda hükümeti ironiyle eleştiren , kendi hükümetine bunu yapan kalkıpta bizim hakkımızı savunmaz. İroni olsa bile asıl niyetinin belli edilmesi gerekirdi. İronide bile , gerçeğe açık ince bir nokta bırakılır.
Bunların kullandıkları ifadeler buysa, KALSIN...
Bizim haklarımızı savunmasınlar. Hele de böyle bir fransızın savunmasına da, ilgisine de ihtiyqcımız yok. Bence ülke olarak komik duruma düşmekten çok , zor anda kenetlenip , böyle soytarılıklar yapanlara karşı ortak dilden verilen bir cevap daha önemlidir.
- Türk Madencileri kimin umrundasınız?
gibi bir cümle ile neyin ironisini yapıyor. Bunun ironisi mi olur? Bu hükümet eleştirmeye benzemez. Bu konunun ne dalgası ne esprisi olur. Giden 302 tane can var. Bunca insana karşı nasıl bir ironi anlayışı.
Yukardaki resimdeki açıklamayı yazan arkadaşta boş konuşmuş. Buda onların savunucusu. Kesin fransızlarla bir akrabalığı var ki, herşeyi bir kenara bırakıp maskaralıkların avukatlığını yapmaya başlamış.
 
Bu soytariliga kimse kilif aramasin arkadas.

Kaza veya bilerek meydana gelen toplu ölümler nedeniyle Cannes gibi festivallerin iptal edilmesi durumunda,Dünya çapinda yapilan bütün festivallerin iptal edilmesi gerekir zira her an biryerlerde toplu ölümler yasaniyor (01.05.2014 Afganistan'da toprak kayması: 2100 ölü.Suriye'de hergün onlarca ölü...)

Festivalin yapilacagi ülkede toplu ölümler olmasi halinde festivalin iptal edilmesini anlarim fakat Türkiye'de yasanan facianin ardindan Fransa'da yaiplacak olan festivalin iptal edilmesi söz konusu olamaz.

Yok eger,Fransizlar bizi çok sevdigi için,Soma'da yasanan facia sebebiyle ölenler anisina Cannes festivalinin iptal edilmesi gerektigini savunan "Fransiz" varsa ona söyleyecegim tek söz; "Sen onu külahima anlat" olur...
 
Öyle yada böyle her şeyde Türk düşmanlıklarını, islam düşmanlıklarını çekinmeden belli eden insanlar, böyle bir durumda bizim üzüntümüze ortak olacak değiller.
Cannes film festivali falan neden ital etsinler ki? Kırmızı halıda yürüme manyalığı, kırmızı halı üzerinde acayip acayip pozlar vererek elbise gösterisi yapma hastalığı , kendilerini kırmızı halı üzerinde yürümeyi hakedecek kadar üstün görme rahatsızlığı karşında Türkiye de 302 can gitmiş, 3200 can gitmiş umurlarında mı?

O kadar zavallılar ki, içlerindeki kin insanlıklarını bitiriyor. Bitirmişte. İnsanlık adına aciz yaratıklar.

Güzel bir laf var.

TÜRK'ÜN , TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR.

Bazı yabancı basınlar destek mesajları ile yayına çıkmışlar. Sağolsunlar ama ben şahsen hiç kimsenin samimiyetine güvenmiyorum. Ne kadar güzel yazarlarsa yazsınlar hiç birinin dostluğuna güvenmiyorum.

Cannes film festivalini iptal etmesinler. Ama bana göre cannes film festivali değil. Cannes FİL festivali. Kırmızı halılar daha önemli olsun onlar için.

Gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz.
Boş boş konuşup zırvalamasınlar başka birşey istemeyiz.....
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Fransız Gazetesi Le Figaro'dan: Türk Ordusu İtirafı
  • MURATS44
  • MURATS44,
  • Makaleler
  • 0    1K
Fransa - Fransız Cumhuriyeti
  • GEZGİN
  • GEZGİN,
  • Ülkeler
  • 0    4K
Fransa Asırlardır Bize Fransız Kaldı
  • Ugur
  • Ugur,
  • Tarih
  • 0    2K
Geri