Kenan Sofuoğlu Motosikletiyle F-16 Uçağına Karşı Yarıştı

Ugur

Administrator
Katılım
8 Nisan 2013
AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Sofuoğlu, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında 3. havalimanının tanıtımı için motosikletle, F-16 savaş uçağına karşı yarışacak.

kenan-sofuoglu.jpg kenan-sofuoglu.jpg


İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında F-16, THY yolcu uçağı, Formula 1 yarış aracı, motosiklet ve spor otomobil birbiriyle yarışacak.

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile İstanbul'da 20-23 Eylül'de düzenlenecek TEKNOFEST etkinliklerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sofuoğlu, festival kapsamında F-16, THY yolcu uçağı, Formula 1 yarış aracı, motosiklet ve spor otomobilin aynı anda birbiriyle yarışmasının planlandığını ifade etti.

Daha önce dünyanın en hızlı araçlarının bir araya getirilerek aynı anda yarıştırılmadığını vurgulayan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"Dünyanın en hızlı araçlarının bir araya geldiği böylesine bir farkındalık etkinliği yapılmadı. TEKNOFEST'te bir ilki başarmak istiyoruz ve projenin üzerinde hala çalışıyoruz. Etkinlik öncesi testler gerçekleştireceğiz. Test verilerine göre yarışmanın formatını oluşturacağız. Dünyada ses getirecek projeyi yeni havaalanında hayata geçirebilmek bizim için ayrı bir başarı ve gurur olacak. Dünyanın en büyük havaalanına yakışır bir tanıtım organizasyonu gerçekleştireceğiz. Böylesine anlamlı organizasyonu Red Bull ve Selçuk Bayraktar'ın desteğiyle birlikte yapacağız."


Türkiye'nin milli gururu proje ve eserlere tanıtım desteği vermek için her zaman etkinlikler yaptığına işaret eden Sofuoğlu, 2016 yılında Kawasaki H2R marka ve model motosikletiyle açılış töreninden önce Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı sürüşte saatte 400 kilometre hıza ulaşarak rekor kırdığını anımsattı.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı ve sponsoru olduğu festivalin insanların hafızasında yer edineceğine inandığını dile getiren Sofuoğlu, "F-16 uçağıyla yarışmak yıllardır hayalimdi. Yeni havaalanında böyle bir yarış hayal ettiğimi daha önce dile getirmiştim. Hayalimi böylesine ülkemize büyük katkı vereceğine inandığını 3. havalanının tanıtımı yaparak gerçekleştirmek bana ayrıca heyecan veriyor. Bu gurur ve heyecanı bütün halkımızla birlikte yaşayacağız. Herkesi heyecana ortak olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA
 
Kawasaki en güçlüsü yaklaşık 400 km hız yapıyor. F16 1200 km hız yapıyor. Tam yanındayken F16 ses hızını aşsa kawasaki 500 metre uzağa fırlar. Ayrıca uçak pisti ne kadar uzun ki adı yarış bile olsa yüksek hıza olaşacak.

En son 3.köprü açılışı için yaklaşık 350 km hıza ulaşmıştı.
 

Kenan Sofuoğlu F-16 uçağıyla yarıştı​

TEKNOFEST İstanbul kapsamında AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun Solotürk F16 uçağı ile yarıştığı anlar nefesleri kesti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) sponsoru olduğu TEKNOFEST'te gösteriler başladı.

AW496062_04_1.jpg AW496062_04_1.jpg


AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı "Kawasaki H2R"nin katıldığı yarış düzenlendi.

Sofuoğlu yarış öncesi ısınma amaçlı kısa bir gösteri yaptı. Kendisine tezahüratta bulunan vatandaşları motor üzerinde selamlayan Sofuoğlu, bir süre tek teker üzerinde ilerledi.


Yarışta Sofuoğlu'na "Red Bull Racing Formula 1 arabası", "Kawasaki H2R", "Tesla P100 DL", "Lotus Evora 430 GT", "Aston Martin The New Vantage", "Solotürk F16 uçağı" ve "özel jet Challenger 605" rakip oldu.


AW496062_02_1_1.jpg AW496062_02_1_1.jpg



Lotus Evora 430 GT’yi Red Bull sporcusu Türkiye ralli şampiyonu Yağız Avcı, Aston Martin The New Vantage’ı Avrupa Şampiyonu Red Bull sporcusu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu kullandı.

Sofuoğlu’nun SOLOTÜRK F16 uçağıyla yarıştığı anlar nefesleri kesti. Hız rekoru kırılan yarış, hem havadan hem de kask kamerasıyla görüntülendi.

Yarışı Sofuoğlu'nun kullandığı "Kawasaki H2R" önde tamamladı.

Kaynak: AA, İHA
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Kenan Sofuoğlu Antrenman Kazaları
  • Ugur
  • Ugur,
  • Motorlu Araçlar
  • 0    4K
Kenan Evren (1917-2015)
  • Ugur
  • Ugur,
  • Biyografiler
  • 0    1K
Geri