Genel Kültür Tüm Yüz Ciltlerine Uygun Nemlendirici Krem Tarifi

:Eylül:

Aktif Üye
Katılım
2 Aralık 2014
kreme4f823b8aa15234f.jpgSağlıklı ve kusursuz bir cilde sağlıklı bir şekilde beslenerek sahip olabileceğinizi biliyor muydunuz? Pahalı kozmetik ürünleri bir kenara bırakın, doğadan gelen besinler, bitkilerle kendi doğal bakımlarımızı yaparak güzel bir cilde sahip olunabilir. Birkaç malzeme ile nemlendirici, besleyici, lekeleri gideren ve yaşlanmayı geciktiren yağlardan bitkilerden kendi kremlerimizi yapabiliriz.

Evde yapabileceğimiz nemlendirici krem tarifi
  • 2 adet Salatalık
  • 15 gram Balmumu
  • 45 gram Lanolin
  • 125 gram Buğday yağı
Salatalıkları püre haline getirin ve süzüp suyunu çıkarın. Lanolin ve balmumunu 75 derecede ısıtarak eritin. İçine buğday yağını da ekleyip ısıtın. Bu işlemden sonra salatalık suyunu azar azar karışımın içine ekleyerek karıştırın.

İsterseniz birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz, gül yağı olabilir, lavanta olabilir, mavi anemon muhteşem bir yağdır soğuyana kadar karıştıralım ağzı kapaklı bir kutuya koyup kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Yüzümde hep sivilce çıksın istemişimdir. Ergenlik, gençlik ve hâlen isterim arada. Sivilcenin çıkmasını insanlar kötü zannediyor ama stresin oradan çıkması bence çok iyi bir şey. Kafamda egzama çıkıyordu yoksa ve bu cidden berbat bir durumdu.
 
Her kez şikayet ediyor sivilceden özel kremler karışımlar bile isteyen varken sizin sivilce istiyorum demeniz, enteresan ilk rastladım
 
Her kez şikayet ediyor sivilceden özel kremler karışımlar bile isteyen varken sizin sivilce istiyorum demeniz, enteresan ilk rastladım

Türünün son ördeğiyim ben, kafamda egzama çıkmasında sivilce çıksın tek ona razıyım. Egzama daha önceleri öyle çok kanatıyordu kafamı tarifi olamaz. Öyle çok kaşınır, öyle çok saçım dökülürdü ki deriyle beraber... o nedenle sivilceye razıyım derdim her zaman.

Hem cidden hiç çıkmadı sivilcem bir tane çıksın merak etmiyor değilim.
 
Geri