Fenerbahçe Yeni Teknik Direktörünü Buldu

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
Fenerbahçe teknik direktörü Phillip Cocu oldu! İşte, Cocu’nun kariyeri…
Fenerbahçe'de son dakika transfer haberi! PSV Cocu'yu Twitter'dan açıkladı! Fenerbahçe, adı uzun zamandır teknik direktörlük koltuğu için anılan Hollandalı ünlü teknik direktör Phillip Cocu'yu açıkladı. Peki, Cocu kimdir, Phillip Cocu hangi takımları çalıştırdı? İşte, Cocu'nun kariyeri...
Ali Koç’un başkan seçilmesinin ardından teknik direktör arayışlarını sıklaştıran Fenerbahçe teknik direktörü Phillip Cocu oldu. 47 yaşındaki teknik adamın PSV ile yollarını ayırma kararını aldığını resmen açıkladı. PSV Eindhoven, sosyal medya hesabından Philip Cocu'nun ayrılığı “Cocu'ya Fenerbahçe'de başarılar dileriz” paylaşımı ile duyurdu.

PSV COCU AYRILIĞINI TWİTTER’DE TÜRKÇE PAYLAŞTI

PSV Eindhoven, Cocu'nun ayrılığını Türkçe bir mesajla takipçileri ile paylaştı. Mesajda “Beş sezon ve altı kupa. Phillip; öncelikle bize yaşattığın başarılarla dolu yıllar için sana teşekkür eder Fenerbahce'de başarılar dileriz” denildi. Fenerbahçe de Philip Cocu transferini KAP'a yaptığı “Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü için Phillip Cocu ile 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır” diyerek duyurdu. Philip Cocu'nun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

COCU’NUN TEKNİK DİREKTÖRÜLÜK KARİYERİ

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven'ın yardımcı antrenörlüğü ile başlayan Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlenmişti. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven'ın altyapı sorumluluğuna getirildi. 2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat'ın yerine teknik direktörlüğe getirildi. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda'da şampiyon oldu.

COCU’DAN FENERBAHÇE AÇIKLAMASI

Sarı lacivertli ekiple 3 yıllık anlaşma imzalayan başarılı çalıştırıcı, “Kulübün yakın gelecek için hazırladığı planlardan çok etkilendiğimi söylemeliyim. Fenerbahçe harika bir kulüp, Ali Koç ve Damien Comolli’nin bana anlattığı vizyon, fikirler çok ümit verici. Böyle önemli bir kulübün parçası olmaktan gurur duyuyorum. Oyuncularla çalışmayı ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nda taraftarlarımızın önünde takımımıza liderlik etmeyi dört gözle bekliyorum. Bu yolculuğa başlamak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri