Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)

Ramazan Yemekleri ve Tarifleri Ramazanın ayının gelmesi sebebiyle sadece restoranları değil aynı zamanda ev hanımlarını da tatlı bir telaş aldı. Çağırılan misafirlere geçen senelerden daha farklı bir sofra hazırlamak ve daha değişik ve güzel...

  1. #1
    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)
    Ramazan Yemekleri ve Tarifleri

    Ramazanın ayının gelmesi sebebiyle sadece restoranları değil aynı zamanda ev hanımlarını da tatlı bir telaş aldı. Çağırılan misafirlere geçen senelerden daha farklı bir sofra hazırlamak ve daha değişik ve güzel tatlar sunmayı herkes ister. İşte Ramazanın ayına özel Yemek ve Tatlıların malzemelerini ve hazırlanışını vereceğiz:

    Yemekler



    Tatlılar


    Osmanlı Mutfağı Yemek Çeşitleri ve Tariflerine BURADAN Ulaşabilirsiniz

  2. #2
    Şiş Köfteli Alinazik

    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)

    Malzemeler:
    2 adet domates
    1 kase yoğurt
    3 adet yeşil biber
    3 bostan patlıcan

    Köftesi İçin:
    1 yumurta
    350 gram kıyma
    1 adet soğan
    2 diş sarımsak
    Galeta unu
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Patlıcanları közlüyoruz. Köftesini hazırlamak için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı ve sarımsağı üzerine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamına göre galeta unu ilave ediyoruz. İyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan yuvarlak köfteler yoğuruyoruz. Domates ve biberleri şişe geçirecek şekilde dilimlere bölüyoruz. Çöp şişe bir köfte, bir domates, bir biber, bir köfte şeklinde sırayla şişe geçiriyoruz. Şişleri fırın tepsisine diziyoruz. Hafiften sıvıyağ döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Kesme tahtasına alıp doğruyoruz. Serviz tabağının zeminine köz patlıcanı koyuyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Pişen şiş köfteleri de yoğurdun üzerine alarak servis ediyoruz.

  3. #3
    Mercimek Çorbası

    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)

    Malzemeler:
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 adet patates
    1 kahve fincanı kırıklı pirinç
    1 adet domates
    1 adet havuç
    1-1,5 litre su
    1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı:
    Mercimek çorbasının düdüklü tencerede yapılışını tarif edecek olursak, sizin koşullarınıza göre, pişme süresi değişebilir. Mercimek ve pirinci yıkayıp süzün. Havucu ve patatesi soyup, rendeleyin. Hepsini yeterli miktardaki su ile birlikte düdüklü tencereye koyun. Malzemelerde su miktarını 1-1,5 litre arası yazdım, sizin yoğunluk ve miktara göre ayarlamanız gerekiyor. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra düdüklü tencere de 12 dakika pişirin. Piştikten sonra isteğe bağlı olarak taneli veya blender ile ufalayıp pürüzsüz bir çorba elde edebilirsiniz. En güzel yanı ise şimdi geliyor: 1 adet domatesi rendeleyip, tereyağında pişirip, çorbaya katıyoruz.

  4. #4
    Fırında Mantarlı Erişte

    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)


    Malzemeler:
    3 su bardağı erişte
    500 gram mantar
    3 adet taze soğan
    6 su bardağı su
    1 adet bulyon
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 çay bardağı ceviz içi
    1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
    Pul biber
    Tuz
    Karabiber

    Üzeri İçin:
    2 adet haşlanmış patates

    Hazırlanışı:
    Erişteyi bulyonla suda yumuşayana kadar haşlayın. 15 dakika kadar suyunda bekletip daha sonra süzün. Başka bir tencerede yağı kızdırıp içine elinizle kıydığınız cevizi ve ince kıyılmış mantarları atıp 2-3 dakika soteleyin. Ocaktan alıp ince kıyılmış taze soğanı ilave edip karıştırın. Tenceredeki eriştelerin üzerine döküp harmanlayın. Tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar peyniri, pul biberi ekleyin. Tekrar harmanlayıp yağladığınız fırın kabına aktarın. Püre yaptığınız patatesi sıvıyağ rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırıp eriştelerin üzerine kapatacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200ºc fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

  5. #5
    Mısırlı Pilav

    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)


    Malzemeler:
    2 Su Bardağı Mısır Konservesi
    2 Su Bardağı Pirinç
    4 Bardak Et Suyu
    1 Kahve Fincanı Soya Yağı
    İstediğiniz kadar karabiber ve tuz

    Hazırlanışı:
    Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

  6. #6
    Güllaç

    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)


    Güllaç yapımı için malzeme listesi:
    12 adet güllaç yufkası
    2 litre ılık süt
    3 su bardağı toz şeker
    1 paket şekerli vanilya
    İsteğe göre 1 çay bardağı gül suyu

    Güllacın üzerini süslemek için gerekli malzemeler:
    1 adet büyük nar (Temizlenmiş taneleri)
    100 gram file badem
    100 gram file antep fıstığı
    Yaklaşık 20 adet kiraz şekerlemesi

    Hazırlanışı:
    Öncelikle şeker, vanilya ve süt orta ya da büyük boy bir tencerede durmaksızın karıştırılarak pişirilir. Elde edilen karışım soğuması için bir müddet bekletilir. Karışımın ılık hale gelmesi yeterlidir. Daha sonra güllaç yufkaları büyüklüğünde, genişçe bir tepsi ayarlanır ve bu tepsinin içine 1 adet yufka serilir. Yufka serilirken dikkat edilmesi gereken unsur parlak tarafın üste gelecek şekilde serilmesidir. Şeker, vanilya, süt karışımından 1 kepçe, güllaç yaprağının üzerine dökülür. İlk 4 ya da 5 kat için aynı işlem tekrarlanır.

    Daha sonra file antep fıstıkları her tarafa eşit derecede paylaştırılır. 1 kat güllaç yufkası daha serilir ve üzerine süt, şeker, vanilya karışımı eklendikten sonra file bademler serpilir. File bademlerin de her tarafa eşit paylaştırılması gerekmektedir. Kalan yapraklar il 5 yaprakta olduğu gibi tekrarlanır. Son yaprağın üzerine de karışım eklenir ve güllaç soğutulmak için buzdolabına alınır. Güllaç, gül suyu ile de tercih edilebilir. Eğer gül suyu tercih ediliyorsa sütlü karışıma eklenebileceği gibi, en son üst kısma da dökülebilir. Buzdolabında yaklaşık 3 saat boyunca soğumaya bırakılan güllacın üzerini file badem, file antep fıstığı, nar taneleri ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

  7. #7
    Revani Tatlısı

    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)


    Gereken Malzemeler

    Kek için;

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 tatlı kasığı kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvı yağ

    Şerbet için;

    3 su bardağı su
    3 su bardağı seker
    ½ limon suyu

    Hazırlanışı

    İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğerleri ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz hindistan cevizi serperek servis yapılır. Afiyet olsun.

  8. #8
    Çerkez Tavuğu

    Ramazan Yemekleri -Tatlıları ve Tarifleri (Resimli)


    MALZEMESİ

    1 adet orta boy tavuk
    6-7 dilim bayat ekmek
    Yeterince tuz ve karabiber
    500 gram ceviz (bu yemeğin ön plana çıkan tadı cevizdir)
    Tavuğu haşlamak için yeterince su
    1 çorba kaşığı dolusu ceviz yağı
    Süslemek için maydanoz dalları

    YAPILIŞI

    Öncelikle geniş bir tencerede tavuğu tuzunu da ilave ederek haşlayın.
    Diğer tarafta cevizi robottan geçirin, ıslatıp suyunu iyice sıktığınız ekmeği, tuzu ve biberi ilave edin. Bu karışıma koyu boza kıvamı alana kadar tavuk suyu ilave edin. Daha sonra bu sosu geniş bir kaba aktarın. Soğumuş olan tavuğu kemiklerinden ayırıp didin, biraz tuz ve karabiberle örselemeden karıştırın, geniş servis tabağına koyun, üzerinin her tarafını yaptığınız sosla kaplayın. En üstüne ceviz yağına pul biber karıştırıp her yerine yayın, arzuya bağlı maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın .
    (Eskiden et makinesinde ceviz çekilir ve bu işlem birkaç kez tekrarlandığı için cevizin yağı bir kenara akardı. Burada biriken yağ da bu yemeğin üzerine dökülürdü.)

Facebook Yorumları

Konu Bilgileri

Şu An Görüntüleyenler

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

    Bu Konu için Etiketler