Genel Kültür Dünyanın En Uzun Adamı İle Dünyanın En Kısa Kadınının Buluşması

Ugur

Administrator
Katılım
8 Nisan 2013
Mısır Dışişleri Bakanlığı ile Mısır Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın daveti 'Dünyanın en uzun adamı' ile 'Dünyanın en kısa kadınını' buluşturdu.

en-uzun-kisa-1.jpg en-uzun-kisa-1.jpg


Guinness Rekorlar Kitabı'na göre Sultan Kösen, 2.51 metre boyuyla dünyanın yaşayan en uzun adamı, Hindistan'dan 24 yaşındaki Jyoti Amge de 62.8 cm boyuyla dünyanın en kısa kadını olarak kayıtlara geçmişti.

en-uzun-kisa-2.jpg en-uzun-kisa-2.jpg


2011 yılında boylarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ikili, Kahire'de dünyaca ünlü Giza Piramitleri'nin önünde poz verdiler.


en-uzun-kisa-3.jpg en-uzun-kisa-3.jpg


Jyoti Amge 1993 yılında Hindistan'da dünyaya geldi. 2011 yılında, 18 yaşındayken rekor kırdı. Şimdilerde American Horror Story'de rol alıyor. Akondroplazi, yani cücelik hastalığı sebebiyle boyu bu kadar kısa.

en-uzun-kisa-4.jpg en-uzun-kisa-4.jpg


2014 yılında Sultan Kösen, o dönemde dünyanın yaşayan en kısa adamı olan Chandra Bahadur Dangi (3 Eylül 2015'te öldü) ile Londra'da bir organizasyonda bir araya gelmişti.

 
Son düzenleme:
Cebine sığar kadin:D

Çok şaşırtıcı duruyorlar,ayaklari ne büyük
Dev adamla Şirine:D
 
Sultan'in ayakkabisi boyunca ancak. :)
 
Mardin'de yaşayan ve 2 metre 51 santimetrelik boyu ile 15 yıldır 'dünyanın en uzun boylu erkeği' unvanını koruyan Sultan Kösen, 62,8 santimetre boyuyla 'dünyanın en kısa boylu kadını' Hindistanlı Jyoti Amge ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Los Angeles kentinde bir araya geldi.

Sultan ve Jyoti, Mısır Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın daveti üzerine 2018'de Kahire'de bir araya gelmiş, Gize Piramitleri'ni ziyaret etmişti.

uzun-kisa.jpg uzun-kisa.jpg
 
Ben de 1.87 boyundayım diye kendimi uzun zannediyorum :D
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri