Allah evinin anahtarı Osman b. Ebi Talha'nın elinde. Nur-u Cihan, anahtarı Osman'dan istediler:
- Ver onu bana! Osman b. Ebi Talha ileri atıldı ve anahtarı uzatıp:
- Emanettir, ey Allah'ın Resulü! Dedi ve anahtarı Peygamberler Peygamberine teslim etti.
Anahtar, Allah Sevgilisi'nin mübarek elinde. Osman b. Ebi Talha'nın boynu bükük, yüzünde tırmık tırmık bir acı. Kâinatın Efendisi bu mahcup adama hitap ettiler:
- Dediğim oldu mu, ey Osman? Osman mırıldandı:
- Evet, ey Allah'ın Resulü!
O anda Osman'ın gözünde Mekke ve Kâbe karardı ve eski günler canlandı: Eski, hem de çok eski demlerde, bir gün, Resul-i Ekrem Kâbe'ye girmek istiyorlar. Anahtar yine Osman'da.
Osman acı acı gülüyor ve Resuller Serverinin teklifini reddediyor.
Allah Resulü şöyle buyuruyorlar:
- Osman, bir gün bu anahtarı benim elimde göreceksin! O zaman ben onu dilediğim kimseye teslim edeceğim.
Osman'ın cehalet damarları kabarıyor ve kahkahayı basıyor:
- O zaman Kureyş'in düşmesi ve alçalması lazım. - Hayır,
Osman: O zaman Kureyş'in yükselmesi ve aziz olması lazım!..
Osman, bu yakıcı, kül edici hatırasından uyandı ve Nebiyyi Muhteremin karşısında utancından eridi. İşte anahtarlar Allah Resulünün elinde. Dilediğine verecek.
kabe.webp
- Ver onu bana! Osman b. Ebi Talha ileri atıldı ve anahtarı uzatıp:
- Emanettir, ey Allah'ın Resulü! Dedi ve anahtarı Peygamberler Peygamberine teslim etti.
Anahtar, Allah Sevgilisi'nin mübarek elinde. Osman b. Ebi Talha'nın boynu bükük, yüzünde tırmık tırmık bir acı. Kâinatın Efendisi bu mahcup adama hitap ettiler:
- Dediğim oldu mu, ey Osman? Osman mırıldandı:
- Evet, ey Allah'ın Resulü!
O anda Osman'ın gözünde Mekke ve Kâbe karardı ve eski günler canlandı: Eski, hem de çok eski demlerde, bir gün, Resul-i Ekrem Kâbe'ye girmek istiyorlar. Anahtar yine Osman'da.
Osman acı acı gülüyor ve Resuller Serverinin teklifini reddediyor.
Allah Resulü şöyle buyuruyorlar:
- Osman, bir gün bu anahtarı benim elimde göreceksin! O zaman ben onu dilediğim kimseye teslim edeceğim.
Osman'ın cehalet damarları kabarıyor ve kahkahayı basıyor:
- O zaman Kureyş'in düşmesi ve alçalması lazım. - Hayır,
Osman: O zaman Kureyş'in yükselmesi ve aziz olması lazım!..
Osman, bu yakıcı, kül edici hatırasından uyandı ve Nebiyyi Muhteremin karşısında utancından eridi. İşte anahtarlar Allah Resulünün elinde. Dilediğine verecek.
- Sonraki Konu