Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek projesinin final etabı 14 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyona katılacak firmalardan GreenCoast, doğal maden karışımının fiziksel ve kimyasal özelliklerinden yararlanarak üretmiş olduğu prekast blok ile yeşilin...
Türkiye'de farklı bölgelerde yaklaşık 30 bin dekar alanda tohumluk, ham madde ve donuk ürün olarak patates üretimi yapan Doğa Tohumculuk tarafından 2010 yılında başlatılan ve 10 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda 17 çeşit yerli patates yetiştirildi.
Firmanın Türkiye'de tescil almış 7 yerli...
Nasıl da sıradan duruyor bu sarmaşık. Ama gerçekler hiç de öyle değil. Gizemli yeteneğiyle dünyanın en şaşırtıcı bitkisi bu.
Adı Boquila trifoliolata, Şili ve Arjantin’in ılıman yağmur ormanlarında yaşıyor. Diğer sarmaşıkların yaptığı şeyi yapıyor; orman zemininde dolanıyor, yukarı doğru...
Toros sediri Toros sediri, Lübnan Sediri veya Katran ağacı (Cedrus libani), çamgiller (Pinaceae) familyasından Güney Anadolu Toroslarında yaygın görülen, ayrıca Kelkit ve Yeşilırmak vadilerinde kalıntı meşcereleri bulunan bir sedir türüdür.
40 m'ye kadar uzarlar. Genç sürgünler grimsi...
Trabzon hurması (Diospyros kaki) ya da daha eski bilinen adı ile Cennet hurması veya Akdeniz Hurması, yöresel adı ile ambe veya amme, abanozgiller (Ebenaceae) familyasından, Akdeniz bölgesi gibi subtropik iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad. "Hurma" Farsça...
Türkiye'de Nesli Tükenmekte Olan Bitkiler Beyaz Çiçekli Çakal Nergisi: Dünyada sadece Türkiyede Muğla-Fethiye çevrelerinde yetişiyor.
Çan Çiçeği: Sadece Çoruh Vadisinde yetişen türün soyu tüm Avrupada tehlike altına girdi.
Çorak Gülü: Tuz Gölü civarında yetişiyor.
Çöven: İç Anadolunun...
Dünyanın en pahalı bitkisi olarak bilinen ve kozmetik, ilaç, gıda gibi birçok alanda kullanılabilen safranın Türkiye'deki çeşidi, Eskişehir'deki Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün (GKTAEM) çalışmaları sonucu dünyada bu alanda tescili sağlanan ilk alt tür oldu.
Alınan...
Turuncu güngüzeli Turuncu güngüzeli (Hemerocallis fulva), Hemerocallis cinsinden bir çiçekli bitki türüdür. Ana vatanı Asya olan tür, Kafkaslar'dan Himalayalar, Çin, Japonya, Kore ve güneydoğu Rusya'ya kadar büyük bir coğrafyada yerli, doğal olarak bulunur. ABD ve Kanada'da bahçelerden kaçarak...
Dünyada sadece Dilek Yarımadası Milli Parkında yetişen ve Türkiye’nin endemik türü olan Tüylü Çan Çiçekleri doğal ortamlarında açmaya başladılar. Biyolojik çeşitlilik bakımından çok değerli olan bu türün koparılması ya da sökülerek taşınmasının cezası 42.000 TL.
Dünyada sadece Aydın'ın...