Güncel Balıkesir'de facia

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
Balıkesir çevre yolunda takla atan yolcu otobüsünde bulunan 15 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 17 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

be18a2398986cc17538.jpg


Balıkesir'de feci bir trafik kazası meydana geldi. Saat 04.40 sıralarında OSB Çevre Yolunda Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak takla attı.

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Kaza nedeniyle 11 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 3 kişide kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaza alanına sevk edilen sağlık ekipleri yaralanan 18 kişiyi 5 ayrı hastaneye sevk etti. Yaralıların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Tedavi altındaki 18 yaralıdan birinin daha hayatını kaybetmesiyle, yaşamını yitirenlerin sayısının 15'e yükseldiği öğrenildi.


be21f301f950bb758cf.jpg


KAZANIN KESİN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Bölgeye gelen bir vinç yardımıyla şarampole yuvarlanan otobüs kaldırıldı. Zonguldak’tan yola çıkan ve İzmir’in Dikili ilçesine giden otobüs eğimli yolda virajı alamayarak takla attı.

Aracın sürücüsünün uyuyarak aracın hakimiyetini kaybettiği yönünde iddialar güçlenirken, yetkililer kazanın kesin oluş nedeniyle ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığını ifade ettiler.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Şıldak, "Şu anda hastanelerimizde de yaralılarımız var. Toplam 17 yaralımız bulunmaktaydı. 3 vatandaşımızı tedavileri tamamlanarak taburcu etmiş durumdayız" dedi.


Vali Şıldak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün ilimiz sınırları içinde il merkezine yakın çevre yolumuzda, organize sanayi bölgesi çevre yolu olarak adlandırdığımız yolda Edremit istikametine seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak devrilmesi sonuncunda maalesef şu ana kadar 15 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şu anda hastanelerimizde de yaralılarımız var. Toplam 17 yaralımız bulunmaktaydı. 3 vatandaşımızı tedavileri tamamlanarak taburcu etmiş durumdayız. Şu anda 14 yaralı vatandaşımız, şehir hastanemiz, devlet hastanemiz, üniversite hastanemiz ve bir özel hastanemizde tedavi altında bulunuyorlar. Onlara da rabbimden acil şifalar diliyorum.


'BÜTÜN MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM'
Bütün kurumlarımız jandarmamız, sağlık birimlerimiz, AFAD onun dışında Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve bütün birimlerimizle, emniyetimizle birlikte büyükşehir belediyemiz burada, hastanede yaralılarımızı ziyaret ettik sabah saatlerinden itibaren şimdi de yakınları aileleri gelmeye başladı. Gerek cenazelerimiz işlemleri, nakil süreçleri, gerekse burada bulunan yaralılarımızın her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bütün kurumlarımız koordinasyon içerisinde. En iyi şekilde vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Çok üzüntü verici, çok elim bir kaza. Ben bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim yenilerinden, başka kazalardan muhafaza etsin diyorum."

Kaynak
 
Feci bir kaza, Allah ölenlere rahmet eylesin. Kazanın yol hipnozundan kaynaklı olduğu söyleniyor.

 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Balıkesir
  • Evliya Çelebi
  • Evliya Çelebi,
  • Şehirler
  • 1    3K
Balıkesir Yöresel Kıyafetleri ve Halk Oyunları
  • Ayyildiz
  • Ayyildiz,
  • Gelenek ve Göreneklerimiz
  • 0    44K
Geri