Gezi Turizm Ericek Göleti & Adrenalin Park

Ericek Göleti​


e7d90273-dc1f-4bc4-ba24-09afaebec9c8.jpg


Bursa’nın kazandığı yeni değerlerden birisi Ericek Göleti. Bursa da gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken, sizi dinlendirecek, haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz çok güzel bir destinasyon. Burada piknik yapabilir, göletin etrafında ve çevresinde yürüyüş yapabilir, balık tutabilir, yeni açılan Adrenalin Parkta keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Aynı zamanda da kamp alanı olarakta çok ideal bir yer. Henüz tam keşfedilmediği içinde doğal güzelliğini korumakta. Şimdi detaylı olarak Ericek Göleti nerede? Nasıl Gidilir? Neler yapılır inceleyelim.

Ericek Göleti Katırlı Dağlarının eteklerinde sulama amacı ile oluşturulmuş yapay bir gölettir. Gürsu ilçesine bağlıdır. Şehir merkezinden 36 km uzaktadır. Gidiş yolu ne güzel ne de kötü diyebilirim, dikkatli gitmenizde fayda var. İçerisinde piknik alanları ve adrenalin parkı ile güzel vakitler geçirebileceğiniz bir alan. Unutmadan giriş ücreti 5 TL bunu da söylemekte fayda var.

Not : Ericek göletinün bir çok yerinde telefon çekmiyor fakat baz istasyonu kurulumu için belediyenin çalışmaları devam ediyor, bunu da söylemeden geçmeyelim.

Ericek-G%C3%B6leti.jpg


Bu manzarayı görmek için illaki drone ihtiyaç yok 🙂 Adrenalin parkın arkasındaki tepeye (240m yükseklik) çıkıp keyifli bir seyir hem de spor yapabilirsiniz.

Ericek Göletinde Neler Yapılır?​

Bursa’nın yeni yeni keşfedilen ve son zamanlarda yapılan yatırımlarla uğrak bir nokta olma yolunda hızla ilerleyen bir destinasyon. Yolun uzunluğu sizi caydırmasın, biz bu yola değdi dedik, eminim sizde bizimle aynı düşüneceksinizdir.🙂

Ericek Göleti şehirden uzak, yeşilin içinde insana huzur veriyor. Belediyenin oluşturduğu banklar sayesinde göl kenarında ve orman içindeki piknik alanlarında mangalınızı yapabilirsiniz. Piknik alanı olarak göl çevresinde bir çok çeşme bulunmaktadır. Ayrıca lavabosu ve mescidi ile de herşey düşünülmüş. Göl kenarında ağaçların gölgesi altında keyifli vakit geçireceğinize eminim.

Adrenalin Park​

Ericek Göleti Adrenalin Park Haziran 2018′ in ilk pazar günü hizmete açıldı (Sezon Açılışı). Gürsu adrenalin parkta, olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık tırmanma parkuru, atv safari parkuru, yapay tırmanma duvarı, kampçılık alanı, zipline hattı, gölet sporları alanı (airboat, kano sporları) ve seyir alanları yer alıyor. Ericek göleti zipline hattı ile Bursa’ da bir ilk olma özelliği taşıyor. Atış poligonu ile de farklı bir hizmet sunuluyor. Ayrıca deniz bisikletleri ile göletin üzerinden alanı keşfedebilirsiniz.

Bungalov Evleri​

Ericek Göleti bungalov evleri bu yıl (2018) hizmete açıldı. Her bungalov evinin bahçesi, oturma alanları, cafe, restaurant ve yörük çadırı bulunmaktadır. Ericek Göleti bungalov evlerini ev olarak kiralayabileceğiniz gibi, yatak olarak da kiralayabilme imkanınızın olduğunu öğreniyoruz.

Ericek göleti bungalov evleri günlük kiralama ücreti : 150 ₺


Ericek Göleti Kamp​

Ericek Göleti kamp için çok ideal bir yer. Göle ilk girdiğinizde . Yukarıda da bahsettiğimiz gibi lavobosu, Çeşmesi ufak büfesi ile tüm zorunlu ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Ateş yakmak için ormanlık alandan kozalak ve dal toplayabilirsiniz. Kamp ile ilgili merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını buradan öğrenebilirsiniz.


Olta Balıkçılığı​

Ericek göletinde balık tutmakta keyifli hem güneşten kaçabileceğiniz alanlar çok, hem de balık tutarken bir taraftan da pikniğinizi yapabilirsiniz.

Ericek Göletinde Nerede, Nasıl Gidilir?​

Ericek Göleti Gürsu’nun Ericek Köyüne 3 km uzaklıktadır.

Ericek Göletine 2 farklı gidiş yolu mevcut. Ben size Barakfakih’ ten gidiş yolunu anlatacağım, diğer yoldan gitmek isterseniz de haritaya tıklayıp diğer güzergahtan yol tarifi alabilirsiniz.

Şehir merkezinden tarif etmek gerekirse Kent Meydanından Ankara istikamete giriyoruz, Kestel ilçe merkezi girişini geçtikten sonra 4-5 km sonra sola kasapları ile meşhur Barakfakih mahallesi istikametine dönüyoruz. Barakfakih'in merkezine gelmeden sağa gidiyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus navigasyon sizi derenin sağından götürüyor bu yol hem bozuk hem de uzun buraya girmeden derenin sol tarafından gidiyoruz. Burada Ağlaşan tabelalarını takip ediyoruz. Ağlaşan köyünün girişine geldiğimizde ise Ericek tabelaları karşımıza çıkıyor. Takip ediyoruz ve Ericek köyü girişinden tabelaların gösterdiği yöne sağa dönüyoruz ve 3 km sonra Ericek Göletindeyiz.

Toplu taşıma ile gidecekler için maalesef şuan için böyle bir seçenek mevcut değil.

* Gidiş yolunda yollar çakıllı ve bozuk kısımlar var bu yüzden çok dipten gitmeyin aracın kayma durumu olabilir.

* Ayrıca dönüş yolunda Barakfakih yol üzerinde meyvelerin satıldığını görürseniz almanızı tavsiye ederim, hepsi yeni toplanmış ve lezzetli oluyor, pişman olmayacaksınız.

* Navigasyon ile gidecekler için bu linkten yol tarifi alabilirsiniz.
 
Geri