Sıla Yolu Sıla Yoluna Çıkacak Gurbetçilere Bulgaristan Uyarısı: Gündüz seyahat edin!

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
karayolu-gece-696x392.jpg


Sıla Yolu’nun en sorunlu ülkeleri arasında yer alan Bulgaristan’daki sıkıntılar bu yıl da devam ediyor. Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği de yayınladığı bildiri ile Bulgaristan’dan geçecek vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiği hususlarına açıklık getirdi. Güvenlik vurgusu yaptı.

Bu yıl da milyonlarca gurbetçinin Türkiye izni için kara yolunu tercih edeceği tahmin edilirken, Sıla Yolu’nun en sorunlu bölgesi Bulgaristan ile ilgili Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’nden açıklama yapıldı. Büyükelçiliğin sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye’ye gidiş ve dönüşte Bulgaristan’dan karayoluyla transit geçiş yapmayı tercih edecek vatandaşların, kendi güvenlikleri açısından, aşağıda belirtilen hususlara özen göstermeleri istendi.

Büyükelçiliğin yaptığı uyarılar arasında şu hususlar yer aldı:

*Gündüz seyahat etmek,

* Ana yolları tercih etmek suretiyle yolculuk yapmak,

* Mümkün olduğu takdirde küçük gruplar oluşturarak birbirinden kopmadan seyahat etmek,

* Bazı Batı Avrupa ülkelerinden Bulgaristan’a oto-trenle seyahat ederken Sofya yerine, Türk sınırına yakın Svilengrad şehrine kadar yolculuk yapmak,

* İhtiyaçların ötesinde nakit para ve ziynet eşyası taşımamak,

* Bir olay olduğunda derhal polise başvurarak, zabıt tutturmak; gerekiyorsa en yakın temsilciliğimizle temas ederek yardım istemek, (112 acil durum hattı Türkçe servis vermektedir)

* Mümkün olduğunca duraklama ve konaklamadan kaçınmak, Bulgaristan’dan en kısa sürede geçmek,

* Konaklama durumunda ise, taşıtları korumalı park yerleri veya kapalı garajı olan otellerde park edip şehirde taksi kullanmak,

“Yabancı plakalı taşıtların çalınması sıklıkla karşılaşılan bir durum”

Bulgaristan’da yabancı plakalı taşıtların çalınması sıklıkla karşılaşılan bir durum olduğu hatırlatılırken, bu tür olaylarda ivedilikle polise başvurulması gerektiği aktarıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Özellikle Bulgaristan’da konaklayan yabancıların araçları çalınmakta, hırsızlık şebekeleri süratle aracın izini kaybettirmekte ya da aracın sahibi ile temasa geçerek çaldıkları aracı iade etmek için para talep etmektedirler. Yolculuk esnasında Bulgaristan’da konaklanması planlanıyor ise kasko sigortasının kapsamının Bulgaristan’ı içerecek şekilde genişletilmesi yararlı olacaktır.”

Kaynak
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri