Sıla Yolu Dikkat : Avrupa’ya dönüşte yanınızda getirdiklerinize dikkat edin

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
g%C3%BCmr%C3%BCk.jpg


Kara yolundan türkiye’ye seyahat edenler dönüş yolculuğunda sınır kapılarında gümrük sorunu ile karşılaşıyorlar. Nasıl olsa arabayla yolculukta sınır yok diye hatalı bir düşünceye kapılanlar gümrük kontrollerinde yüklü cezalar ödemek zorunda kalıyor. Veya değerli eşyaları ile paralarına el konuyor. Bu nedenle buradan tekrar hatırlatmada bulunmak istiyoruz: özellikle Avrupa’ya dönüşte gümrük sınırlarını gözardı etmeyin. En sık yaşanan sorunlar şunlar:

Nakit para: bir yolcunun yanında taşıyabileceği nakit para miktarı 10.000 €nun altında olmalı. Eğer bu sınırı aşıyorsanız miktarı gümrükten geçmeden önce yetkililere beyan etmeniz gerekir. Şunu unutmayın ki bu miktar tek yolcu için geçerli. Eğer araçta iki yetişkin varsa her birinin üzerinde en fazla 10.000 € olabilir.

Vatandaşlarımızın yaptığı bir başka hata ise altın gibi değerli eşyalarla ilgili. Bir çok ülkede değeri 430 Euroyu geçen altın takılara el konuluyor. Hatta Sırbistan veya Bulgaristan gibi ülkelerde el konulan eşyalarınızı bir daha geri almanız popüler oluyor.

Kaynak
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri