Hayvanlar Alemi 300'den Fazla İnsanı Öldüren Timsah Gustave

Gustave, Burundi'de yaşayan büyük bir erkek Nil timsahı. İnsan yiyen timsah olarak ün salmıştır. Ruzizi Nehri kıyılarında ve Tanganika Gölü'nün kuzey kıyılarında 300 kadar insanı öldürdüğü söyleniyor. Gerçek sayının doğrulanması zor olsa da, efsaneye yakın bir statü kazanmış ve bölgedeki insanlar tarafından büyük ölçüde korkulmaktadır.

gustave-timsah.jpg gustave-timsah.jpg


Gustave, 1990'ların sonlarından beri onu inceleyen ve araştıran bir herpetolog Patrice Faye tarafından adlandırıldı. Gustave hakkında bilinenlerin çoğu, 2004 yılında PBS'de yayınlanan Capturing the Killer Croc adlı filmden geliyor. Film, bir yakalama girişimini belgeliyor ve Gustave hakkında bir çalışma yapılıyor.

Gustave'in yakalanmadığından, uzunluğu ve ağırlığı tam olarak bilinmemekle birlikte, 2002 yılında, 5.5 metreden fazla olabileceği ve 900 kg'dan daha ağır olabileceği belirtildi. Böyle olağanüstü bir boyuta ulaşmak için yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin edildi; Bununla birlikte, Gustave’nin daha dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi, ağzını açtığında tam bir diş seti ortaya çıkardı. 100 yaşındaki bir timsahın “neredeyse dişsiz” olması gerektiğinden (belgesele göre) “muhtemelen 60 yaşından büyük ve muhtemelen hala büyüyor” olduğu tahmin edildi.

Gustave'nin insan etini normal diyetine entegre ettiği bilinmektedir. Rusizi Nehri boyunca ve Tanganika Gölü'nün kuzey kıyısında 300'den fazla kişiyi öldürdüğü söyleniyor. Her ne kadar kendisine bağlı ölümlerin sayısı abartılmış olsa da, Gustave yaşayan efsaneye yakın insan yiyici statüsüne ulaşmıştır ve özellikle bölgede yaşayan insanlar tarafından korkulmaktadır. Vücudunda birçok yara izi var.


Gustave'nin, daha küçük bir timsahın erişemeyeceği yetişkin bir su aygırı öldürdüğü ve yuttuğu bilinmektedir.

Gustave 21 Ağustos 2007'de Patrice Faye ve oğlu Gaël tarafından izlendi ve filme alındı, ancak en son 2014'te görüldü. O zamandan beri mevcut durumu bilinmiyor.
 
Ne cok insan yemiş, kabus olmuş resmen halka... Öldürseler di keşke. 😮
 
Öldüremiyorlarmış. En son 2014 te görülmüş. Bulsalar öldürecekler ama bulamıyorlar. Bir tanıdığın fikri olarak :D nehrin suyunu boşaltıp timsahı kolayca bulabilirlermiş. Ama nehrin suyunu boşaltmak akıllarına gelmediği için 300 kişiyi yimiş. :D
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Airbus A300
  • Ugur
  • Ugur,
  • Ansiklopedi
  • 0    187
Asporça Hatun (1300-1362)
  • Ugur
  • Ugur,
  • Biyografiler
  • 0    1K
Geri