Gezi Turizm Doğu Ekspresi Nedir? Güzergâhı nasıldır?

Son yıllarda oldukça popüler bir hale gelen Doğu Ekspresi, özellikle kış aylarında seyahat tutkunlarının vazgeçilmezi oldu. Peki, Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi güzergâhı nasıldır? Doğu Ekspresi saatleri nedir? Doğu Ekspresi nasıl yapılır? Doğu Ekspresi bilet fiyatları nedir 2021? İşte, Doğu Ekspresi hakkında bilinmesi gerekenler...

dogu-ekspresi_374890ab9a8a3ab9.jpg


Kış aylarının gelişiyle huzura kucak açabileceğimiz seyahat planları yapmaya başlıyoruz. Her dönem bambaşka güzellikleri gözler önüne seren Türkiye'de özellikle Anadolu'nun eşsiz dokusu dikkatleri üzerine topluyor. Farklı kültür ve medeniyetlerin ayak izlerini taşıyan bu topraklar, her köşesiyle harikulade bir atmosfere sahip. Eğer bu göz kamaştıran coğrafyada sizde aileniz ve sevdiklerinizle kışın ortasında sıcacık bir yolculuğun kapılarını aralamak isterseniz; Doğu Ekspresi tam da size göre! Ankara'dan Kars'a doğru uzanan macera dolu bir tren yolculuğu için bilinmesi gerekenleri gelin birlikte öğrenelim.

dogu-ekspresi-guzergahf34d1ef53325dfda.jpg


DOĞU EKSPRESİ NEDİR, GÜZARGAHI NASILDIR?​

Zengin doğasıyla göze çarpan Türkiye'de bir yanda yeşilin bin bir tonuna kucak açabilir diğer tarafta gökyüzünün sonsuz dinginliğiyle baş başa kalabilirsiniz. Her mevsim renk cümbüşünü anımsatan doğasıyla insanı içine çeken bu coğrafyayı bir pencereden izlemek harika olmaz mıydı? İşte Doğu Ekspresi, Ankara'dan başlayarak sırayla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'ı yakından görme imkanı tanıyor.

dogu-ekspresi-saatelerie20faf07db9a8d0a.png


DOĞU EKSPRESİ SAATLERİ​

Doğu Ekspresi son dönemlerde tur şirketleri ya da bireysel olarak yapabileceğiniz bir tren yolculuğu fırsatını gezi severlere sunuyor. Bu yolculukta yaklaşık 24 saat süren bir zaman diliminin ardından Ankara'dan Kars'a ulaşabiliyorsunuz. Ankara ve Kars'tan kalkış-varış saatleri ise şu şekildedir:

DOĞU EKSPRESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER​

Doğu ekspresinde yer alan vagonlar; pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlar olmak üzere ayrılmaktadır. Kuşetli vagonların içerisinde 10 kompartıman bulunmakla beraber; her kompartımanda toplamda 4 kişilik yolcu kapasitesi bulunmaktadır. Çarşaf, pike ve yastık gibi uyku malzemeleri TCDD Taşımacılık AŞ tarafından yolculuk için verilmektedir. Aynı zamanda kompartımanda yer alan koltuklar yatağa dönüşme özelliği sayesinde rahat bir uyku çekmeniz de mümkün.

Yemekli vagonlar ise 4'er kişilik masalardan meydana gelmektedir. Dilerseniz burada; kahvaltı, çorba, sıcak yiyecekler, soğuk sandviçler ve sıcak/soğuk içecekler arasında dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Yolculuğa çıkmadan önce dilerseniz; yanınızda götürmek üzere soğuk sandviçler ya da salatalar da hazırlayabilirsiniz. Yeme-içme ihtiyacınızı planlayarak hareket etmeniz kusursuz bir yolculuk fırsatını sizlere sunacaktır.

Tren Erzurum'da mola verdiğinde mutlaka Erzurum'un en meşhur yemeklerinden biri olan Cağ Kebabını tatmanızı tavsiye ederiz. Gara yaklaşmadan yaklaşık 45 dakika önce yemeğinizi sipariş ederseniz; kebabınız size hızlı bir şekilde ulaştırılacaktır.

TADINI ÇIKARIN!​

Fotoğraf sanatçıları için gizli cevher niteliğinde olan Doğu Ekspresi'nde bol bol manzaraların fotoğrafını çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra; radyonuzu açıp, sıcak kahvenizi yudumlarken kitap okumanın keyfine varmak da bir diğer seçeneğiniz olabilir.

2022 DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI
15 Aralık Çarşamba günü seferlerine başlayacak olan Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmak isteyenler Çarşamba ve Cuma günleri Ankara'dan, Pazar ve Cuma günleri ise Kars'tan tren yolculuğu keyfini tadabilirler.
TCDD'nin e-Bilet sayfasından satışa sunulan biletler 2022 yılına özel olacak şekilde belirlendi. 2 kişilik yataklı kompartman için kişi başı 650 TL ödeyerek Turistik Doğu Ekspresi fırsatına sahip olabilirsiniz.
Eğer turistik olmayan Doğu Ekspresi seferlerini tercih etmek isterseniz tek kişilik pulman biletin bedeli 68,00 TL'dir.

dogu-ekspresi_9c2e3e27c3706237.jpg


dogu-ekspresi_3e68eacbc284c9e2.jpg
 
Şu doğu ekspres ile bir kez seyahat etmek isterim.
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Doğu Bloku
  • Ugur
  • Ugur,
  • Ansiklopedi
  • 0    161
Doğu Anadolu’nun mimari harikası: İshak Paşa Sarayı
  • Kaptan43
  • Kaptan43,
  • Gezi - Turizm
  • 0    740
Uruguay Doğu Cumhuriyeti
  • GEZGİN
  • GEZGİN,
  • Ülkeler
  • 0    2K
Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti
  • GEZGİN
  • GEZGİN,
  • Ülkeler
  • 0    2K
Geri