İlginç Dünyanın en pahalı sekizinci sıvısı, yazıcı mürekkebi

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
Yazıcı mürekkebi, insan kanından, penisilinden ve neredeyse tüm alkollerden daha pahalı. Bu sıvı, birçok enfeksiyonun tedavisinde kullandığımız ve milyonlarca insanın hayatını kurtaran penisilinden 7 kat daha pahalı.

murekkep_06_11_2021f16641633aceeaee.jpg murekkep_06_11_2021f16641633aceeaee.jpg


Litre fiyatı üzerinden incelediğimizde insan kanından daha pahalı, akrep ve kobra zehrinden, Chanel parfümden ve diğer birkaç sıvıdan sonra gelen bir sıvı, neden bu kadar pahalı?

Bugün 500 ila 1000 lira arasında bir para ödeyerek ortalama bir yazıcı satın alabiliyoruz.

Aynı yazıcı bize ulaştığında yaklaşık 1000 sayfalık bir yazdırma kapasitesine sahip kartuşla geliyor (gerçi hiçbir zaman o kadar sayfayı yazdırmıyor ama olsun), bu kartuş bittiğinde onu yenilemek için ödeyeceğimiz para yazıcının fiyatının yarısına yaklaşıyor.

Siyah beyaz kartuşlar 150 lira, renkli kartuşlar 250 lira bandında.

Düzenli olarak belge çıktıları alıyorsanız en iyi ihtimalle ayda bir yenilemeniz gereken bir sarf malzemesi...[/HEADING]

Bir yıllık sarf malzemesi ücreti ürünün kendisinden daha pahalı nasıl olabilir? Otomobil bakımınızın otomobil satış fiyatının yarısı olduğunu düşünün, bu kimseye mantıklı gelmiyor. Büyük bir işi yapan, hayat kurtaran teknolojik bir aygıtın teknolojiden hayli uzak bir malzemesinin böyle uçuk fiyatlara satılmasının bir sebebi olmalı.

Yazıcı mürekkeplerinin üretim maliyetleri mi yüksek?
Hayır. Kartuş fiyatı ABD'de 60 dolara satılan yazıcı mürekkebinin üretim maliyeti 0,23 dolar. Biz uydurmuyoruz, işinin uzmanı itiraf ediyor. Üretim maliyetinden 250 kattan daha fazla kar eden bir malzeme bu.

Yan sanayi mürekkeplerin fiyatı zaten her şeyi açıklıyor.

İnternette basit bir araştırma yaptığınızda tüm ekipmanları içinde olan ve kolayca halletmenize olanak sağlayan kartuş dolum setlerinin 50 lira civarına satıldığını göreceksiniz. En az 20 kez dolum yapabildiğinizi düşününce, neredeyse 2000 lira kardasınız. Aslında yaptığınız sistemi hacklemekten ziyade garip fiyatlandırmadan kaçmak.

Yazıcı fiyatları da ortalama bir tüketiciye uygun halde belirleniyor, mürekkebiniz bittiğinde uyumlu bir kartuş almanız şart, marka da bunu kullanıyor.

İnternet bağlantısı olan yazıcılar sürekli güncelleniyor, orijinal olmayan kartuş kullanmanız engelleniyor. Belki tüm yan sanayi kartuşlar aynı kalitede değil ancak bunu kontrol altına almak için kullanılan mikroçiplere yapılan yatırım hiç de az değil.

Dünya değişiyor, yazıcı üreten markalar ise bu değişime direnerek tekellerini korumak istiyor. Herkes orijinal ürün kullanmalı, buna katılıyoruz ancak fiyat politikaları kullanıcıları aptal yerine koymamalı.

Kaynak: Onedio
 
Evet gerçekten de yazıcı mürekkebi çok pahalı. 50 Euro'ya aldığım yazıcının 4'lü mürekkep paketi 50 Euro. Mecburen yan sanayi kullanıyorum, 5'li paket 10 Euro. :D
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri