Üst
En iyi  Gemisavar  Füzesi ATMACA Üretime  başlıyor

En iyi Gemisavar Füzesi ATMACA Üretime başlıyor

BULUT

Super Moderator

Millileşen Türk savunma sanayisi yeni bir milli silaha daha kavuşuyor. Uzun süredir proje aşaması devam eden Türkiye'nin ilk radar güdümlü anti-gemi füzesi "Atmaca" deneme atışını başarıyla gerçekleşmesi sonrası envantere girmek için gün sayıyor.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ GEMİSAVARI​

Dünyanın en gelişmiş gemisavar füzelerinden biri olan olan ATMACA rakipleri Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün özelliklere sahip.

atmaca_fuzesi.webp
atmaca_fuzesi.webp

Dünyanın en gelişmiş Gemi savar Füzesi : ATMACA

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları kapsamında Roketsan Ana yükleniciliğinde, Aselsan ve ArMerKom işbirliğiyle geliştirilen Atmaca Gemisavar Füze Sistemi envanterde yer alan Harpoon sisteminin yerini alacak. 2009 yılında yapılan sözleşme sonrasında Projede, Aselsan RF arayıcı başlığı, ArMerKom ise atış kontrol sistemi ile operatör konsollarının geliştirilmesinde görev yapıyor.

SOM füzesinde de kullanılan TR40 motorlarıyla güçlendirilen Atmaca füzesi ile ilk test atışlarını geçen sene gerçekleştirildi. İleriki dönemlerde Milli üretim Kale 3500 turbojet motoru kullanması planlanmaktadır.

Atmaca füzesi ilk olarak Havelsan tarafından geliştirilen GENESİS Savaş Yönetim Sistemi ile donatılan Milgem Sınıfı Korvetler ile Gabya Sınıfı firkateynlerde kullanılacak. Bunun yanında Harpoon füze sistemini kullanan diğer gemi ve denizaltılarında Atmaca füzesi ile donatılması hedefleniyor.

ATMACA füzesi denizde asgari 200+km uzaklıktaki hedefleri vurabilecek. Bunun beraber ATMACA seyir halindeyken Data-link donanımı sayesinde uzaktan hedef güncellemesine izin verecek. Atmaca’nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor.

ATMACA Füzesi savaş gemilerini ve diğer transport gemilerini vurmak için güdüm teknolojisini kullanacak ve donanmaya yeni bir saldırı sistemi kazandıracak.

2018’de tamamlanması planlanan ATMACA füzesinin çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sistem tamamlanmasıyla beraber Milli savaş gemilerine entegre edilecek.
atmacafuzesi2.webp
atmacafuzesi2.webp

ATMACA MİLLİ GEMİSAVAR FÜZESİ KARŞILAŞTIRMASI

ATMACA Füzesi Özellikleri​

- Çapı: 350mm
- Kanat Açıklığı:~1.4m
- Uzunluğu:~6m
- Ağırlığı:~800 kg
- Harp Başlığı:~200 kg Sınıfı
- Motor Tipi: TR40
- Menzil:200 km Sınıfı
- Güdüm Sistemi: INS/GPS+RA+DL
- Arayıcı Başlığı: ? Bant Aktif RF
- Sürati: Mach 0.8/0.85?
- Üretici Firma: Roketsan, Türkiye

ATMACA FÜZESİ İLE İLK ATIŞ GERÇEKLEŞTİ​

Yaklaşık bouyu
Yaklaşık bouyu
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları kapsamında ROKETSAN ana yükleniciliğinde, ASELSAN ve Araştırma Merkezi Komutanlığı (Armerkom) işbirliğiyle geliştirilen Atmaca Gemisavar Füze Sistemi’nin sözleşmesi 2009 yılında yapıldı.

200 KM MENZİLE SAHİP VE HEDEF GÜNCELLEMESİ YAPABİLİYOR​

Denizde asgari 200 km uzaklıktaki hedefleri vurabilecek ve Data-link donanımına sahip olacak. 800 kilogram ağırlığındaki füze, seyir halindeyken uzaktan hedef güncellemesine de izin verecek.

Atmaca'nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor. Ayrıca füzenin bu sene envantere alınması ve seri üretime geçmesi bekleniyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst