Ugur
Administrator
Hasan, kimi kimsesi olmayan bir garibanmış, günü gelmiş askere gitmiş.
Arkadaşları aileleriyle konuşuyor, ailelerinden para istiyormuş. Fakat bizim Hasan'ın yazacak kimsesi olmadığı için oturmuş Allah’a bir mektup yazmış:
- Allah'im kimsem yok biliyorsun, ne olur bana 200 lira gönderiver...
Hasan kapatmış zarfı yazmış üstüne 'Hasan’dan Rab’bine' , kontrol edilmesi için vermiş çavuşa...
Hasan’ın mektubunu okuyan subaylar (Tabi asker mektubu incelenir) kimsesi olmamasına acımışlar.
Subayın birisi, diğer subaylara:
-Bu gariban asker için çıkın paraları! Demiş.
200 milyon denkleştirememişler. 150 lira toplayabilmişler.
Koymuşlar zarfa yazmışlar:
-Rabbinden Hasan’a...
Hasan sevinçle almış zarfı bakmış 150 lira.
Oturmuş ALLAH'a bir mektup daha yazmış.
Subaylar büyük merakla bu mektubu da açıp okumaya başlamışlar, mektupta şöyle yazıyormuş:
-Allah'im mektubunu aldım çok teşekkür ederim. Şimdi sana bir adres vereceğim, parayı bundan sonra oraya gönder. Çünkü, bu i.ne subaylar paramı çalıyorlar, gönderdiğin 200 liranın, 50 lirasını yürütmüşler...:haha:
Arkadaşları aileleriyle konuşuyor, ailelerinden para istiyormuş. Fakat bizim Hasan'ın yazacak kimsesi olmadığı için oturmuş Allah’a bir mektup yazmış:
- Allah'im kimsem yok biliyorsun, ne olur bana 200 lira gönderiver...
Hasan kapatmış zarfı yazmış üstüne 'Hasan’dan Rab’bine' , kontrol edilmesi için vermiş çavuşa...
Hasan’ın mektubunu okuyan subaylar (Tabi asker mektubu incelenir) kimsesi olmamasına acımışlar.
Subayın birisi, diğer subaylara:
-Bu gariban asker için çıkın paraları! Demiş.
200 milyon denkleştirememişler. 150 lira toplayabilmişler.
Koymuşlar zarfa yazmışlar:
-Rabbinden Hasan’a...
Hasan sevinçle almış zarfı bakmış 150 lira.
Oturmuş ALLAH'a bir mektup daha yazmış.
Subaylar büyük merakla bu mektubu da açıp okumaya başlamışlar, mektupta şöyle yazıyormuş:
-Allah'im mektubunu aldım çok teşekkür ederim. Şimdi sana bir adres vereceğim, parayı bundan sonra oraya gönder. Çünkü, bu i.ne subaylar paramı çalıyorlar, gönderdiğin 200 liranın, 50 lirasını yürütmüşler...:haha:
- Önceki Konu
- Sonraki Konu