Şiir Hz. Mevlana Sözleri

deniz feneri

Aktif Üye
Katılım
13 Ocak 2017
Yaş
44
Bana kim olduğumu sordular HAMMALIM dedim GÜLDÜLER elimden tutanınYÜREĞİNİ taşırım dedim SUSTULAR..

Gönlünde olanı benden gizleme ki benim gönlümdeki de ortaya çıksın.

Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme, sen dağları seyret...Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma, kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset... Işıklar sönmüşse ve karanlıksa onada aldırma, ay ışığını seyret... SABRET!... Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun...Sabret ki herşey gönlünce olsun.

Yanlızlik ALLAH,a mahsus her canlı bir eş arar, TAŞIN kalbi yok ama onu bile yosun sarar. . . !

Sen böyle güzelken bana söz düşmez. Bakma böyle yazılar yazdığıma,ben aslında Oku! emrine amade SENİ okuyorum sevgili.

Ey İman incisini bir ekmek karşılığı veren. Ey gönül mâdenini bir arpaya feda eden. Nemrud, gönlünü Hakk'ın dostu İbrahim'e teslim etmedi de sonunda canını bir sivrisineğe verdi.

Seviyorum seni... Bana bunun için nasihat neye yarar? Zehir içmişim ben... Bana şeker ne eder? Benim icin: Onun ayagına zincir vurdunuz! diyorlar; Divane olan gönlümdür,ayağıma zincir vurmak niye? Aşk deliliktir biz delinin delisiyiz.

Mevlanaya sormuşlar sevgili nasıl olmalı diye... Sevilecek biri olmadığı zamanl...arda bile seni sevmeli... Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı... DAYANILMAZ OLDUĞUN ZAMANLARDA BİLE SANA DAYANMALI. Açlığa sabredersin adı "ORUÇ" olur. Acıya sabredersin adı ''METANET" olur. İnsanlara sabredersin adı "HOŞGÖRÜ" olur. Dileğe sabredersin adı "DUA"olur. Duygulara sabredersin adı "GÖZYAŞI" olur. ...Özleme sabredersin adı"HASRET" olur. Sevgiye sabredersin adı "AŞK" olur.

Sen yine sükutu giyin, dilersen hiç konuşma !..Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda, çarpsa da bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim..! Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim söz verdim ben bu yüreğe ; Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim.

Ey Sevgili, ilacım de sensin, çarem de sensin. Yüz parça olmuş gönlünün nuru da sensin. Çaresiz gönlümde, senden başka ne varsa hepsi yok oldu, Beni kimsesiz bırakma! Gel!

Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuyu haram etmek çok değilse,Güzelliğin kaynağı MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.

Ey AŞIK! Hani özlem çekiyorsun ya sevgiliye.Bil ki sevgilidendir özlemin özü.Odur asıl sana özlem duyan.Çünkü o tutuşturmayınca alevi,kimsede olmaz ateş.Ve AŞK ateşi önce sevilene, ondan sonra sevene düşer.

AŞK; Bilmektir Ey Sevgili! Bir Tek Yârı Bilmek, Onu Candan Daha AZİZ Bilmektir. ...Ondan Gayrı Bildiklerinin Hiçbir Şey Olduğunu, Dünyanın Onunla Mana Bulduğunu Bilmektir.. Onun Selamı ile Gelen BELA Olsa EYVALLAH Diyebilmektir. .

Yüce Mevlam . . Bana öyle bir insani sevdirki.. O insanın kalbinde ilk sen olasın ..! Ve Ben o insanın Kalbinde Seni bulayım..!

Hüzün dalgası çarptıysa bir insanın yüreğine; ya Mevla'sını özlemiştir ,ya da Mevla'sı onu.

Her aşkın bir hasreti var; Her hasretin bir çilesi. Çilem çekilmez değil amma bir de çektireni var.

Dünyada mevcut bütün canlar, sana karşı canlıktan çıkıyorlar, beden oluyorlar. Halbuki sen, cansın, canlar canısın, cansız beden ne işe yarar? Ben çok eskiden, sana gönül vermiştim. Gel, ey sevgili gel de şimdi sana canımı da vereyim!

Hiçbir yere sığmadı Aşkın. Gönlüme sığdı yalnız. Şimdi gönlüme de sığmıyor. Gözlerimden sızıyor; Hoşlanmadığına tahammül sabır değildir. Sevdiğine kavuşamayacağını bilsende, kavuşacakmışcasına gayret etmendir. Bırak, sabır sana sabretsinki acıyı bal eylesin.

Aşk vadisinde, hiçbir nişane, hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü, Hakk’ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar. Ey gönül, sakın umutsuzluğa düşme! Allah'tan umudunu kesme ki, bazen can bahçesinde, sögüt ağacının dalı bile hurma verir.

Ümitsizlik diyarına gitme, umutlar var. Karanlığa kapılma, güneşler var. Gönül, ...seni gönül ehlinin diyarına çağırır; ten ise seni su ve çamur hapsine çeker. Aklını kullan.Gönlüne kulak ver. Bir gönül ehline var.Ondan gönül gıdasını al... Onunla gönlünü gıdalandır

Aşk da tıpkı Elif gibidir. İsminde gizlidir, ama okunmaz. O olmadan da besmele sese gelmez.O her şeyin içindedir ama hiçbir şeyde görünmez.

Sarılmayı bilirmisin? Sahiplenmeyi, sahiplendiğinde sadık kalmayı? Sen bilirmisin aşık olmayı? Bölünebilirmisin ikilere, üçlere, gerekirse binlere? Yapabilirmisin? Gerçekten sevebilirmisin? Sevmenin demesi olmaz. Unutma; ya çok seversin bir kere, yada hiç sevmezsin.

Yorulacaksan zorlanacaksan şikayatçi olacaksan keşkelere sıgınacaksan söze ama diye başlayacaksan girme AŞK yoluna Aşk yolunda U dönüşü yoktur!.. Aşk Derki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna ama bil ki senin de başını isterim yoluma! Kahir KApris gelecekse senden amenna..! Ama ayagına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma..! Aşk Bilek Gücü Degil Yürek. Yüregin Yetmişki Düşmüşsün Bu Yollara.

Üzülme! Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, ne mutlu sana! Elinde olmayanları söyleme bana. Elinde olanlardan bahset can! Geceler hep kimsesiz mi geçecek? ...Gidenler dönmeyecek mi? Yitirdiğin; bir bakarsın yağmurlu bir gecede Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış. Bil ki güzellikler de var bu hayatta. Gel Git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin? Hüzün olgunlaştırır, Kaybetmek sabrı öğretir.

Lisanı ağızda olanı değil; Lisanı gönülde olanlara Yâr Et Bizi… Tebessümü simasında olanı değil; Tebessümü gönülde olanlar kat bizi… Aşkı tende sananı değil; Aşkı ruhunda Cân bilenlere arat bizi. Kokuların en güzeli GÖNÜL kokusudur; çünkü o koku RABBiN kokusudur. O koku kırık gönüllerde mağlup ruhlarda bulunur.

Dayan be gönlüm! Biçare değilsin Yaradan sana yar. Kimsesiz değilsin, Yanında Kimsesizler Kimsesi var. Biliyorum, Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla. Dünya sana dar. Ama dayan gönlüm! Dayan ki Her gecenin mutlaka bir sabahı var.

Neden duasız bırakıyorsun dilini? Kapıyı çalmadan, açılmasını bekleyenlerden misin yoksa? Kapı açılır, Sen yeterki Vurmayı bil! Ne zaman? Bilemem! Yeterki o kapıda durmayı biL!

Fani Aşk Yoktur, Aşkların Hepsi Baki Olanadır. Tek Fark Şudur Ki; Kimi Sanatı Gôrür, Kimi Sanatçıyı

Sen böyle güzelken bana söz düşmez. Bakma böyle yazılar yazdığıma,ben aslında Oku! emrine amade SENİ okuyorum sevgili. Ey İman incisini bir ekmek karşılığı veren. Ey gönül mâdenini bir arpaya feda eden. Nemrud, gönlünü Hakk'ın dostu İbrahim'e teslim etmedi de sonunda canını bir sivrisineğe verdi. Seviyorum seni... Bana bunun için nasihat neye yarar?

Zehir içmişim ben... Bana şeker ne eder? Benim icin: Onun ayagına zincir vurdunuz! diyorlar; Divane olan gönlümdür,ayağıma zincir vurmak niye? Aşk deliliktir biz delinin delisiyiz.

· Eğer, şehvetin ve nefsin hevesine kapılır gidersen, Ben sana haber vereyim ki, eli boş, nasipsiz gideceksin..! Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle.. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla.

Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim , Her türlü amelde çok ahesteyim , Kabrim... beni bekliyorken dünyalık hevesteyim , Uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim. Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.

Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme ! Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.

Aşk'a yakalanan derman istemez. Aşk aman vermez, bir kere aşk'a yakalanan bir daha onun pençesinden kurtulamaz: Ey aman bilmez aşk; senin elinden el aman, el aman!

Her zorluğun sonunda doğan bir ışık vardır. Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa güle dokunmanıza çok az kalmış demektir.

Aşkın hikâyesini, durmaksızın feryâd eden bülbüle değil..Sessiz sedasız can veren pervanelere sor. Susmak mânâ eksikliğinden değil, belki mânânın derinliğindendir.

Hangi Meyve Oldu da Dalın da Kaldı ? Öyleyse Ölmekten Korkma,Ham Olmaktan Kork. Ey Gönül ! Madem Sığınacağın Bir Limanın Yok ; Yoksa Dayanacağın Bir İmanın Da Mı Yok!!!..



.
 
Son düzenleme:
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Hz. Mevlana'nın Muhteşem Sözleri
  • MURATS44
  • MURATS44,
  • Dini Konular
  • 0    4K
Nazım Hikmet Ran - Mevlana Şiiri
  • A
  • avci,
  • Şiirler
  • 0    6K
Hz. Mevlana'nın gerçeğe en yakın resmi
  • MURATS44
  • MURATS44,
  • Ansiklopedi
  • 0    6K
Geri