Jeyan Mahfi Ayral Tözüm - Yeşilçam Filmlerinin Efsane Bayan Sesi

Ugur

Administrator
Jeyan Mahfi Ayral
Jeyan Mahfi Ayral (Tözüm) (Doğumu 6 Ağustos 1934 - İstanbul) Tiyatro, sinema, radyo ve televizyon dizileri oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Sanat yaşamına babasının teşvikiyle henüz üç yaşındayken, Muhsin Ertuğrul tarafından "Peer Gynt" adlı oyunda oynatılarak başladı. İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda; başta "Mutlu Günler", "Çıplakları Giydirmek", "Kökler", "Yarısı" ve "Kezban" olmak üzere çok sayıda oyunda rol aldı ve oradan emekli oldu. Necdet Mahfi Ayral'ın kızı ve bir trafik kazası sonucu vefat eden Ses Mühendisi Rauf Tözüm'ün (1915 - 1978) eşi olan sanatçı; çocuk yaşlardan itibaren yerli ve yabancı filmlerin seslendirilmesinde çalıştı. Beyoğlu Kız Lisesi'nden mezun oldu. Belgin Doruk, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Necla Nazır, Gülşen Bubikoğlu Emel Sayın ve Sonia Viviani (Sophia Vivianson) başta olmak üzere birçok oyuncuyu filmlerde seslendirdi. Radyo oyunlarında rol aldı. Tiyatronun yanı sıra sinema ve televizyon dizisi oyunculuğu yaptı ve hala film ve dizi yapıyor.

Filmografisi


Jeyan Mahfi Ayral, 1953 yapımı Beklenen Şarkı filminde Zeki Müren ile

  • Deliha (Rum Teyze)-2015
  • Hayat Apartmanı - 2007
  • Yaprak Dökümü - 2007
  • Yadigar - 2004
  • Sahra - 2004
  • Ekmek Teknesi- 2002
  • Tatlı Hayat - 2001
  • Dadı - 2000
  • Gurbetçiler - 1996
  • Şehnaz Tango- 1996
  • Bozkurt Obası - 1954
  • Beklenen Şarkı - 1953
  • Uçuruma Doğru - 1949
  • Efsuncu Baba - 1949
  • Gençlik Günahı - 1947
  • Seven Ne Yapmaz - 1947
  • Allahın Cenneti - 1939
 
Son düzenleme:
İlginizi Çekebilecek Benzer Konular
Tüm sayfalar yüklendi.
Üst