Ev alip kiraya vermek karli olabilr fakat bunun için güvenilir bir emlakçiyla komisyon karsiligi anlasmak en iyi yöntemdir.Kira takip isini akrabaya birakirsan,akrabaliginiz bozulabilir
Ben Istanbul'da iki defa daire aldim fakat kisa süre sonra satmak zorunda kaldim.
Ilkinde sadece yatirim amaçli aldim ve kiraya vermedim.Arada bir kardesim kontrol etmeye gidiyodu.Üst komsunun banyosunda su borusu patlamis ve bizim daireyi su basmis,evdeki bütün parkeler ve mutfak dolaplari balon gibi sismis.Bu dairemi zararina satmak zorunda kaldim.
Ikicinsini kiraya verim dedim.Bu seferde hem kirayi dogru düzgün ödemediler,hemde bir yil oturmalarina ragmen,sanki onlarca sene oturulmus gibi evin içine etmisler.Mahkemeye verirsen davayi kazanirsin dediler ama benim buna zamanim yoktu.Zaten 76 milyonluk memlekette adami bulmak çok zor.Velasil ikincisinide zararina sattim
.
Eger orada yasmiyorsan,daire alip kiraya vermek biraz sansa kaliyor malesef.
Elindeki dövizi TL'ye çevirip vadeli yatirmak ise bugün yapilabilecek en iyi ve saglam yatirimdan biridir.Son zamanlarda döviz çok hizli artti ve tahminime göre iki veya üç yil boyunca oldugu yerde sayar.Bu durumda %8 faizle TL hesabi açmak karli olur ama çok dikkatli olmak ve özellikle siyaseti ve ekomomiyi iyi takip etmek gerekir.Eger elindeki TL'yi zamaninda dövize çeviremezsen,iki veya üç yillik kazancin birkaç haftada sifirlanir,hatta zarar bile edebilirsin.
Seni karamsarliga sürüklemek istemem,zira her türlü yatirimda kaybetme ihtimali vardir.Önemli olan,riski en az seviyede olan yatirimi yapmaktir.Buda biraz sans isidir.
Umarim en dogru karari verirsin.Bol kazançlar dilerim.