Biyografi Roberto Durán - Manos de Piedra (Taş Eller)

Roberto Durán,  1994 Roberto Durán Samaniego, 16 Haziran 1951 Panama doğumlu, 1968'den 2001'e kadar aktif Panamalı eski profesyonel boksördür. Dört ağırlık sınıfında dünya şampiyonu oldu: hafif , valter siklet , hafif orta ağırlık ve orta siklet , ayrıca tartışmasız ve çizgisel hafif siklet şampiyonu ve çizgisel ağır siklet şampiyonu olarak hüküm sürdü. Aynı zamanda, elli yaşından sonra Jack Johnson'dan sonra mesleğinde aktif kalmış ikinci boksördür. Durán çok yönlü, teknik kavgacı ve basınç savaşçısı olarak biliniyordu ve onun zorlu delme gücü ve mükemmel savunması ona "Manos de Piedra" (Taş Eller) takma adını kazandırdı.

Roberto Durán, 16 Haziran 1951'de Panama Guararé'de doğdu. Annesi Clara Samaniego, Guararé'nin yerlisi ve babası Margarito Durán Sánchez, Arizona, ABD ve Meksika kökenli. Panama semtindeki El Chorrillo'nun kenar mahallelerinde, "La Casa de Piedra" (Taş Ev), büyüdü. Sadece sekiz yaşındayken Neco de La Guardia spor salonunda deneyimli boksörlerle antreman maçı yapmaya başladı. Profesyonel ilk çıkışını 1968'de 16 yaşında yaptı

2002 yılında Durán, The Ring dergisinin son 80 yılın en büyük beşinci dövüşçüsü olarak seçildi, tarihçi Bert Sugar ise kendisini tüm zamanların en büyük sekizinci dövüşçüsü olarak değerlendirdi. Associated Press onu, 20. yüzyılın en iyi hafif sikleti olarak seçti, birçok kişi onu tüm zamanların en büyük hafifliği olarak kabul etti. Durán nihayet Ocak 2002'de, Ekim 2001'de yaptığı bir araba kazasının ardından, daha önce 1998'de emekliliğinin ardından, 50 yaşında emekli oldu. 119 dövüş, 103 galibiyet ve 70 nakavtı vardır. 1982'de Wilfred Benítez ile olan mücadelesine kadar efsanevi boks antrenörü Ray Arcel tarafından eğitildi.


Hands of Stone (Taş Eller) Filmi​

Hands of Stone (Taş Eller) Filmi, Panamalı eski profesyonel boksör Roberto Durán'ın kariyeri hakkında 2016 Amerikan yapımı biyografik spor filmidir. Jonathan Jakubowicz, filmin senaristi ve yönetmenidir. Oyuncular: Édgar Ramírez, Robert De Niro, Usher, Ruben Blades, Pedro "Budu" Pérez, Ellen Barkin, Ana de Armas, Oscar Jaenada ve John Turturro.


Film 16 Mayıs 2016'da Cannes'te gösterildi ve on beş dakika ayakta alkışlandı. Film, 26 Ağustos 2016'da The Weinstein Company tarafından yayınlandı.
 
15 dk ayakta alkışlandı. Merak ettim. izlemek lazım.
 
Geri