Sıla Yolu Sılayolu’nu yasa boğan kazada ihmal var mı?

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
Bu yıl Sılayolu’ndaki en acı olay, memleketleri Hatay’dan Almanya’ya dönüş yolunda kaza yapan 5 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi oldu. Oldenburg’da taksicilik yapan Gürkan Tekoğlu, eşi Pelin, kızları Melina (4) ve Melisa (6) ile kayınbiraderi Mehmet Ali Eskisarılı Hatay’da izinlerini tamamlayıp, kurban bayramının 4. günü Almanya’ya doğru yola koyulmuşlardı. Ankara’ya az bir mesafe kala yol kenarındaki emniyet şeridinde duran TIR’a arkadan çarpan Alman plakalı Mercedes marka araç tanınmayacak hale gelirken, içindeki aile hayatını kaybetti. Sürücü ve ailesi dün gözyaşları ile memleketlerinde toprağa verildiler. Kaza hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı derinden üzdü. Memleket hasretiyle yollara koyulan bir ailenin bu şekilde hayata veda etmesi herkesi üzdü.

İkaz üçgeni var mıydı?

Şimdi herkes kaza nedenini merak ediyor. Kazada gurbetçi ailenin içinde bulunduğu aracın çarptığı TIR’ın lastiğinin patladığı ve bu nedenle emniyet şeridinde durduğu ortaya çıkmıştı. Hatta TIR şoförü İbrahim M. gözaltına alınarak sorgulandı. TIR’ın emniyet şeridinde durduktan sonra arkasına yeterli mesafede ikaz üçgeni bırakıp bırakmadığı merak konusu. Bilindiği gibi ikaz üçgeni, sürücüleri olası bir tehlikeye karşı uyarı niteliğinde. Eğer TIR şoförü bunu koymadıysa ihmalkar davranmış olur. Kazayı sosyal medyada değerlendiren bir çok kişi “TIR şoförü ikaz üçgeni kullansaydı belki de bu kaza olmayabilirdi” görüşünde.

Araştırma sürüyor

Ancak bir iddiaya göre de gurbetçi ailenin aracı çok hızlıydı. Aracın TIR’ın arkasına girip tanınmayacak hale gelmesinden yola çıkanlar, ancak aşırı hız halinde böyle bir manzaranın meydana gelebileceği görüşündeler. Bakalım emniyet güçlerinin incelemeleri nasıl bir sonucu ortaya çıkaracak.

Nedeni ne olursa olsun, “Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin” demekten başka çare yok.


Kaynak
 
Allah rahmet eylesin. Toprakları bol mekanları cennet olsun.
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri