Singapur'da Neden Hiç Çöp Yok?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ugur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ugur

Ugur

Administrator
Singapur'un temizliği ve neredeyse hiç çöp bulunmaması, çeşitli etkili uygulamaların ve toplumsal bilinçliliğin bir sonucudur. İşte bu durumun başlıca nedenleri:

singapur.webp
singapur.webp

Sıkı Yasal Düzenlemeler ve Cezalar​

Singapur, dünyadaki en katı çevre yasalarına sahip ülkelerden biridir. Sokaklara çöp atmak, tükürmek veya sigara izmariti atmak gibi eylemler ciddi para cezalarıyla sonuçlanır. Tekrarlayan suçlulara daha ağır cezalar ve kamu hizmeti cezası uygulanabilir.

Kapsamlı Çöp Toplama ve Geri Dönüşüm Sistemleri​

Singapur, çöp toplama ve geri dönüşüm konusunda oldukça gelişmiş bir altyapıya sahiptir. Belediyeler, çöp toplama işlemlerini düzenli ve sık bir şekilde gerçekleştirir. Ayrıca, geri dönüşüm kutuları ve merkezleri yaygın olarak bulunmaktadır.

Halk Eğitimi ve Bilinçlendirme Kampanyaları​

Çevre bilinci, Singapur eğitim sisteminin ve toplumsal kampanyaların önemli bir parçasıdır. Okullarda ve topluluklarda çevreyi koruma konusunda farkındalık yaratmak için düzenli olarak eğitimler ve kampanyalar yapılır.

Toplumsal Sorumluluk ve Kültürel Normlar​

Singapur’da temizlik ve düzen, toplumsal sorumluluk ve kültürel normlar açısından büyük bir öneme sahiptir. Halk, kamusal alanların temiz tutulması konusunda yüksek bir bilinç seviyesine sahiptir ve bu normlar sosyal baskı ile de desteklenir.

Teknolojik İnovasyonlar​

Şehir, temizlik ve atık yönetimi için ileri teknolojiler kullanır. Akıllı çöp kutuları, atık yönetim sistemleri ve yenilikçi geri dönüşüm teknikleri bu teknolojik çözümler arasında yer alır.

Özenle Planlanmış Kentsel Alanlar​

Singapur, kentsel planlamada temizlik ve düzeni ön planda tutar. Parklar, caddeler ve kamusal alanlar düzenli olarak bakım ve temizleme işlemlerine tabi tutulur. Bu düzenleme, çöp birikmesini önlemeye yardımcı olur.

Bu faktörlerin birleşimi, Singapur'u dünyanın en temiz ülkelerinden biri haline getirir ve sokaklarında neredeyse hiç çöp olmamasını sağlar.

Vallahi süpermiş, ben çok beğendim. Darısı bizim ülkemizin başına inşallah

Geçen yıl firmadan arkadaşlar fuara gitmişlerdi. Çöp konusu ve temizlik muhabbete konu oldu. Her tarafta meyve ağaçlarının olması ve sokakların bile tertemiz olduğunu söyledi arkadaş. Bundan daha güzeli de, yürürken yada arabadayken bir meyve yeniyorsa çekirdeğinin çöpe veya yola atılması kesinlikle yasak. Boş görünen toprak alanlara atılmalı. Atılan çekirdeklerden yeni yeni fidanlar çıkması için. Bu yüzden de her taraf meyve ağacı .... Tam da bizim memleket gibi... Biz yediğimizi direk çöpe :D

Abi şimdi çöp konusunu falan geçtimde whatsapp üzerinden video attım niye dönüş yapmadın, kalbim kırıldı :D

Telefono yanımda değil. Telden internete bağlanıyorum diye pencereye yakın duruyor. Gelen mesajları duymuyorum :) Videoda ne var bilmiyorum ama kesin geseyle ilgilidir :)

Abi mavi tik atmışın :D

Hayırr, yarım saattir yerimden bile kalmadım. Paketim bitti onu bile almak için kalkmadım. mavi tık falan yok

Ne görüntüsü bana da at

Ekran görüntüsü attım abi wp de videoda mavi tik var :D

Geri