Sıla Yolu Sırbistan Sıla Yolu Projesi Kapsamında Polislerimiz Sırbistan'a Uğurlandı.

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
sirbistan-sinir-kapisi-turk-polisi-gorev-yapacaK.jpg

Geçtiğimiz günlerde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren'in; "Sırbistan Sınır Kapılarında vatandaşlarımıza yardımcı olunması amacıyla Türk Polisleri görev yapacak" açıklamasının ardından Emniyet Genel Mürdürlüğü tarafından bir emniyet müdürü ve 10 polis memuru Sırbistan'a uğurlandı.

Sıla yolu 2019 kapsamında bu sezon Türkiye'ye gidecek yurt dışında yaşayan gurbetçilerin, Sırbistan sınır kapılarında sorun yaşamaması adına İç İşleri ve Dış İşler Bakanlıklarının katkılarıyla önemli bir adım atıldı.

Türkiye'den görevlendirilen bir emniyet müdürü ve 10 polis memurunun, gurbetçilerin geçmişten beri sıkça sorun yaşadığı Sırbistan hudutlarında 15 Haziran ile göreve başlaması için Sırbistan'a uğurlandı. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;

"Sırbistan Sıla Yolu Projesi kapsamında hudut kapılarında vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak, Sırbistan’daki kurallar ile ilgili vatandaşlarımızın doğru ve zamanında bilgilendirilmesini sağlamak için görevlendirilen polislerimiz Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya’yı makamında ziyaret etti.

Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı kapsamında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile Sırbistan İçişleri Bakanı Sayın Nebojsa Stefanovic arasında yapılan görüşmelerde, Türk vatandaşları tarafından yoğun olarak kullanılan Sırbistan’ın hudut kapılarında vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin daha kolay ve güvenli bir şekilde sağlanması için Türk Polisinin görevlendirilmesi kararı alındı." diye belirtildi.


Sırbistan Sıla Yolu Projesi Kapsamında Polislerimiz Sırbistan'a Uğurlandı

Sırbistan Sıla Yolu Projesi Kapsamında Polislerimiz Sırbistan'a Uğurlandı


Kaynak
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri