Ansiklopedi

Biyografiler

Konular
524
Mesajlar
588
Konular
524
Mesajlar
588

Ülkeler

Konular
209
Mesajlar
220
Konular
209
Mesajlar
220

Şehirler

Konular
81
Mesajlar
93
Konular
81
Mesajlar
93
  • Portal konusu
Kenevir, Orta Asya’da doğdu, ancak bugün dünya çapında yayıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde, kontrollü kullanılan bir maddedir ve "Schedule I ajanı" olarak sınıflandırılır; bu, kötüye kullanım olasılığını artıran bir ilaç anlamına gelir. Kenevir bitkisi kannabinoidler adı verilen reçine...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 90,
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
  • Portal konusu
Keten tohumu yağı, keten bitkisinden hasat edilen yenilebilir bir tohum çeşididir. Keten tohumu ve keten tohumu yağı, eski Yunanlar ve Romalılar tarafından yiyecek olarak yüzyıllarca tüketilmiştir. Tohum elde etmek için yetiştirilen keten bitkileri genellikle kısadır ve çok dallıdır. Tohumlar...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 99,
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
  • Portal konusu
Mavi Anemon Çiçeği, İngiltere ve İskoçya başta olmak üzere; Japonya, Brezilya gibi ortalama sıcaklık değerlerine ve yağışa sahip pek çok ülkede sanayi amaçlı yetiştirilmektedir. Ülkemizde de özellikle Manisa, İzmir, Aydın ve Antalya bölgelerinde doğal olarak bulunmaktadır. Mavi anemon yağı...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 103,
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
  • Portal konusu
Acı Badem Yağı Adaçayı Yağı Aloe Vera Yağı Anason Yağı Ardıç Yağı Argan Yağı Aspir Yağı At Kestanesi Yağı Avokado Yağı Aynısefa Yağı Babassu Yağı Balık Yağı Baobab Yağı Biberiye Yağı Buğday Yağı Ceviz Yağı Çam Terebentin Yağı Çilek Yağı Çörek Otu Yağı Çuha Çiçeği Yağı Defne Yağı...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 158,
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
  • Portal konusu
Fındık (Corylus) ağacının meyvesidir. Ağaç, Kuzey yarım küreye özgüdür, yaprakları tırtıklı kenarlarla kaplıdır ve çok ufak soluk sarı veya kırmızı çiçekler açmaktadır. Eski ve köklü bir tarihe sahip ve insanlar için önemli bir besin kaynağı olan fındıktan elde edilen yağı, zengin bir E vitamini...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 79,
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
  • Portal konusu
Doğanın verdiği en kıymetli besinler arasında yer alan kekiğin tarihi; Komşumuz olan Yunan medeniyeti tarafından ilk olarak kullanıldığını biliyoruz. Kekik adını da yine onu ilk kullanan Yunan medeniyetinin kullandığı dil olan Latince’den alır. Latincede kekik anlamına gelen -oreganos- “oros –...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 118,
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
  • Portal konusu
Portakal bitkisinin botanikteki adı ‘Citrus Sinensis’dir. Portakal yağı soğuk presleme tekniği ile portakal kabuğundan çıkarılan bir uçucu yağdır ve kimyasal maddelerden kaçınmak için sadece organik, soğuk-preslenmiş yağları kullanmak en iyisidir. Yağı alırken % 100 portakal yağı olmasına ve...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 88,
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
  • Portal konusu
Okaliptüs yağı; tropikal iklimde yetişen okaliptüs ağacının yapraklarından çıkarılan esansiyel bir yağdır. Okoliptüs yağı, geçmişten günümüze kadar birçok hastalıkta şifa niyetine kullanılan yağlar arasında yer almaktadır. Avusturalya kökenli olan okaliptus bitkisi, hızla büyüyen, yaprak...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 71,
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
  • Portal konusu
Nar, Amerika ve Orta Doğu'da bolca yetişen bir meyvedir. Birçok dini, kültürel, manevi değerleri ve efsaneleri sembolize eder, mutfaklarda ve cilt bakımında da geniş bir yere sahiptir. Nar çekirdeği yağı, meyvenin içerisinde bulunan vitamin ve antioksidanlar açısından önemli bir kaynaktır. Cilt...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 103,
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; sadece ülkesini düşman işgalinden kurtaran dahi bir komutan değil, aynı zamanda gelecek nesiller için de evrensel hukuka saygılı, özgürlüklerin koruma altına alındığı, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu bir ülke bırakmak için yola çıkan...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 78,
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
  • Portal konusu
Yemeklerimizde sık sık kullandığımız mis kokulu nane, aromatik yağ olarak kullanıldığında da birçok faydalı etkiye sahip. Nane (mentha x piperita), nane ailesinden aromatik bir bitkidir. Nane bitkisinin yapraklarından distilasyon yöntemi ile elde edilen bir aromatik (uçucu) yağdır. Nane...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 126,
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
  • Portal konusu
Melisa otu, beyaz çiçekli, boyu 1 metreye yakın uzayan, genelde çok dallı yapıda, limoni bir kokusu olan ve uzun yıllar yaşayan bir bitkidir. Yaprakları hem çay yapımında hem de tıpta kullanılır. İngilizce'de "melissa" olarak geçen melisa, Yunanca'da bal arısı anlamına gelen "melittena"...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 92,
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
  • Portal konusu
Mersin yağı başta kozmetik alanı olmak üzere birçok alanda kullanılır. Bunun yanında Mersin yağının kokusu nedeniyle oda parfümü olarak kullanım alanı vardır. Mersin yağı, bilimsel adı myrtus communis olan mersin bitkisinin çiçeklerinden, köklerinden ve yapraklarından buhar damıtılması yoluyla...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 109,
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
  • Portal konusu
Mokissos (Mokisos, Mokison ya da bir diğer adıyla Nora), Aksaray ilinin 30 km güneyinde, Helvadere Kasabası sınırları içindedir. Hasan Dağı'nın (Argaios) eteğinde ve kral yolu üzerinde, Roma ve Bizans Döneminin önemli şehirlerindendir. Kasabada bugün birçok kilise kalıntısı bulunmaktadır...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 85,
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
  • Portal konusu
Sırt roketi (Jet Pack), insan sırtına çanta şeklinde monte edilen küçük bir roketle, havada özgürce seyahat edebilme, olduğu yerden havalanma, ileri-geri, sağa-sola hareket etme özgürlüğü veren hava taşıtıdır. Sırta roket takarak uçma fikri 1920'li yıllardan bu yana bilim kurgu edebiyatında ve...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 103,
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
  • Portal konusu
Menekşe yağı, menekşe bitkisinin çiçek veya yapraklarından çıkarılır. Viola odorata olarak bilinen bitki Fransa, İtalya, Çin ve Yunanistan’a özgüdür fakat dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Menekşe bitkisinin yaklaşık 200 türü vardır ve en yaygın olarak bilinen türlerin...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 106,
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
  • Portal konusu
Sebze reyonlarından yağ şişelerine gelen “havuç yağı” havuç özünden elde edilen, bol miktarda A, B1, B16 vitaminleri içermektedir. C Vitamini içerdiği için bağışıklık sistemini son derece güçlendirir. Vücuda enerji verir. Havuç yağının faydaları Kas ağrılarını hafifletmek için masaj yağı ve...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 99,
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
  • Portal konusu
Afrika ormanlarında yetişen kakao ağacının aynı isimli meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen ve eriyebilen bir doğal yağ çeşidi. Ağzımızı sulandıran o leziz çikolataların yapımında da kullanılan bu yağ, çikolatanın ağızda eriyebilen bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. Normal şartlarda katı...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 112,
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
  • Portal konusu
Kayısı çekirdeği yağı, kayısı meyvelerinin kurutulmuş çekirdeklerinden soğuk pres yöntemi kullanılarak elde edilir. Kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan kayısı çekirdeği yağı, en çok cilt bakım ürünlerinde tercih edilir. Kayısı yağı içindeki çekirdeğin damıtılmasıyla elde edilen bir yağ...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 127,
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
  • Portal konusu
Yağlar çok uzun yüzyıllar insanlar için şifa verici kaynaklardan olmuştur. Birçok yağ özellikle alternatif tıpta günümüzde de kullanılmaktadır. Bu yazımızda kozmetik, dermokozmetik ve genel sağlık açısından oldukça değerli bir yağ olan Jojoba yağını tanıtmaya ve genel özellikleri ile beraber...
- Cevaplar: 0 Görüntüleme: 110,
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Tüm sayfalar yüklendi.
Üst