Sıla Yolu Almanya: Sınırların açılacağı tarih nihayet belli oldu

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
Koronavirüs nedeniyle ülkeler arası karayolu yolculuğu haftalardır yapılamıyor. Avrupa ülkeleri önlem amacıyla sınır kapılarını kapatmıştı. Virüs etkisini yavaş yavaş azaltırken milyonlarca kişi yaklaşan yaz tatili nedeniyle yolculuk yapmak için sabırsızlanıyor. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız da memleketlerine gelmek için sınır kapılarının açılmasını bekliyor. Özellikle Almanya’daki vatandaşlarımız ülke sınırlarının ne zaman açılacağını merak ediyor.

otoban.jpg


15 Haziran’a kadar kademeli olarak açılacak
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile korona virüs salgını kapsamında sınır meselesi hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Basına önceden sızan bu görüşmenin sonucuna göre Almanya, komşu ülkeleri Avusturya ve Fransa ile sınırlarını 15 Haziran’a kadar kademeli ve kontrollü bir şekilde açacak. Hatta İsviçre ile sınırlar Haziran başında bile açılabilir.

En önemli şart sayılar
Avrupa’da serbest dolaşım açısından önemli bir gelişme olan bu karar, büyük ihtimalle yakında diğer ülkeler tarafından da uygulanacak. Ancak bunun gerçekleşmesi için en önemli etken, ölüm ve vaka sayılarının daha da gerilemesi. Almanya, ölüm ve vaka sayıları düşük olan komşu ülkelerle sınır geçişlerine başlama kararı aldı. Avrupa Birliği de kısa buna benzer bir karar üzerine çalışıyor ve durumu iyi olan ülkelerin sınırlarını açmasını destekliyor.

Kaynak
 
Geri