Cumanız mübarek olsun….

Cennet takva sahiplerine, uzak olmayarak yaklaştırılmıştır. İşte size vadolunan, gördüğünüz şu Cennettir ki, O, Allahın taatına dönen onun hudud ve ahkamına riayet eden çok esirgeyici Allaha bütün samimiyetiyle gıyaben saygı gösteren, hakkın taatına yönelmiş bir kalble gelen kimselere aittir.
Kaf :31-33

Cumanın hayrı ümmetin kurtuluşuna vesile olsun in-şa-Allah.
 
Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, Mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.
 
cuma.jpg
 
Ve insan:
Dağınık yataklardan koşarak gidiyor işine, değişmeyen yollardan robot makine gibi saatler gibi, gün boyu çalışıp tekdüze koşarak dönüyor evine.
Bir dert, bir felaket insandan ne kadar uzak ise, o kadar mutlu ve unuttu İnsan, başkalarının acısını duymayı küçük çıkarlar uğruna, alış-verişe döndü tüm bağlar,hesaplı, planlı sevgiler taklit, ilgiler, hem-halsizce..
Ey Nur ey Kutlu ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri Allah'ım!
Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı affet.
Allah'ım!
Bedbahtlıklara yol açan günahlarımı affet.
Allah'ım!
Nimetleri değiştiren günahlarımı affet.
Allah'ım!
Duanın icabetini önleyen günahlarımı affet.
Allah'ım!
Belanın inmesine sebep olan günahlarımı affet.
Amin ..'
Cumanız hayırlı olsun
 
Allah'ın Selamı Rahmeti, Bereketi üzerimize olsun!
Cumamız Mübarek Olsun
 
Geri