Sıla Yolu Gönül ister miydi gurbetçi olmayı

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor. Hollanda'dan gelen Ahmet Koyuncu ise "Bizim de kaderimiz gurbetçi olmak. Gönül ister miydi gurbetçi olmayı" ifadelerini kullandı.

kapikule4fb5840eec6522d9.jpg


Sınır kapısında gurbetçi araçları yoğunluk oluşturdu. Anavatana ulaşan bazı gurbetçiler gözyaşlarını tutamadı, bazıları ise araçlarından açtıkları müzikle oynadı.

Hollanda'dan gelen Ahmet Koyuncu, AA muhabirine, Türkiye'yi çok özlediğini, vatanına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'de yaşayanların ülkenin kıymetini bilmesi gerektiğini belirten Koyuncu, 'Bu duygu başka, değişik bir duygu. O bayrağı görmek dünyaya bedel. Sevin Türkiye'yi sevin. Bizim de kaderimiz gurbetçi olmak. Gönül ister miydi gurbetçi olmayı.' dedi.

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Koyuncu, 'Memleket özlenmez mi hiç. Bayrağı gördüğümüz zaman 3500 kilometre yorgunluğu yaşamamış gibiyiz. Yoluna ölürüz Türkiye'nin. İnşallah bir gün döneceğim. Çok farklı bir duygu, tek dileğim Türkiye'nin kıymetini bilin. Gözyaşıyla geliyoruz, gözyaşıyla gidiyoruz.' diye konuştu.

Fransa'dan gelen Zeliha Ceylan ise hasretle vatanına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yolculuğunun iyi geçtiğini anlatan Ceylan, 'Akrabalarımı göreceğim. Sevdiklerimiz, özlediklerimiz var, onları ziyaret edeceğiz.' dedi.

Ümit Konuş da her yıl Almanya'dan Türkiye'ye geldiklerini belirterek, 'Sınır kapısının girişinde Türk bayrağını görünce gururumuz sevincimiz 10 kat artıyor. Koşarak, uçarak geliyoruz. Ailemiz bizi bekliyor iyi bir tatil yapıp döneceğiz.' ifadelerini kullandı.

Almanya'dan gelen Levent Aptikoğlu ise gurbetçilerin vatan sevgisinin yüksek olduğunu anlattı. Gurbetçilerin sınır kapısına geldiğinde yüzlerinin daha fazla güldüğünü dile getiren Aptikoğlu, tatilde ailesini ve yakınlarını ziyaret edeceğini söyledi.

Yeniçağ Gazetesi
 
Konu başlığına istinaden, cevap vereceğim😀valla gönlünüz istemiş gurbetçi olmayı... Ben bir gün durmam oralarda.. Benim güzelim ülkemi değişmem hiç bişeye... Daha neyi beklersiniz anlamıyorum ki... Sanki yatlar, katlar, villalarınız olmuş.. Yada malikaneleriniz... Değerimi hasret çekmeye... Türkiyede kiler daha zengin😁😁😁😁
 
Korona yüzünden Türkiye riskli bölge olduğu için 2 yıldır Almanya Türkiye'ye kapıları kapatmasaydı, gurbetçiler memleketlerine daha önce giderdi.
Çöp atanları, denizleri kirtletenleri, suriyelilerin pisliklerini gördükçe benim de gidesim geliyor. Burada kurulmuş düzenim olmasa ekonomik durumum kötü olsa hiç düşünmez giderdim. Kendi ülkemizde sığınmacı gibi yaşıyoruz. En basit bir örnek vereyim; Yunan adalarında tatile gittiğimde sahilde sigara içiyorduk. Yunan elinde midyeyle gelip sigara külümü oraya atmamı rica etti benden. Biz burada sahillere çöp atanları uyarınca ise küfür edenler oluyor. Bunlarla bazen aynı havayı bile teneffüs etmek istemiyorum. Sahillerimiz işletmeye açılıyor, petrol limanları yapılıyor, doğamız ölüyor. Sevecek tek şey var doğma büyüme Türkiyeli oluşumuz ve ailemizin burada yaşıyor olması..Konuyu da siyasete döndürmek istemiyorum, anlatacak çok şey var aslında..
Gidenleri kimse suçlamasın. Türkiye ne kadar sahip çıkıyor kendi vatandaşına da şartları konuşunca, eleştiri yapınca vatanını sevmemekle de suçlamasın..
 
Konu başlığına istinaden, cevap vereceğim😀valla gönlünüz istemiş gurbetçi olmayı... Ben bir gün durmam oralarda.. Benim güzelim ülkemi değişmem hiç bişeye... Daha neyi beklersiniz anlamıyorum ki... Sanki yatlar, katlar, villalarınız olmuş.. Yada malikaneleriniz... Değerimi hasret çekmeye... Türkiyede kiler daha zengin😁😁😁😁
Senin övdüğü şuan ki Türkiye den çok çok iyi.
 
Senin övdüğü şuan ki Türkiye den çok çok iyi.
Ben türkiye'yi övmüyorum... Hasret, özlem ve üçüncü sınıf vatandaşlığı çekene kadar, ülkemde olmayı yeğlerim... Politikaya girmeye gerek yok, o başka bir konu... Bu topraklar ezelden, ebede kadar şehit kanıyla bezenmiştir.. Bayrak, vatan, toprak... Nokta😀
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Gönül İnsanı Olmak
  • MURATS44
  • MURATS44,
  • Sohbet Odası
  • 0    345
Aldırma Gönül Şarkı Hikayesi
  • MURATS44
  • MURATS44,
  • Ansiklopedi
  • 0    1K
Gülü İncitme Gönül
  • deniz feneri
  • deniz feneri,
  • Şiirler
  • 3    3K
23 Mart Cuma Hutbesi - İbadet hayatımız  ve  Gönül dünyamız
  • MURATS44
  • MURATS44,
  • Dini Konular
  • 0    2K
Geri