İlginç iPhone Almak İçin Böbreğini Satan Genç Diyalize Bağlandı

Ugur

Administrator
Katılım
8 Nisan 2013
iPhone modellerini her zaman yüksek fiyat etiketleriyle satılan Apple için 'ancak böbreğimi satarak alabilirim' esprisi sık sık gündeme geliyordu. Ancak bu durum Çin'de gerçek oldu.

iphone-4.jpg


Apple'ın 2010 yılında tanıttığı iPhone 4 modeline sahip olabilmek için tek böbreğini satan Çinli genç, bunun bedelini ağır şekilde ödüyor. Genç, hayatının geri kalanını diyaliz makinesinde geçirmek zorunda.

Apple, 2010 yılında iPhone 4 modelini tanıtmış ve hayranları tarafından da oldukça beğenilen bu modeli satışa sunmuştu. 2011 yılında 17 yaşındaki Çin’li bir genç olan Xiao Wang, bu telefonu alan kullanıcılardan birisi. Ancak onun satın alma yöntemi ve sonrası biraz daha karmaşık. Çin’li genç okulunda bir statü göstergesi olduğu için, iPhone 4 modelini almak için can atıyordu.

iPhone 4’ü satın almak isteyen genç, yeterli para bulamayınca böbreklerinden birisini satma kararı verdi. O zaman için iPhone 4 almasına fazlasıyla yetecek olan 3,200 dolarlık bu anlaşmayı yaptı ve böbreğinin tekini sattı. Asya kaynaklarına göre bu operasyon yasadışı olarak, uygunsuz bir şekilde gerçekleşti.

diyalize-baglandi.jpg


Wang‘ın ameliyat olduğu yer yeterli bir şekilde sterilize edilmediği için, böbreklerinden birisi enfeksiyon kaptı. Bu enfeksiyon sonrasında Wang, ölümcül bir hastalığa yakalandı. iPhone 4 almak için bile yeterli maddi kaynağa sahip olmayan ailesi, diyaliz masrafları sonrası daha kötü bir duruma geldi.

Wang'ın doktorları, şu an 24 yaşında olan gencin, hayatının kalanını diyalize bağlı bir şekilde geçirmek zorunda olduğunu söyledi.
 
Geri