Kadınlar İnternette En Çok Neye Para Harcıyor?

Ugur

Administrator
Katılım
8 Nisan 2013
Günümüzde tüketiciler mağazalara giderek alışveriş yapmak yerine daha hızlı ve kolay yol olan internet üzerinden alışverişe yöneliyorlar. Birkaç sene öncesine kadar erkeklerin daha sık kullandığı bir alışveriş yolu olan e-ticaret ile online alışveriş artık kadınların eline geçmiş durumda.

alisveris.jpg alisveris.jpg


TÜİK'in Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’na göre, 2016 yılında 5.1 milyon olan kadın sanal alışveriş müşterisi, geride bıraktığımız 2017 yılı itibariyle 6.3 milyona yükseldi. Online alışverişte e-ticaret’in avantajlarını keşfeden kadın müşteriler’in internet üzerinden en fazla giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünleri satın aldığı belirtiliyor.

Araştırmaya göre, online alışveriş yapan her 100 kadından 76’sı yılda en az bir kez giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünleri satın alıyor. Bunların dışında kadınların yöneldiği diğer kategori ise otel-seyahat alışverişi. Kozmetik ürünler, küçük ev aletleri, kitap, dergi ve teknolojik aletler ise kadınların ilgisini çeken diğer alanlar.

Avantajix.com'un kurucu ortağı Güçlü Kayral, 400’e yakın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen internet sitelerinin de bu araştırmanın datasında bulunduğunu belirtirken, kadınların artık çarşı pazar gezmek yerine aradığı ürünün en uygun fiyatlısını da diğer ürünlerle karşılaştırarak daha detaylı inceleme olanağı elde ettiğini söylüyor. Bunların dışında aynı zamanda bu alışverişleri kendi siteleri gibi alışveriş yaptıkça para veren siteler üzerinden yapmanın da artı bir kazanç olduğunu açıkladı.

Kaynak: https://pembeteknoloji.com.tr/kadinlar-internette-en-cok-neye-para-harciyor-9424/
 
Kıyafet,,,ve takı tabiki de...yaşasın alışveriş:D
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri