Ansiklopedi Kayısı Yağı

kayisi-yagi6b759662004224b1.jpgKayısı çekirdeği yağı, kayısı meyvelerinin kurutulmuş çekirdeklerinden soğuk pres yöntemi kullanılarak elde edilir. Kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan kayısı çekirdeği yağı, en çok cilt bakım ürünlerinde tercih edilir.

Kayısı yağı içindeki çekirdeğin damıtılmasıyla elde edilen bir yağ türüdür. Kayısı yağının özellikle cilde çok iyi geldiği bilinir, fazla kullanılması her şeyde olduğu gibi zarar getirebilir

Gergin yapar ve daha parlak olmasına yardımcı olur.

Kayısı çekirdeği yapısında cildi besleyici antioksidan özelliği olan vitamin ve mineraller ihtiva eder. Cildin beslenmesi için vücudun dışarıdan alması gereken oleik (Omega-9) ve linoleik (Omega-6) yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, kayısı çekirdeği yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur. Peki, kayısı çekirdeği yağının faydaları nelerdir? Kayısı çekirdeği yağı neye iyi geliyor?

Kayısı Yağının Faydaları​

  • Cildi ölü hücrelerden arındırır ve daha canlı gözükmesini sağlar.Kayısı yağı cilt tarafından hızlı emilmesinden dolayı dudak ve cilt kremi olarak da kullanılmaktadır.
  • Hızlı emilir ve tüm alerjik hastalıklarına karşı olması nedeniyle cilde düzenli olarak masaj edilebilir.
  • İçerdiği D vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.
  • Kayısı yağı cildinizde oluşan ince çizgileri yok eder
  • Alerjilere karşı daha dirençli bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • E vitamini sayesinde cilde gençlik katar. Aynı zamanda cildi nemlendirir ve gözenekleri açar.
  • Cilt tarafından hızlı emilmesinden dolayı cildin yağlanmasında yardımcı olur.
  • Dermatit ve egzamaya iyi gelir
  • Alerjilere yatkın olan hassas ciltleri korur Kabızlık belirtilerini hafifletir.
  • Saça parlaklık verir.
  • Saç kırıklarının oluşumunu önler.
  • Saç derisini nemlendirir.
  • Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.
  • Göz altlarında oluşan morluklara fayda sağlar.

ÖNEMLİ NOT: Saf kayısı yağı yanlış uygulama sonucunda cildinize zarar verebilir. Ayrıca kirpik, kaş ve saçta gürleşme sağladığı gibi yüzde tüylenme sorunlarına da yol açabiliyor.
 
Jojoba Yağı
Kakao Yağı
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Kayısı Çekirdeği Kuru Kayısıdan Daha Pahalı
  • Ugur
  • Ugur,
  • Güncel
  • 3    6K
Evde Lavanta Yağı Nasıl Elde Edilir?
  • BULUT
  • BULUT,
  • Bitkiler
  • 0    2K
Fil Ayağı Hastalığı - Lenfödem
  • Ugur
  • Ugur,
  • Sağlık
  • 0    552
Bayağı Kerkenez (Kerkenez)
  • Ugur
  • Ugur,
  • Hayvanlar Alemi
  • 0    628
Sığla Ağacı Yağı 2 Yıldır Üretilemiyor
  • Kaptan43
  • Kaptan43,
  • Bitkiler
  • 0    1K
Geri