Sıla Yolu Nakit para beyan formunu kimlerin doldurması gerekiyor

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
billetes-k7-PB-620x349-abc.jpg


Tatillerini ana vatanları Türkiye’de geçirmek için seyahatlerde bulunan vatandaşlarımızın sınır geçişlerinde dikkat etmesi gereken hususların başında yanlarındaki nakit paranın miktarı geliyor. Bu kapsamda yurtdışından Türkiye’ye gelen vatandaşlarımızın gümrüklerden geçerken yanlarındaki 10 bin avro ve üzeri nakit paralar için mutlaka yazılı beyanda bulunmaları gerekiyor. Aksi takdirde gümrüklerde beyan edilmeyen paranın tamamına el konulabiliyor. Birlikte seyahat eden her bir kişi için de 10.000 avroya kadar nakit para taşıma hakkı bulunuyor. Türkiye güzergahı üzerindeki ülkelerin bazılarında, yanında nakit para bulunduran kişinin ülke kanunlarına göre yetişkin sayılması (çoğu ülke bakımından 18 yaşını tamamlamış olmak) şartı aranıyor.

Nakit beyan formu mutlaka doldurulmalı
10.000 avro ve üzeri nakit parayı yanında taşıyan kişilerin, sınırından geçtikleri ülkenin gümrük kapılarında yazılı olarak beyanda bulunmak için gümrük memurlarından ‘nakit para beyan formu’ talep ederek bu formu doğru şekilde doldurmaları gerekiyor.

Yazılı olarak beyan edilmeyip gümrük memurlarının kişi ve eşyalara yönelik detaylı aramasında tespit edilen para, beyan edilmemiş para olarak kabul ediliyor

Her ülke dilinde ayrı ayrı hazırlanmış “nakit beyan formları”’na linkten ulaşabilirsiniz

LİNK: https://ec.europa.eu/…/individ…/cash-controls/how-declare_en

Kaynak
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri