Biyografi Philippe Petit - İkiz Kuleler Arasında Çelik Halat Üzerinde Yürüyen Akrobat

Philippe Petit, Fransız akrobat, sirk sanatçısı, bisikletçi, sihirbaz, ip cambazı. 13 Ağustos 1949'da Fransa’nın Nemours kentinde dünyaya gelmiştir. 7 Ağustos 1974 tarihinde New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri arasında bir çelik halat üzerinde yürümüştür.

philippe-petit6ba070539d30dd2e.jpg


Henüz erken yaşlarındayken büyü ve hokkabazlığa merak salan artist, ip üzerindeki ilk yürüyüş denemelerini 16 yaşında yapar. 17 yaşındayken bir magazin dergisinde yer alan İkiz Kulelerin yapımıyla ilgili gördüğü haberle kararını daha çocukken verir.

İpteki ilk gerçek yürüyüşünü 21 yaşında Paris’teki Notre Dame Katedrali’nin kulelerinde gerçekleştirir. İkinci büyük gösterisini 1973’te Sidney’deki Sidney Liman köprüsünün üzerinde gerçekleştiren Petit’in en büyük hayali New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kulelerinde yürümektir.

philippe-petit-2ef68d9de503ef3ef.jpg


Gençliğinde inşaat bölümünü okuyan Petit, 6 yıl boyunca "yüzyılın sanatsal suçu" adını verdiği projesini planladı. Geçişini planlarken Petit, rüzgar ve hava nedeniyle yüksek kulelerin sallanması gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kaldı; 417 metre yükseklikte iki kule arasında 61 metreden fazla bir çelik kablonun nasıl döşeneceği; projeyi yürütmek için ortaklarıyla kulelerin teraslarına nasıl ulaşılacağı; çatılara ağır ekipman nasıl çıkarılacağı... Gözlem yapmak için New York'u defalarca ziyaret etti.

philippe-petit-355f5926c48b6a94c.jpg


7 Ağustos 1974 tarihinde New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri arasında bir çelik halat üzerinde yürüdü. İllegal bir şekilde düzenlediği bu gösteriden dolayı mahkemeye çıksa da kendisine Central Park’ta çocuklar için bir gösteri düzenleme cezası verildi.

Bu akrobasi gösterisi daha sonra 2008'de Man On Wire adlı bir belgesele konu olmuştur. Ardından 2015'te The Walk (Tehlikeli Yürüyüş) İkiz Kuleler hayalini gerçekleştiren filmi çekilmiştir. The Walk (Tehlikeli Yürüyüş) filmi, 11 Eylül saldırılarının kurbanlarına adanmıştır.

Ayrıca binicilik, hokkabazlık, eskrim, marangozluk, kaya tırmanışı ve boğa güreşi konularında ustalaşmıştır.
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri