Tevazuu ve Kibir

MURATS44

Super Moderator
Katılım
16 Nisan 2013
Tevazuu ve KibirAllah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: Rahmân’ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler).” (Furkan; 63)

İbn-i Abbâs (R.A) anlatıyor: “Resûlullah (S.A.V) buyurdular ki: “Allah-u Teâla hazretleri buyurdular ki: “Büyüklük benim ridamdır, azamet de benim izarımdır. Kim, bunlardan birinde benimle iddialaşmaya kalkarsa, onu cehenneme atarım.” (Buhari)

Ey Nefsim!

İnsanlara kibirlenmekle Allah'ın gazabını üzerine çektiğinin farkında değil misin? Çünkü bir çok hadis-i şerifte kalbinde zerre kadar kibir olan insanların nasıl bir hüsranda ve hatada oldukları anlatılmakta ve kibir yapmamamız için uyarılar da bulunmaktadır.

Ey Nefsim!

Sen kendindeki hangi güzelliği ve büyüklüğü gördün ki, kibirlenebiliyor ve insanları küçük görebiliyorsun. Bu kötü ahlaktan vazgeç ve Allah-u Zülcelal'in Resulü'ne emri olduğu için o da ümmetine kibri bırakıp tevazu sahibi olmamızı bizlere tavsiye etmiştir.

Sende tevazu sahibi olmak ve Allah'a layık bir kul, Resulü'ne layık bir ümmet olabilmek için tevbe et Allah'a dön.
 
yersiz tevazu aptallıktır
yerli tevazu yerli yerindedir
bir işi yaptıysanız yaptım deyin, tevazu edip, işin kaymaklarını başkalarına bırakmayın:)))))
 
Tevazu çoook güzel bir haldir.. Allah herkese nasip etsin.. Güzel konu müdür...
 
Güzel Ahlak
Miraç
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Kibir ve Tevazû
  • Nazenin
  • Nazenin,
  • Kişisel Gelişim Hikayeleri
  • 0    623
Geri