Sıla Yolu Türkiye'den Dönecek Olan İzincilere Kötü Haber..

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
kapikule3a2ee0cae17ddaa1.jpg kapikule3a2ee0cae17ddaa1.jpg


Avrupa’dan Türkiye’ye karayoluyla seyahat edenler geçtiğimiz yıllarda zaten gümrük kapılarında uzun araç kuyruklarında beklemek zorunda kalıyordu. Bu yıl korona virüs önlemleri ile bu sorun daha da arttı. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Avrupa’dan Türkiye’ye yolculukta pek sorun yaşanmıyor. Aslın sorun Türkiye’den Avrupa2ya dönüşte var. Çünkü Avrupa ülkeleri virüs salgınına karşı önlem almak için sınırlarda sıkı güvenlik önlemleri uyguluyorlar. Hem yolcuların bagajları didik didik aranıyor, hem sağlık kontrolleri yapılıyor.

Bütün bagajlar aranıyor
Türkiye’den dönen yolcuların bildirdiğine göre örneğin Bulgaristan’da araçların neredeyse hepsi aranıyor. Memurlar bagajların hepsini açtırıp eşyaları altını üstene getiriyorlar. Daha sonra bu eşyaları toplamak yolculara kalıyor. Bu işlem nedeniyle bir aracın geçiş süresi dakikalarca uzuyor. Arkadaki araçlara da tabiki beklemek kalıyor. Benzer manzaralar Macaristan’da da yaşanıyor.

Avusturya’nın kararı olumsuz etkileyecek
Bütün bunlar yetmiyormuş gibi önceki gün Avusturya’nın Bulgaristan’dan geleceklere yönelik seyahat uyarısında bulunması yolcuların işini daha da zorlaştırdı. Bugaristan’dan transit geçerek Avusturya’ya gelenlerden son 48 saat içinde yapılmış negatif test sonucu isteniyor. Aksi taktirde 14 günlük karantina zorunluluğu var. Ayrıca hem Avusturya sınırında, hem de Slovenya ve Macaristan sınırlarında ek tedbirler alındı. Yolculara daha detaylı sağlık kontrolleri yapılıyor.
Avusturya, karantina kurallarına uymak istemeyenlere 1450 Euro para cezası uygulanacağını da açıkladı. Bu durumda Türkiye’den ayrılmadan kısa süre önce test yaptırmak en mantıklısı olacak.

Kaynak
 
Son düzenleme:
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri