Esmaların Faziletleri, Havas ve Esrarı

????? EL MUÎD ??????
Varlıkları yok ettikten sonra tekrar yaratan

Esmaül Hüsna'daki 60. isimdir.
Adedi : 124
Yıldızı : Satürn
Anlamı : Yok ettikten sonra tekrar dirilten.
Yorumu : Kişinin mevkii ve üstünlük kazanması. Elinden çıkmış veya gelmesini istediği şeyleri geri alır.


Elden kaçanı geriye kazanmak için okunur.
Ya Muid ismini zikredenlerin elinden gitmiş olan her şey yerine gelir. Bir işi bozulan 7 gün sabah namazının ardından 124 defa Ya Muid ismini zikrederse bozulan işi yoluna girer. Bir şeyi unutan kişi bu ismi okursa unuttuğunu hatırlar
??????
 
?????EL MUHYÎ????
Can bağışlayan, hayat ve sağlık veren
Esmaül Hüsna'daki 61. isimdir.
Adedi : 68
Yıldızı : Venüs
Anlamı : Dirilten. Can veren.
Yorumu : Her türlü işte başarılı olur, tıbben devası bulunmayan hastalıklara şifa olur.
Şifa ve Şifacılık.
İşlerin başarılı olması için okunur.
Ya Muhyi ismini her gün 68 defa zikreden kişinin kalbine iman ve irfan nuru dolar. Kötüye giden işleri düzelir. Ya Muhyi ismini halvet ve riyazet ile zikreden manevi sırlara erer. Hastalıklara şifa verici olur. Nefsine hakim olamayan kişi geceleri okumaya devam ederse; nefsi kendisine riayet eder. Bir ay süre ile 5 vakit namazların ardından okuyan kişi tüm hastalıklardan şifa bulur
??????
 
? EL MÜAHHİR ? ? ?
?
? El Muahhir İstediğini geri koyan, arkaya bırakan..
?
? Günde Zikir Sayısı Ebced Değeri: 846
Kötü birinin uzaklaştırılması için okunur..
? Zikir günü: Cumartesi
? Zikir Vakti: Zuhal
? Zikir Saati: Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.
? Vücut haritasındaki yeri: Sağ ayak ve lenfler.

? Ya Müahhir ismini okuyan tevbe edip takvaya erer. Kalbi Allah sevgisiyle dolar.

? İsteklerine kolayca kavuşur.

? Allah’ın rızasını kazanan kullardan olur.

? İbadet etmede zorlanmaz. Basiret gözü açılır. Kötü işlerden uzak durur.

? Gecikmesini istediği bir işi olan, hergün 878 kere Ya Muahhir celle celâlühû ism-i şerifini okursa maksadı hasıl olur.

? Her gün 100 kere Ya Muahhir celle celâlühû ism-i şerifini okuyanın tövbesi kabul olunur ve kalbinde şeytan vesvesesi olmaz.

? Meşru bir iş üzerinde çalışan, bu işin kendi istediği zamandan önce duyulmasını istemiyorsa her gün 1.446 kere “Ya Muahhir celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyup dua ederse maksadı hasıl olur.

? Her kim düşmanını alt etmek üzere çok okursa, umulur ki, muradı hasıl olur.

? Her kim bu ism-i-şerifi günde 100 defa okursa, “Hak sübhanehu ve Teâlâ” hazretlerinin muhabbetinden gayrı onun gönlünde hiç bir şey karar tutmaz.

? Bu ismin zikrine şartlarına uygun olarak devam eden kimse Allah’ın izniyle işlerinde muvaffak olur.

? İbadet ve dua maksadıyla, gönül huzuru için zikreden kimse dünya ve ahirette mutlu ve huzurlu olur.

? Bir zalimin şerrinden kurtulmak için okuyan kimse kısa zamanda isteğine kavuşur ve zalimlerin zorbaların şerrinden emin olur, kötülüklerinden korunur ve kurtulur.

? Allah rızası için zikredenlere ölümünden önce “Nasuh Tövbesi” (gerçek tövbe) ve takva ile salih amel kapıları açılır.

? 100 defa “Yâ Mukaddim, Yâ Muahhir” ism-i şeriflerini okuyanin gönlündeki zararlı ve gereksiz düşünceler kaybolur, kalbi huzura kavuşur.

? iki kişiyi ayırmak için... bu nikahınıza zarar weren kadın olabilir, eşe musallat olan bir hanım olabilir, namus anlayışı kıt eşlerin akrabası olabilir, gerçekten yuwa yıkılacaksa karşıdaki insanlar sizin hakkınıza giriyorsa bundan kalben eminseniz çocuklarınızı sizi eşinizden alıkoyuyor ve dağalmanıza sebep oluyorsa bu üç esma birleşik okunur.
"Ya Evvelül Kahharül Müahhir"

????????????
 
EL BERR

Ya Berr Yarattıklarına gereken nimetleri bahş eden.. İyilik ve ihsanı sınırsız olan, Kullarına muhtaç oldukları nimetleri bahşeden ve ihsan eden, kullarına karşı iyiliği ve lütfu bol olan demektir.
İyilik yapan, iyilik, güzellik, bağışta bulunma ve kullarına yardımcı olan..

Günde Zikir Sayısı Ebced Değeri: 202
Her halukarda iyilik bulmak için okunur.
Zikir Günü: Cuma
Zikir Vakti: Zühre
Zikir Saati: Sabah erken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında akşamdan bir saat sora ve gece yarısı.
Vücut haritasındaki yeri: Sindirim sistemi.

Ya Berr ismini okumaya devam edenler tüm mahlukatın şerrinden emin olur.

Bütün hal ve hareketlerinde lutuf ve kereme mazhar olur.

Dilleri hikmetlenir. Makamı, mertebesi, derecesi yükselir.

Alkolik ve isyan halinde olanlar günde 700 defa Ya Berr ismini zikrederlerse; kötü alışkanlıklarından kurtulurlar, durumları düzelir.

Nazar değmesinden korkulan çocuğu 7 kere Ya Berr celle celâlühû ism-i şerifi okunursa nazardan ve diğer kötülüklerden kurtulur.

Yolculuğa çıkan 202 kere Ya Berr celle celâlühû ism-i şerifini okursa salimen evine döner.

Hasta olan biri her gün 100 kere Ya Berr celle celâlühû ism-i şerifini okursa Allah’ın (c.c.) izniyle iyileşir.

Ya Berr ismini okumaya devam edenler tüm mahlukatın şerrinden emin olur.

Ya Berr ismini okumaya devam edenler bütün hal ve hareketlerinde lütuf ve kereme mazhar olur. Makamı, mertebesi ve derecesi yükselir.

Huyu kötü olanlar günde 700 defa Ya Berr ismini zikrederlerse kötü alışkanlıklarından kurtularak durumlarını düzeltirler.

El Berr isminin zikrine dünyalık elde etmek için bu ismin zikrine devam edilir. Bu ismin zikrine devam eden kimsenin ihtiyaç içindüşmanı dahi ayağına kadar gelir. Onun önünde boyun eğer.

Her kim, bu ismin zikrine her gün 786 defa okuyup devam ederek vird edinirse, Cenab-ı Hak ona lutüf ve ihsanlarını birbiri ardıca yağdırır.

İçki içen, kumar oynayan, zina eden, faiz yiyen vs. günahları işleyen kimse bu ismin zikrine devam etse, günahlardan kurtulur. Tövbekar olur. Kötülüklerden ve günahlardan uzaklaşır.

Deniz yolculuğu sırasında fırtınaya yakalanırsa bu ismin zikriyle gemi veya zikreden şahıs fırtınanın meydana getireceği zarardan kurtulur.

Bu ismi felçli birine şartlarına uygun olarak okumak yada büyük ebced değerine göre hesap edip okumak kurtuluşuna vesile olur.
 
EŞ ŞEKÛR الشكور

يَا شَكُورُ
Ya Şekûr Kendi rızası için yapılan iyiliklere daha fazlasıyla karşılık veren..
Cenab-ı Hak, yapılan her türlü iyilik ve hayra, salih amel ve güzel davranışlara en iyi şekilde karşılık veren ve kullarının birini en az onla mükafatlandırıp, sevapla ödüllendiren. Daha doğrusu kullarının gerek kendi rızasını kazanmak niyetiyle gerekse kendi çıkarları için yapmış oldukları her iyiliği mükafatlandırıp, özellikle dinine hizmet edenlere yaptıklarının kat kat fazlasıyla veren ve onların en ufak bir iyi davranışını bile zayi etmeyendir.

Talihin açıklığı ve bol rızık için okunur.
Günde Zikir Sayısı Ebced Değeri: 526
Büyük Ebced Değeri: 276.676
Zikir Günü: Pazar
Zikir Vakti: Güneş
Zikir Saati: Sabah güneş doğarken, İkindi sonrası güneş dönerken...
Vücut haritasındaki yeri: Başın ön kısmı ve sağ el. Nefes darlığı.
Gezegeni: Ay

Ya Şekur ismini zikreden kişinin brefahı artar, sıhhat ve huzur içinde olur. Her işinde kolaylık bulur.

5 vakit namazdan sonra 526 Ya Şekûr celle celâlühû zikrine devam edenler, geçim sıkıntısından kurtulur. Hayırlı işlerin hepsinde başarılı olur.

Nefes darlığından şikâyet edenlerin her gün bir bardak suya 526 Ya Şekûr celle celâlühû ve şifa ayetlerini de okuduktan sonra bu suyu içerse şikâyetleri kaybolur.

Kazandığını kaybetmez. Nimetleri eksilmez. Zalim ve düşman şerrinden korunur.

Eş-Şekûr ism-i şerifi, rızkın bol, nimetlerin devamlı olması ve hayır işlerinde ilerlemek için, “Ya Şekûr Celle Celalühü” diyerek 526 kere okunur.

Kendinde nefes darlığı ve beden yorgunluğu olan bir kişi Eş Şekûr ism-i şerifini suya yazar ve onunla bedenini meshader ve içerse şifa bulur.

Bu ismi usülune göre okuyan kimseler, her türlü kaza ve belalardan korunur. Cenab-ı Hak, bu ismi okuyup virt edinen kimseyi büyük-küçük her türlü fenalıklardan korur.

Her gün 526 defa zikreden kimse, verilen nimetlere şükretme lezzetini, ibadete devam etme zevkini ve muhtaç olanlara da ikram etme özelliğini kazanır.

Bu ismin zikrine devam eden kimse, sağlıklı kalır ve çok mal sahibi olur.

Şems saatinde devam eden kazalardan ve belalardan korunur. Izdırap ve gamdan halas olurlar.

Ağır cüsseli ve nefes darlığı çeken kimseler, 41 defa yazıp su ile silip bozulduktan sonra bu sudan içse şifa bulur. Görme zorluğu veya göz ağrısı çeken kimseleri gözüne bu sudan sürülürse gözünün nuru artar.

Her kim cumartesi günü on üç vav yazar ve yazma esnasında adet gözetmeksizin devamlı ya hakim ya şekur okur. Sonra, hacetinin gerçekleşmesi için mushafın arasına koyarsa hacet ve isteği gerçekleşir bu ismin zikrine devamlılık nimetleri artırıcı olduğu gibi bırakmak nimetlerin kesilmesine sebeptir.

Geçim Darlığı ya da gönül Darlığı olan Ya Şekur ismi şerifini 41 kere bir bardak suya okuyup içmelidir. Her işinde kolaylık bulur. Kazandığını kaybetmez. Nimetleri eksilmez. Zalim ve düşman şerrinden korunur.

"Subhanallahi ve bi hamdihi subhanallahil azim" duasını günde 100 defa devam edenler Ya Şekur esmasını da ebcetsel sayı değerince anarlarsa bütün sıkıntılar, yerini sevince bırakır.

Günahlar deniz köpüğü kadar olsa da silinir. İhlasla yapılırsa kırk gün içinde acayip sonuçlar alınır.

Maddi manevi felaketler içinde çırpınanlar şükür tecellisini kapsayan Ya Şekur esmasını okumaya devam ederlerse kısa süre içerisinde durumlarında düzelme meydana gelir.

Evlilik kısmeti kapalı olduğunu düşünenler her gün (526 veya 1.000) “Yâ Şekûr celle celalühü” zikrine devam eder ise 110 günü geçmeden talipleri zuhur eder ve çok mutlu bir evlilikleri olur inşallah Allah’ın izni ile.

30 gün süreyle her gün 1.000 (Bin) defa Yâ Şekur Celle Cellaühü” zikrine devam eden kimselerin üzerine nimetler yağar..Herkese sözü geçer…. Her hastalıktan şifa bulur….Bütün kapalı kapılar açılır….

İçinde Eş Şekur İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri:
Fatır Suresi/ 30. 34. Ayet
Şura Suresi/ 23. Ayet
Teğabun Suresi/ 17. Ayet
Sebe Suresi/ 13. 19. Ayet
Neml Suresi/ 73. Ayet
İbrahim Suresi/ 7. Ayet
Nahl Suresi/ 14. Ayet
Enfal Suresi/ 26. Ayet
Kasas Suresi/ 73. Ayet
Araf Suresi/ 10. Ayet
Secde Suresi/ 9. Ayet
Bakara Suresi/ 152. 172. Ayet

Büyüklerin katına varmak için:
Ve es’elüke biesmâike
Yâ’Afüvv
Yâ Ğafûr
Yâ Vedûd
Yâ Şekûr
Yâ Sabûr
Yâ Rauf
Yâ’Atûf
Yâ Kuddûs
Yâ Hayy
Yâ Kayyûm
سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ
Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne ecirnâ mine’n-nâr. (Cevşen Hizbi)
 
EL HÂFIZ الحفيظ

Ya Hâfız Kendisine sığınanı koruyandır. Kulun tek sığınak ve dayanağı yine kendisini yaratıp yaşatan yüce Allah’tır. Ondan daha güzel gözeten yoktur ve olamaz. İnsanlardaki koruma hissi de onun vergisidir zaten.

Kötülerden we belalardan korunmak için okunur.
Günde Zikir Sayısı Ebced Değeri: 998
Büyük Ebced Değeri: 996.004
Zikir Günü: Cumartesi
Zikir Vakti: Zuhal
Zikir Saati: Sabah güneş doğarken ve yaklaşık ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı. (Cumartesinin Zuhal vakti Cuma gününün gece 01:00 i olur, cumartesi sabah 08:00)
Vücut haritasındaki yeri: Sağ dizden aşağı ayak.
Gezegeni: Jüpiter, ay
Hangi Gezegeni Etkiliyor: Yengeç

Ya Hafız ismini zikreden; korku, telaş, kötülük ve fenalıklardan emin olur ve korunur. Okuyana düşman saldıramaz. Cin, şeytan ve insan şerrinden korunur. Günde “Yâ Hafîz” ism-i şerifini okuyan kimse, sudan, ateşten, insanlardan, cinlerden, vahşi hayvanlardan, gelecek korku, panik ve zararların tümünden emin olur.

Her kim bu ismi Cuma namazından sonra, ince bir hatla dokuz yüz doksan sekiz defa yazıp koluna bağlarsa, şeytan vesvesesinden, korkudan, yılan ve akrepten ve fasid hayallerden Hakk tealanın korumasında olur.

Bir oturuşta 303 defa "Fallahu hayrun hafızan ve hüve erhamu’r-rahimin" zikrinin okunması düşmanın perişan olması, hastanın şifa bulması, hacetlerin gerçekleşmesi, fakirlikten kurtulunması hususlarında gayet mücerrebdir.

Her kim bir oturuşta 1.001 defa inna nahnu nezzelna’z-zikra ve inna lehu lehafizun ayetini zikrederse düşman ve hasımlarının dili bağlanır.

Bu ismi yeni doğmuş bir çocuğun üzerine okusa veya yazıp taşıtsa her türlü şerden mahfuz olur.

Bu ad, cinnilerin saldırısına karşı çok etkilidir; hastalık ve felaketlerden korunmaya yarayan çok yüce bir addır.

Öğrenciler bu ada devam ederlerse bilgileri kavrama yetenekleri gelişir.

Çok büyük bir felaketle baş başa kalacak olanlar, savaş, çatışma, şerli insanların hücumu ve benzeri abdest alıp iki rikaat nafile namazı kılıp korunmaya niyet ederek 7 Ayetel kürsiyi okuyup son okuyuşta Ayetel kürsinin "velayeuduhu hıfzuhuma vehüvel aliyyül azim" ayetini yetmiş defa tekrarlayıp Hafiz esmasını 998 defa anarak Allah'a sığınırlarsa hiçbir kimse onlara zarar veremez. Ruhaniler ve melekler ordusu, kötülük vermeye çalışanları mahvederler, ona insandan ve cinnilerden gelecek kötülüğü bertaraf ederler. O kimse Allah'ın himayesi altında olur.

Bu isim; korunması için, neye okunursa, o şey muhafaza olur, korunur.

Bu ismi zikreden kimse hasta ise şifa bulur. Bİr yerde salgın meydana geldiğinde bu ismi zikreden kimseye hastalık bulaşmaz Allah korur. Bu isme sığınıp Allahtan salgına karşı korunulması istenirse Cenabı Hak o musibeti o yerden kaldırır. (Çokça tecrübe edilmiştir.)

Sabahleyin evinden çıkan kimse önce ayetel kürsi okuyup ardında "Ya Hafız ihfazni min külli belain ve suin" diye Allaha sığınırsa eve dönünceye kadar başına bir şey gelemez, koruma altında olur. (Çokça tecrübe edilmiştir.)

Tehlikeli durumlarda zikreden korunur, vahşi bir hayvandan zarar görmez.

Hergün 10 kez zikreden zarara uğramaz. Ateş su insan cin şerrinden korunur, karın ağrısından ve sancıdan muzır hayvanların zararından korunur.

Bu ismi zikreden ve devam edene düşmanları saldıramaz, cin insan ve şeytan şerrine karşı çok güçlü bir korumadır ayrıca korunması için neye okunursa o şey muhafaza altında bulunur ve korunur. (Çokça tecrübe edilmiştir.)

Bu isim bir kağıt üzerine yazılıp bir mülkün veya eşyanın üzerine asılırsa o eşya veya mülk Allahın koruması altında kalır zarar gelmez.

Bu isim insi ve cinnilerin zararlarına karşı oldukça etkilidir. Şerli insanların hücumu ve benzeri durumlarda abdest alıp iki rekat nafile namazı kılıp korunmaya niyet ederek 7 defa ayetel kürsiyi okuyup son okuyuşta ayetel kürsinin "velayeuduhu hıfzuhuma vehüvel aliyyül azim" ayetini 70 defa tekrarlayıp Hafiz esmasını 998 defa anarak Allah'a sığınırlarsa hiçbir kimse onlara zarar veremez. Ruhaniler ve melekler ordusu, kötülük vermeye çalışanları mahvederler, ona insandan ve cinnilerden gelecek kötülüğü bertaraf ederler. O kimse Allah'ın himayesi altında olur. Üzerine ordular saldırsa hiçbir kötülük dokunduramazlar. İhlasla yapanlara düşmanların kurşunları isabet ettirilmez ve işlemez.

Sevdiği kişilerden bilhassa eşinden zarar we şiddet görüyorsa "wallahü hayrün hafizan ve hüve erhamerrahimiyn" okunur.

Sabahlari sekerli limonataya, 3 salavat 17 kevser 3 salavat okunup, kibleye dönük vaziyette 3 yudumda icilirse hafiza kuvvetlenirmis.

Unutkanlığın ortadan kalkması, hafızanın güçlenmesi için
"Ya zekiyyu tahirine neccinamin külli afetin bi kudsike ya kerim ya kuddüs"

Her gün 16 Ya Hafîz celle celâlühû ism-i şerifini okuyan her türlü zarar ve musibetlerden ve tüm korkulardan korunmuş olur.

Yolculuğa çıkmadan önce 7 kere Ayetü’l-Kürsi ardından da 998 Ya Hafîz Celle Celâlühû okuyan kazasız belasız evine geri döner.

Her gün 998 Ya Hafîz Celle Celâlühû zikrine devam eden nazar almaktan korunur, nefsi de her türlü kötülükten uzaklaşır.

İçinde El Hafiz İsm-i şerifi bulunan Kur’an Ayetleri:
Saffat Suresi/ 7. Ayet
Sebe Suresi/ 21. Ayet
Yusuf Suresi/ 12. 63. 64. 81. Ayet
Hud Suresi/ 57. Ayet
Bakara Suresi/ 238. Ayet
Kaf Suresi/ 4. Ayet
Ahzab Suresi/ 35. Ayet
Şura Suresi/ 6. 48. Ayet
Mearic Suresi/ 29. 34. Ayet
İnfitar Suresi/ 10. Ayet
Mutafiffin Suresi/ 33. Ayet
Tarık Suresi/ 4. Ayet
Nisa Suresi/ 34. Ayet
Enam Suresi/ 92. Ayet
Tevbe Suresi/ 112. Ayet
Hicr Suresi/ 9. Ayet
Enbiya Suresi/ 82. Ayet

Gam üzüntü ve sıkıntının def’i için:
Ve es’elüke biesmâike
Yâ Mübdi
Yâ Mu’îd
Yâ Hafız
Yâ Mühît
Yâ Hamîd
Yâ Mecîd
Yâ Mükît
Yâ Müğîs
Yâ Mü’îzz
Yâ Müzill
سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ نَجِّنَا مِنَ النَّارِ
Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-e ne’l-emâne neccinâ mine’n-nâr. (Cevşen Hizbi)
 
EL GÂFÛR الغفور

Ya Ğafur Affı ve mağfireti pek çok.. Kulların günahlarını, hatalarını ve kusurlarını çokca bağışlayan, bağışlamaktan bıkmayan, usanmayan, affı ve bağışlaması sonsuz olan.

Günahların affı, kötü ahlakı bırakmak için okunur.
Günde Zikir Sayısı Ebced Değeri: 1.286
Büyük Ebced Değeri: 1.653.796
Zikir Günü: Pazar
Zikir Vakti:Güneş
Zikir Saati: Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.
Vücut haritasındaki yeri: Alın üstü, sol ayak.
Gezegeni: Jüpiter

Ya Gafur ismini zikredene Allah af ve mağfirette bulunur. Cuma namazından sonra 100 Ya Ğafûr celle celâlühû ism-i şerifini okuyan Allah-u Teala’nın bağışlamasına nail olur.

Her gün 1.286 Ya Ğafûr celle celâlühû zikrine devam eden kötü huylarından kurtulur, günahları af olunur. Korktuklarından emin olur, korunurlar.

Fakirlikten kurtulur.

Afüv Ğafur Gaffar isimleri büyük musibetlerde beraber anılırsa acıları dindirir.

Şiddetli ve öfkeli kişilere karşı Ya Gafur ismi okunursa öfkeleri yatışır.

Her farz namazının ardından Ya Gafur ismini okumaya devam edene; ruhaniler gelerek isteklerini yerine getirir.

Hapse düşen bir kimse, bu ismin himayesine girer ve usülune göre belirtilen mitarda okumaya devam ederse, hapishaneden çıkmasına bir vesile olur.

Maddi sıkıntılar içinde olan ve ipotek altında bulunan kimse, bu tertibe göre okumaya devam ederse Allah(c.c), o kimseyi gayb hazinesinden varlığa ve servete boğar.

Günahlarımızın bağışlanması ve affedilmesini dilemek için bu ismin zikrini saat şarti ve adet sınırı olmadan zikredebilirler.

Bu ismi vird edinip okumaya devam eden kimseler umulur ki Cenabı Hak, rahmeti ve mağfiretiyle bağışlar. Lütuf ve ihsanlarıyla memnun eder.

İç alemini karışıklıktan kurtarmak isteyen bu mübarek ism-i şerifi okumayı adet edinmelidir.

Bütün öfkeli, hiddetli ve şiddetli kimselerin zararlarından kurtulmak ve korunmak için bu ismin virdiyle Allah’a sığınırlar, korktuğu şeylerden korunur, umutlarına ulaşırlar.
Zulmünden korkulan kimsenin yanına giderken 1.286 Ya Ğafûr celle celâlühû ism-i şerifi okunursa o kişi hiçbir kötülük yapamaz.

Birbirlerine dargın olan karı-koca, amir-memur, müşteri-patron, kardeşler veya arkadaşlar, gelin-kaynana veya herhangi bir kimseyi barıştırmak için vefki yapılıp etrafına dargınların ismi yazılarak suya atılır. Üzerine 1.286 defa okunursa ve taraflara içirilirse veya bir kağıda yazılıp yine üzerine aynı miktarda “YA GAFUR” okunduktan sonra herhangi birinin üzerinde taşınması sağlanırsa kısa zamanda aralarındaki buzlar erir ve barışırlar.

Ateşli hastalıklarda ve humma (kızamık) için yazılıp fayda verdiğine dair havas kitaplarında tecrübe edildiği kayıtlı bilgiler var.

Zühre saatinde meşgul olanların hallerine kimse vakıf olamaz.

Ölüm halinde olan ve dili tutulup kelime-i tevhit veya kelime-i şahadet okuyamayan kimseye Seyyidü’l-İstiğfar yazılıp, suda silinerek içirilirse, bi-iznillah dili çözülür ve kolay ve imanla ölmesine vesile olur.

Kanser ve migren gibi rahatsızlıklarda Şafi esmasıyla beraber zikrine devam edilmesi şifadır.

Cuma günü namaza yarım saat kala seladan sonra 1.009 defa okuyanın mağfiret edilmesine vesile olur.

Bir kağıda yazılıp su ile silinerek içilmesinin, bir takım rahatsızlıklara ve hastalıklar için iyi geldiği, ağrı ve sızıların kesilmesinde etkili olduğu söylenmektedir.

Her kimde sıtma, baş ağrısı veya bir hüzün hasıl olsa, bu ismi şerifi bir kağıt üzerine üç satır olarak her satıra "Ya Gafûr" şeklinde üç kere yazar ve yanında bulundurursa, Allah-u Teâla ona şikayet ettiği şeyden şifa verir.

El-Gafûr ism-i şerîfini söyleyenin son nefeste Kelime-i tevhîdi söylemesi ve ölümü kolay olur. (Yûsuf Nebhânî)

İçinde El Ğafûr İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri:
Ğafûr ism-i şerifi, Kur’ân-ı Kerîm’de en çok geçen isimlerden biri olup, 20 âyette tek başına; 71 âyette de "Rahîm" ismi ile birlikte olmak üzere, toplam 91 âyette kullanılmıştır.
Bakara Suresi/ 173. Ayet
Enfal Suresi/ 69. Ayet
Nahl Suresi/ 110. Ayet
Fussilet Suresi/ 32. Ayet
Mümtehine Suresi/ 7. Ayet
Mümin Suresi/ 3. Ayet
Zümer Suresi/ 53. Ayet
Hicr Suresi 49. Ayet
Hac Suresi/ 60. Ayet
Taha Suresi/ 82. Ayet
İsra Suresi/ 25. Ayet
Fatır Suresi/ 30. Ayet
Büruc Suresi/ 14. Ayet
Teğabun Suresi/ 14. Ayet
Şura Suresi/ 43. Ayet

Kuluncun defi için:
Ve es’elüke biesmâike
Yâ Gâfur
Yâ Sâtir
Yâ Kahir
Yâ Kadir
Yâ Nazir
Yâ Fâtir
Yâ Şâkir
Yâ Zâkir
Yâ Nâsir
Yâ Câbir
سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ
Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne`l-emâne ecirnâ mine’n-nâr. (Cevşen Hizbi)

Büyüklerin katına varmak için:
Ve es’elüke biesmâike
Yâ’Afüvv
Yâ Ğafûr
Yâ Vedûd
Yâ Şekûr
Yâ Sabûr
Yâ Rauf
Yâ’Atûf
Yâ Kuddûs
Yâ Hayy
Yâ Kayyûm
سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ
Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne ecirnâ mine’n-nâr. (Cevşen Hizbi)
 
? EL HÂDÎ ?
Ya Hadi Kullarına hidayet veren, istediği kulunu muradına erdiren.. Her şeye istikamet kazandıran, yol gösteren. Yön veren, doğru yola ulaştıran.

? Günde Zikir Sayısı Ebced Değeri: 20
Büyük ebced hasabına göre okunması uygun görülmüştür 400
? Zikir Günü: Pazar
? Zikir Vakti: Güneş
? Zikir Saati: Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.
? Vücut haritasındaki yeri: İdrar kesesi, kalp ve iki ayak altı ve epifiz bezi.

? Ya Hadi ismini zikreden hidayete erer.

? Hükmedecek kuvvete erer. Her işinde başarılı olur. Bütün mahlukat itaat eder.

? Rızkını kolay kazanır.

? 5 vakit namazdan sonra 400 defa Ya Hâdi celle celâlühû zikrine devam eden bütün işlerinde başarılı olur. Hakkında hayırlı olmayan işlere de girişmez.

? Her gün 21 kere Ya Hâdi celle celâlühû ism-i şerifini okuyan hidayet mertebelerine erişir.

? Hafızası zayıf olanın her gün 1.600 kere Ya Hâdi celle celâlühû ism-i şerifini okuyup dua ederse, anlayış kabiliyeti artar.

? El Hadi ismini her gün 400 defa okumaya devam eden kimse Cenab-ı Hakkın gizli açık bir takım lutüf ve inayetinine mazhar olur. Bütün işlerinde başarılı olur.

? Birbirlerini sevmeyen arkadaş, dostlar, karı-koca, iki kardeş, görümce ve elti, kayınvalide ve gelin vs. için temiz bir kaseye 20 defa yazıp, üzerine 1.600 YA HADİ okuyarak haberleri olmadan içirilirse, araları düzelir, dargınlık, kıskançlık, kırgınlık ve nefret gider. Yerine dostluk, kardeşlik ve barış alır.

? Bu ismi sürekli okuyup vird edinen kimsenin eşi ve çocukları kendisinin severler, itaat ederler ve bağlanırlar.

? Herhangi bir idareci veya amir bu ismi vird edinirse emri altındakiler itaaat ederler. Sevgi ve muhabbetlerini kazanır, emirlerine rahatça ve hiç yüksünmeden yerine getirirler.
 
?EL MÂNİ’ ?

? Ya Mani Birşeyin meydana gelmesine izin vermeyen.. Bir şeyin olmasını istemediği zaman o şeyin olmasına mani olan, koruyucu sebepleri yaratmak suretiyle helak (ölme, harcanma, çok yorulma) ve noksanlık sebeplerini önleyen def eden, olmasını istemediği şeyin meydana gelmesine engel olan, istediğini engelleyen.

? Günde Zikir Sayısı Ebced Değeri2: 161
Kaza beladan uzak olmak için, olmadık yerden felaketlerin gelmemesi için okunur..
? Zikir Günü: Pazar
? Zikir Vakti: Güneş
? Zikir Saati: Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.
? Vücut haritasındaki yeri: Sağ el, başın üstü, kalbin altı.

? Ya Mani ismini zikreden çok korktuğu ve çekindiği şeylerden emin ve muhafaza olur. Gelecek zararlardan korunur.

? Ya Mani ismi insanı şehvet ve nefsin arzularından korur.

? Yatarken okunursa eşler arasındaki soğukluk kalkar.

? Yolculuk sırasında okunursa her türlü bela ve kazalardan uzak olunur.

? Günde 161 kere Ya Mâni celle celâlühû zikrine devam eden her türlü afet, tehlike, maddi ve manevi zararlardan korunur.

? Dargın eşlerden biri içinden Ya Mani celle calâlühû ism-i şerifini okursa eşlerin arası düzelir.

? Bu isim usulüne uygun bir şekilde zikredilirse, kişiyi evde ve yolculukta her türlü tehlikelerden koruyacaktır. Sabah ve akşam 161 kez okunmalıdır.

? Bu ismi her gün 161 defa zikreden kişi, her türlü musibetten ve beladan korunacaktır. Allah tarafından himaye edilecektir.

? Zulmeden, söz dinlemeyen, bir türlü insafa gelmeyen kişilere karşı vekfini yaparak, okumak etkili olacaktır. Zulmü önleyici etkisi vardır. Zalimlerin şerlerinden Allah’a sığınılıp, dua edildiğinde zalimin zulmü bitecektir.
El-Maniu ism-i şerifi, bütün korkulardan emin olmak için, Ya Maniu Celle celalühü diyerek 161 kere okunur.
Uyumadan önce El-Maniu ism-i şerifi, okunursa hanımı ile kocası arasındaki öfke gider.

? Zulümden vazgeçmeyen, söz dinlemeyen ve bir türlü insafa gelmeyen, ıslah olmayan bir zalime karşı okumak da çok etkilidir; zulmünü önler.
Bunun için önce ilk gün için 1.610 defa YA MANİ’ esmasını okumak lazım. Sonra da 7 defa şu dua okunmalıdır. "ALLAHÜMME YA MANİ’U EMNİ’ (zalim, annesinin ismiyle birlikte söylenir) AN İCRÂİ ZULMİ VE’L ADEVEH."
Birinci günden sonra yine her gün 161 kere YA MANİ’ esması okunur ve arkasından 7 kere yazdığımız dua okunur. Bundan sonra da söz konusu zalimin şerrinden Allah’a sığınılıp dua edilir.
Bundan sonra artık kısa bir süre içinde o zalimin veya zarar veren düşmanın zulmünün biteceği ve yaptıklarının kendi aleyhine döneceği söylenmektedir.

? Eşi ile arasında düzenlik ve anlaşma olmayan kimse, uyumadan önce bu ismi şerife devam ederse, dirlik içinde yaşar. Hanımı ile kocası arasındaki öfke gider.
 
Er-Reşîd
Er-Reşîd (c.c.) esmasının anlamı: Kullarına en doğru yolu gösteren, onları irşat (doğru yolu gösterme, uyarma) eden, hidayete erdiren, bütün işleri ezeli takdirine göre yürütüp, dosdoğru bir nizam ve hikmet üzere akibetine ulaştıran, varlıkları var ediş gayesine göre hedefine ulaştıran, olgunlaştıran. Bütün işlerini ezeli hikmetine göre neticeye ulaştıran.
???
Dünya ve Ahiret Mutluluğu ve Kötü alışkanlıklardan kurtulma için : Er- Reşit
???
El-Reşîd esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :
Ebced değeri ve zikir sayısı ; 514
Zikir günü ; Pazar
Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası.)
???
Er-Reşîd : Bütün işlerini ezeli hikmetine göre neticeye ulaştıran; bütün işleri ezeli takdirine göre yürütüp mahlukata maslahatlarını gösteren demektir.

Er-Reşîd : الرشيد
Yâ Raşîd : يَا رَش۪يدُ

Sözünün dinlenmesini ve kabul edilmesini isteyenler Er-Reşîd (c.c.) ismin zikrine devam etmelidirler.

Nakledildiğine göre Hz. Süleyman (a.s) da bu ismin zikriyle meşgul olmuştur. Bilindiği gibi Hz. Süleyman (a.s)’a hem ilim ve hikmet, hem de devlet ve saltanat verilmiştir. Onun da hem dünya, hem de ahiret makam ve mevkilerine bu mübarek ismin zikri sayesinde ulaştığı söylenmektedir. Her şeyin doğrusunu en iyi Allah bilir.


Sürekli hata yapan ve işleri ters giden bir kimse bu ismi okusa, hatalarından kurtulur, işleri düzene girer.

5 vakit namazdan sonra 514 kere “Ya Reşîd celle celâlühû” zikrine devam eden kimse bütün kötü huylarından kurtulur, işleri iyi sonuçlanır.
?????????
Er Reşid İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri :

?1-) Bakara suresi 186. ayet
وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِي وَلْيُؤْمِنُواْ بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ

Anlamı :
Ve kullarım sana, Benden sorduğu zaman, muhakkak ki Ben, (onlara) yakınım. Bana dua edilince, dua edenin duasına (davetine) icabet ederim. O halde onlar da Bana (Benim davetime) icabet etsinler ve Bana âmenû olsunlar (Bana ulaşmayı dilesinler). Umulur ki böylece onlar irşada ulaşırlar (irşad olurlar).

?2-) Bakara suresi 256. ayet
لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ
Anlamı :
Dînde zorlama yoktur. irşad yolu (hidayet yolu, Allah’a ulaştıran yol), gayy yolundan (dalâlet yolundan, şeytana, cehenneme ulaştıran yoldan) açıkça (ayrılıp) ortaya çıkmıştır. Artık kim tagutu (şeytanı ve şeytana ulaştıran yolu) inkâr edip de Allah’a îmân ederse (mü’min olur, Allah’a ulaştıran yolu tercih ederse), böylece o, (Allah’tan) kopması mümkün olmayan urvetul vuskaya (sağlam bir kulba, mürşidin eline) tutunmuştur. Allah Sem’î’dir, Alîm’dir.

?3-) Araf suresi 146. ayet
سَأَصْرِفُ عَنْ آيَاتِيَ الَّذِينَ يَتَكَبَّرُونَ فِي الأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَإِن يَرَوْاْ كُلَّ آيَةٍ لاَّ يُؤْمِنُواْ بِهَا وَإِن يَرَوْاْ سَبِيلَ الرُّشْدِ لاَ يَتَّخِذُوهُ سَبِيلاً وَإِن يَرَوْاْ سَبِيلَ الْغَيِّ يَتَّخِذُوهُ سَبِيلاً ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَذَّبُواْ بِآيَاتِنَا وَكَانُواْ عَنْهَا غَافِلِينَ

Anlamı :
Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen) yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir.

?4-) Kehf suresi 10. ayet
إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Anlamı :
Gençler mağaraya sığındıkları zaman şöyle dediler: “Rabbimiz, bize Senin katından bir rahmet ver. Ve bize emrimizden (bizim içimizden, senin emirlerinden bize ait olan rahmet ve salâvâtı ulaştıracak kişiyi) mürşidi tayin et.”

?5-) Kehf suresi 24. ayet
إِلَّا أَن يَشَاء اللَّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَى أَن يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَدًا

Anlamı :
Ancak Allah’ın dilemesiyle (yapacağım de). Ve unuttuğun zaman Rabbini zikret ve de ki: “Rabbimin beni (Allah’a) bundan daha yakın (daha üstün) bir irşad seviyesine ulaştırmasını umarım.”

?6-) Cin suresi 10. ayet
وَأَنَّا لَا نَدْرِي أَشَرٌّ أُرِيدَ بِمَن فِي الْأَرْضِ أَمْ أَرَادَ بِهِمْ رَبُّهُمْ رَشَدًا
Anlamı :
“Hakikaten biz bilmiyoruz, yeryüzündekilere kötülük mü istendi, yoksa Rableri onlara bir hayır mı diledi?”

?7-) Cin suresi 14. ayet
وَأَنَّا مِنَّا الْمُسْلِمُونَ وَمِنَّا الْقَاسِطُونَ فَمَنْ أَسْلَمَ فَأُوْلَئِكَ تَحَرَّوْا رَشَدًا
Anlamı :
“Kuşkusuz içimizde müslüman olanlar da var, hak yoldan sapanlar da var. Kim müslüman olursa, işte onlar doğruyu arayıp bulmuşlardır.”

?8- Cin suresi 21. ayet
قُلْ إِنِّي لَا أَمْلِكُ لَكُمْ ضَرًّا وَلَا رَشَدًا
Anlamı :
De ki: “Muhakkak ki ben, size bir zarar verme ve sizi irşad etme gücüne malik (sahip) değilim.”

?9-) Hucurat suresi 7. ayet
وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي كَثِيرٍ مِّنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ أُوْلَئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ

Anlamı :
Ve aranızda Allah’ın Resûl’ü olduğunu biliniz. Eğer işlerin çoğunda size itaat etseydi, mutlaka sıkıntıya düşerdiniz. Fakat Allah, size îmânı sevdirdi ve onu kalplerinizde müzeyyen kıldı. Küfrü, fıskı ve isyanı size kerih gösterdi. İşte onlar, onlar irşad olanlardır.

?10-) Enbiya suresi 51. ayet
وَلَقَدْ آتَيْنَا إِبْرَاهِيمَ رُشْدَهُ مِن قَبْلُ وَكُنَّا بِه عَالِمِينَ

Anlamı :
Ve andolsun ki daha önce İbrâhîm (A.S)’a rüşdünü (irşad yetkisini) verdik. Ve Biz, onu (irşada ehil olduğunu) bilenlerdik.

?11-) Hud suresi 87. ayet
قَالُواْ يَا شُعَيْبُ أَصَلاَتُكَ تَأْمُرُكَ أَن نَّتْرُكَ مَا يَعْبُدُ آبَاؤُنَا أَوْ أَن نَّفْعَلَ فِي أَمْوَالِنَا مَا نَشَاء إِنَّكَ لَأَنتَ الْحَلِيمُ الرَّشِيدُ

Anlamı :
“Ya Şuayb! Babalarımızın ibadet ettiği şeyleri ve de mallarımız konusunda dilediğimizi yapmayı terketmemizi sana namazın mı emrediyor? Muhakkak ki sen, halimsin, reşidsin (rüşde erensin, irşad
edensin).” dediler.
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Beş Ayetler (Ayet-I Hamse) Okunuşu, Faziletleri Ve Sırları
  • MURATS44
  • MURATS44,
  • Dini Konular
  • 0    3K
İnşirah Suresi Faziletleri
  • deniz feneri
  • deniz feneri,
  • Dini Konular
  • 9    9K
Kadir Suresi nin Faziletleri
  • deniz feneri
  • deniz feneri,
  • Dini Konular
  • 0    7K
Surelerin Faziletleri
  • deniz feneri
  • deniz feneri,
  • Dini Konular
  • 2    7K
Geri