Sıla Yolu Gurbetciler Dikkat ! Uyanıklar yine iş başında!

Kaptan43

5 Yıldızlı Kaptan
Katılım
16 Nisan 2013
Gümrük kapılarından gurbetçi geçişlerinin başlamasıyla birlikte yeniden ortaya çıkan satıcılar, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapılarında kötü görüntü oluşturmaya devam ederken kendisini askeri personel olarak tanıtan ve vatandaşlara bayrak ve cevşen satmak isteyen bir satıcı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı...
5fcb39009bb26f4d1e37f643e85e701c.jpg

Orkun AKMAN
Başta Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika ve Hollanda gibi ülkeler olmak üzere hayatlarını Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde sürdüren Türk soydaşlar, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelmeye başladı. Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala gibi sınır kapılarını kullanarak yurda giriş yapan Türklerin anavatana gelişini fırsat bilen bazı uyanık satıcılar, gümrük üzerindeki yollarda konuşlanarak vatandaşlara satış yapmaya başladı.

Daha önce defalarca haberlere konu olan ve başta valilik, belediye, emniyet, jandarma olmak üzere birçok kuruma şikayet edilmelerine rağmen haklarında hiçbir yasal işlem yapılmayan satıcılar, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapılarında kötü görüntü oluşturdukları gibi Türkiye'ye giriş yapan turist, ziyaretçi ve gurbetçileri hem rahatsız hem de tedirgin ediyor.

Kapılardaki geçiş yoğunluğunun başlamasını fırsat bilen satıcılar özellikle Kapıkule güzergahında yeniden konuşlanmaya başlarken jandarma kontrolünde yakalanan E. D. isimli bir satıcı yakalanarak gözaltına alındı. İfadesi alınan şüpheli, Cumhuriyet savcısının talimatı sonrası serbest bırakılırken kaçmaya çalıştığı araç ve satmaya çalıştığı malzemeler de yine savcının talimatıyla kendisine iade edildi.

YÜKSEK FİYATTAN CEVŞEN VE BAYRAK SATARKEN YAKALANDI.

Önceki gün Kemalköy mevkiinde Kapıkule Gümrük Kapısı yol güzergâhında sabah saatlerinde kontrol yapan ekipler, Londra Kamping Dinlenme Tesisleri önünde kendisini askeri personel olarak tanıtan şüpheli bir şahıs tespit etti. Kapıkule'den giriş yapan ziyaretçi, gurbetçi ve turistlere yüksek ücretli parfüm, saat, bayrak ve cevşen satmaya çalıştığı tespit edilen şüpheli şahıs, jandarmaları görünce 34 ZF …. Plakalı araçla kaçmaya çalıştı. Jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanan şüpheli Cumhuriyet savcısının talimatı sonrası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ayrıca şüpheli şahsa ait araç ve satmaya çalıştığı malzemeler de yine Cumhuriyet savcısının talimatıyla kendisine iade edildi.

“HİÇ KİMSENİN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ KULLANARAK İNSANLARI RAHATSIZ ETMEYE HAKKI YOK”

Vatandaşlar, sınır kapılarında bu tür görüntülerin gerek Türkiye'nin gerekse de Edirne'nin imajına yakışmadığını ülke ve kent turizmine zarar verdiğini belirterek, “Hiç kimsenin bayrak ve cevşen gibi milli ve manevi değerlerimizi kullanarak insanları rahatsız etmeye hakkı yok. Bu kişiler Kapıkule'nin hemen girişinde öyle kötü görüntü oluşturuyorlar ki hem giriş çıkış yapanları rahatsız ediyorlar, hem de fahiş fiyatlarla insanlara zorla bir şey satmaya çalışıyorlar. Bu görüntüler ne Edirne'ye ne de ülkemize yakışmıyor. Bugün yakalanıyorlar, ertesi gün yine aynı yerde satış yapıyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kaynak
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Gurbetciler Haydi Zamli Benzin Izinine
  • Kaptan43
  • Kaptan43,
  • Güncel
  • 2    4K
Kurbanlık hayvan seçerken dikkat etmeniz gerekenler
  • Kaptan43
  • Kaptan43,
  • Dini Konular
  • 0    1K
Geri