Sağlık Karbonatın faydaları ve zararları nelerdir?

Karbonatın faydaları nelerdir?​

Karbonat ve Limon Karbonat ve Limon
Karbonik asit maddesinin bir türü olan karbonat hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Mide ve diş ağrılarına birebir fayda sağlayan karbonatı uzmanlar balla karıştırıp tüketilmeyi tavsiye eder. Peki karbonatın faydaları nelerdir? Kimyada üç oksijenden oluşan karbonata dair her şeyi haberin detayında bulabilirsiniz.

Zengin minerallerden oluşan karbonat tozu, doğada bulunan karbonat taşı oksijenin elementlerini içerir. Antik çağlarda keşfedilen karbonat her uygarlık tarafından farklı amaçlarda kullanılmıştır. Alternatif tıpta kullanılan karbonat aynı zamanda Mısırlılardan beridir kozmetik ve temizlik ürünlerin ham maddesidir. Yüksek mikrobiyal çözünürlüğü olan karbonat, derinlemesine toksin atarak cildin yenilenmesini sağlar. Hemen hemen herkes limon ve karbonat birleşiminin dişleri beyazlattığını bilir. Bu kadar güçlü bir maddeyi uzmanlar her evde mutlaka bulundurulmasını tavsiye eder. Eski çağlardan beri doğal ilaç olarak kullanılan karbonatın af tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilemez. Genellikle suda çözülerek ya da içine ek bir besin eklenerek tüketilmesi daha sağlıklıdır. Vücudun pH düzeyini dengelemede etkilidir. Bu yüzden üst solunum yolları rahatsızlıklarında da kullanılır.

KARBONATIN FAYDALARI NELERDİR?​

- Hastalıklar esnasında bağışıklık vitaminlere özellikle protein maddesine bile savaş açar. Bu esnada enerji harcayan vücut mekanizması hızla ısınır. Ateşlenme durumu gerçekleşir. Ateşlenme artıkça sinir hücreleri hasar alır. Bu durumdan ilk olarak beyin etkilenir. Uzmanlar ılık bir kova suya iki yemek kaşığı karbonat eklenip karıştırılmasını ve temiz bir havlu batırarak koltuk altı, alın, ense ve göğse bırakılarak ateşlenmenin şiddetlenmesinin azalacağını söylüyor.

- Yemek sonrası mide sindiremediği besinlerden dolayı gaz ve sıkışma gibi sağlık sorunları yaşanır. Bu durum karın ağrısına ve şişkinliğine neden olur. Hazımsızlık çeken kişi bir bardak suya bir tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tükettiğinde şiddetin kısa sürede azalacağını görür. Bazı uzmanlar içerisine bal katılarak karışımın daha sağlıklı hale geleceğini vurgular. Karbonat, su ve bal karışımı sindirim problemlerinin yaşanmasını önlemede etkilidir. Ayrıca bu karışım vücuttaki tüm toksinleri idrar yolu ile atar. bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Vücudun asit dengesi organların daha iyi çalışmasını sağlar. Ancak asit vücutta sürekli aynı seviyede kalmasında fayda var eksikliği ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Asit ve su vücudun sistem işlevselliğini artırır. Bu yüzden karbonatlı su sayesinde bu dengeyi koruyup vücudun sürekli değişen pH değerini dengede tutmuş olursunuz. pH dengesi bozuk olan vücutta özellikle ciltte ciddi sorunlar yaşanır. Ayrıca böbrek üstü bezleri çalışmaz. Bu yüzden pH dengesi oldukça önemlidir. günde tüketilen 2,5 litreye ek yarım litre karbonatlı su ekleyerek bu durumun yaşanması önlenebilir.

- Kemik ve kas hareketlerinde önemli olan asit fazla olunca ödem oluşur. Bu ödem faydalı olan asidin zararlı hale gelmesine neden olur. Karbonatlı su bu dengeyi düzelterek az olan asidi yükselttiği gibi yüksek olan asidi de düşürür. Karbonatlı su aynı zamanda hücrelerin deformasyonunu önleyerek kanser oluşumunu engeller.

- Bazı kişilerde hormonlar dengesiz çalıştığında koltuk altı ve ayak terlemesi çok olur. Bu da kokuya sebebiyet verir. Ayrıca kapalı kalan ayak terlediğinde cilt tahrişine yol açar. Bu gibi sorunları yaşayanlar için ılıktan biraz sıcak bir kova suya bir bardak dolu karbonat atarak ayaklarını yarım saat masaj yaparak bekleterek hem kokunun gitmesi sağlanır. Ayrıca cildin tahribatı da önlenir.

- 2 adet çilek ezip üzerine bir yemek kaşığı karbonat dökerek, karıştırın. Bu karışımla sabah akşam birer defa dişlerinizi fırçalayın. Diş yüzeyindeki tartarları yok eder. Yüzeyin hasar almasını engeller. Diş minesini zayıflatmaz. Tam tersi diş etlerini hastalıklara karşı korur.

- İki yemek kaşığı limon suyuna bir buçuk yemek kaşığı karbonat ekleyiniz. Önceden buharda beklettiğiniz cildinize masaj yaparak uygulayınız. 5-10 dakika sonra ılık su ile en son soğuk su dökerek yıkayınız. Özellikle siyah noktaların oluşumunu önler. Olan siyah noktaları da götürür.

KARBONATIN ZARARLARI​

Yüksek miktarda tüketilmesi önerilmez. Aksi halde vücudun asit baz dengesini bozar. Kronik hastalığı olanların bir uzmana danışarak tüketmesinde fayda var. Mide bulantısına, kan basıncını yükselmesine, dehidrasyon, hızlı kalp çarpıntısına neden olabilir. Ayrıca vücuttaki potasyumu hızlı enzimleyerek vücutta ilme görmeden atar. Çocukların tüketilmesi önerilmez.
 
Son düzenleme:
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri