Üst

Ünlü Giyim Markaları Satılmayan Ürünlerini Neden İmha Ediyor?

Ugur

Ugur

Administrator
İngiliz moda markası Burberry’nin satılmayan milyonlarca euro değerindeki kıyafet, aksesuar ve parfümü ateşe vererek imha ettiğinin ortaya çıkması, moda endüstrisini yine tartışmaların odağına taşıdı.
Ucuz giyim markalarının satılmayan ürünleri yaktığı biliniyordu. Ama Burberry ile tanınmış moda markalarının da aynı yöntemi izlediği ortaya çıktı.
Ünlü markanın yıllık bilançosuna göre piyasa değeri 31 milyon euro olan çok sayıda ürün yakılarak imha edildi. Burberry’nin son 5 yılda 100 milyon euro tutarında ürünü bu yolla imha ettiği belirlendi.
Peki bu sadece Burberry ile mi sınırlı? Hollandalı modacılara göre yanıt, hayır!
Moda tasarımcısı Ronald van der Kemp, Hollanda Televizyonu’na (NOS) yaptığı değerlendirmede, “Bu benim için ilginç bir haber değil” diyor.
Hollandalı modacıya göre lüks markalar isimlerini korumak istiyor ve bunu onlarca yıldır “korkunç bir şekilde” yapıyor.
‘Moda endüstrisinin kirli sırrı’
Van der Kemp, bunu “moda endüstrisinin kirli bir sırrı” diye tanımlıyor...

Okumaya devam et...


 
Gercekten yazik. Onlarinda vardir bir bildigi. Zenginin parasi zügürt'ün cenesini yorarmis. Bizimkide o hesap..
 
Geri