Balıkların Da Kolları Yok – Sümeyye Boyacı

Ugur

Administrator
Katılım
8 Nisan 2013
İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda Sümeyye Boyacı, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Balıklardan ilham alarak yüzmeye başlayan genç yüzücü, daha öncede Brezilya’da düzenlenen şampiyonada dünya şampiyonu olmuştu.

sumeyye-boyaci-1.jpg sumeyye-boyaci-1.jpg


Sümeyye Boyacı, Eskişehir’de 5 Şubat 2003’te iki kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini özel bir okulda aldı ve yine aynı okulda ayaklarıyla yazı yazmayı öğrendi. 4,5 yaşında ayağıyla resim yapmaya başladı ve birçok başarıya imza attı. 10 yaşındayken yaptığı resimler yurt dışında bile satılmaya başladı.

sumeyye-boyaci-2.jpg sumeyye-boyaci-2.jpg


Birgün akvaryumdaki balıkları izlerken yüzmeye karar verdi ve başarı hikayesi başladı.


2016’da Berlin’deki 30. Uluslararası Alman Şampiyonası’nda yarışan Sümeyye, 2016’da katıldığı Brazilya’da gerçekleşen Yaz Paralimpik Olimpiyatları’ndan ödülsüz döndü. İtalya Liguria’da düzenlenen 2017 Avrupa Para Gençlik Oyunları’na katıldı ve 50 m Backstroke S1-5 etkinliğinde bronz madalya kazandı.


sumeyye-boyaci-3.jpg sumeyye-boyaci-3.jpg



Bu yıl Brezilya’da düzenlenen Open Water Swimming World Championships’ yüzme şampiyonasında dünya şampiyonluğuna uzandı. 26-28 Nisan’da Brezilya’nın Sao Paulo kentinde gerçekleşen şampiyonada sırt üstü yarışlarda 45,92’lik derecesiyle dünya şampiyonu olan Sümeyye, 50 metre kelebek stilinde de 3. olarak bronz madalyayı kazandı.


Sümeyye Boyacı, son olarak Dublin’de düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

Kadınlar S5 kategorisi 50 metre sırtüstü finalinde yarışan Boyacı, 45.21’lik derecesiyle birinci olarak turnuvada Türkiye adına altın madalya kazanan ilk isim oldu.
 
Azimli bir kızmış. Ben özürlüyüm deyip bir kenara çekilip oturmamış. Çalışmış kazanmış ve başarıya ulaşmış...
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Geri