Erişilemeyen Ada'nın Uçamayan Kuşları

Ugur

Administrator
Güney Atlantik'te bulunan ve sönmüş bir volkan adası olan Erişilemeyen Ada'da (Inaccessible Island) 1873'ten beri insanlar yaşamıyor. Adanın yüzölçümü 12.65 km². Çok dik yamaçları olan bu ada, ana karaya oldukça uzak. Adanın en baskın canlı türü ise uçamayan, küçük bir su tavuğu türü. Onların oraya nasıl gittiği ise bilinmiyordu.



Şimdiye kadar, adanın bir kara köprüsü ile ana karaya bağlı olduğu ve bu kuşların yürüyerek buraya geldikleri düşünülüyordu. Ancak araştırmacıların yaptıkları analizler sonucunda bu kuşların, Güney ve Kuzey Amerika'da bulunan bazı başka uçabilen su tavuğu türleri ile ortak atadan geldikleri ortaya çıktı. Muhtemelen kilometrelerce uçtuktan sonra buraya konmuş olan bu ilk atalar daha sonra geri dönmeye cesaret edemediler ya da üşendiler.



Kuşun adada doğal bir düşmanı yok ve avcılarından kaçmak için uçması gerekmiyor. Zamanla uçma kabiliyeti azaldı ve nihayet tamamen ortadan kayboldu.

Adada 5,600 civarında kuşun yaşadığı tahmin ediliyor.

 
  • Beğen
Tepkiler: Muhtazaf
Üst