Ramazanın Her Gününe Özel Yapılacak İbadetler

deniz feneri

Aktif Üye
Katılım
13 Ocak 2017
Yaş
44
Var mısınız ramazan boyunca her gece bir namaz her gün de bir sünnet uygulamaya.kıldığımız her namaz Rabbimize;uyguladığımız her sünnet Efendimize(sav) yaklaştıran birer nur olacak unutmayalım

**

Ramazan'da her güne bir dua

Ramazan ayı, dua ayıdır. Bütün günahlarımız için af dilemek, ruhumuzu arındırmak için bir fırsattır. Size Peygamber efendimizden günümüze kadar gelen 30 gün boyunca okuyabileceğiniz 30 farklı dua sunuyoruz.Aşağıdaki büyük fazilet ve sevapları olduğu bildirilen duaları, İbn-i Abbas Resulullah’tan (s.a.v) nakletmiştir

*

Teravih namazının fazileti

HZ. Ali bin Ebu Talip diyor ki: Efendimizden, teravih namazının faziletinden ve verilecek sevaptan sual olunduğunda Efendimiz buyurdular

*

Ey Cennet yolcusu kardeş! Dinimizde ibadetlerin yapılmasında niyyetlerin çokbüyük yeri vardır. En büyük ibâdetlerden biri de Kur’an-ı Kerim okuma ibadetidir.Bunun için bir müslüman, ibadetlerin sevablarının kat kat olduğu Ramazan ayında, her gün ayrı ayrı niyyetlerle okur. Bu niyyetlerle okunan Yâsin-i şerif,okuyan kimsenin feyzinin artmasına vesile olacağı gibi her derde deva olacağı da ümid edilir


n8ceiw3x.jpg n8ceiw3x.jpg
 
1.Ramazanın birinci gecesi namazı:ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:ramazan içinde yaptığı ibadet ve oruçlar kabul edilir

1.Ramazan gecesi: bu geceki yasini şerifimiz ALLAH rızasına ermek niyetiyle okunacak

1.Ramazan günü:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;akşam namazından sonra evvabin namazı kılalım inş

1. teravih namazının fazileti:anasından doğmuş gibi günahları affedilir

1.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 1’inci hatırlatma:

Ramazan’ın şu ilk günlerinde tartılınız, sonra Şevval başında bir daha tartılınız. Açlık ve riyaset ayı olan Ramazan’da kilo aldıysanız, şişmanlayıp semirdiyseniz vah size, yazık size, efsûs size. Zayıflayanlara ne mutlu:

6 Mayıs Pazartesi günü Akşam Namazından sonra imsak vaktine kadar istediğiniz vakitte kılabilirsiniz. Niyet ettim Ya Rabbi senin rızan için Ramazan-ı şerif ayının gece Namazını kılmaya demeniz yeterlidir.
 
Ramazanın ikinci gecesi namazı:ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı: Oruçlar kabul edilir

2.Ramazan gecesi yasinimiz: bu geceki Yüce Peygamberimiz Hz.MUHAMMED (a.s)için okunur.

2.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;suyu oturarak ve üç yudumda içmeyi uygulayalım inş hepimiz sünnet niyetiyle.besmeleyle başlayıp yarısında ALLAHu ekber sonunda elhamdülillah demeyi de unutmayalım inş

2. teravih namazının fazileti:ALLAH kendisinin,ana ve babasının günahlarını affeder

2.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 2’inci hatırlatma:
Oruçla yalanı bir araya getirmeyiniz. Oruç sadece aç durmak değildir. Bütün kötülüklerden uzaklaşmak için elimizden gelen olanca gayreti göstermemiz gerekir. Oruçlu iken gıybet yapan kişi, ölü kardeşinin etini yemişçesine günah işlemiş olur.
 
Ramazanın üçüncü gecesi namazı:ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.

Mükafatı:kevser şarabı içer ebedi susamaz

3.Ramazan gecesi yasinimiz: bu geceki Hz.Adem’in (a.s) ruhu için okunur.

3.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;sofraya otururken ve kalkarken elimizi yıkayıp sofrada tuzla başlayıp bitirelim bugünde inş.4 sünnet birden yapmış olacağız inşallah.

3. teravih namazının fazileti :Arş altında bir melek şöyle seslenir:
-Amel temize çıktı ALLAH eski günahlarını bağışlar.

3.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 3’inci hatırlatma:
Haram para kazanan, halkın paralarını gayr-i meşru şekilde iktisab eden (ele geçiren, toplayan) zalimlerin iftar ziyafetlerine gitmeyiniz, orucunuzu haramla bozmuş olursunuz.
 
Ramazanın dördüncü gecesi namazı(9.5.2019-çarşambayı perşembeye bağlayan gece):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle altı rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH. mükafatı:müslüman olarak ölür ve dirilir.kabir suali kolay olur.sıratı yıldırım gibi geçer,cennetle müjdelenir

4.Ramazan gecesi yasinimiz: bu geceki Hz.Havva validemizin ruhu için

4.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;gece yatmadan iki elimizi birleştirip;ihlas,felak,nas surelerini okuyalım;elimize üfleyip tüm vücuduna sürelim.tekrar bu üç sureyi okuyup yine tüm vucuduna sürelim.bunu üç kere tekrarlayalım inş.
sonra 33 sübhanALLAH
33 elhamdülillah
34 ALLAHu ekber tesbihini çekelim.eğer biliyorsak amenerrasulü okuyalım sağ tarafımıza yatalım.yine 4 sünnet birden uygulamış olacağız inş ALLAHın izniyle

4. teravih namazının fazileti: Onun için verilecek mukafat Tevratı, İncili, Zeburu, Furkanı okuyan kimsenin sevanı kadar sevap yazılır

4.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 4’inci hatırlatma:
Orucu ALLAH için tutuyoruz. Ramazan’ı bahane ederek işlerimizi aksatmayalım. İşverenler haklarını helal etmezlerse borçlu kalırız, hak yemiş oluruz.

 
Ramazanın beşinci gecesi namazı(10.5.2019-Perşembeyi Cumaya bağlayan gece) :ALLAH rızası için istediğimiz surelerle dört rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:kabir azabı görmez,günahlarını affeder Yaradan

5.Ramazan gecesi yasinimiz: bu geceki Hz.Ebu Bekrin (r.a) ruhu için

5.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;Abdest aldıktan sonra kıbleye dönüp üç yudum su içelim ve üzerimize birkaç damla su serpelim elimizle

5. teravih namazının fazileti:Yüce ALLAH ona Mescid-i haramada namaz kılanın sevabı kadar sevap ihsan eder.

5.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 5’inci hatırlatma:
Ziyafet sofralarımıza en az bir fakir çağıralım, onun da iyi yemek ve tatlılardan nasiplenmesini sağlayalım. Hep zenginlerin, ensesi ve göbeği kalınların çağrıldığı, bir tek fakirin bile dâvet edilmediği bir ziyafet sofrası ne kötü sofradır.
 
Ramazanın altıncı gecesi namazı(11.5.2019-Cumayı Cumartesiye bağlayan gece) :
ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inşallah
sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:ALLAH(c.c.) günahlarını bağışladığını bildirir

6.Ramazan gecesi yasinimiz: bu geceki Hz.Ömer’in (r.a) ruhu için

6.Ramazan günü sünneti:bugün öğle ve yatsı namazlarının son sünnetlerini 2 yerine 4 rekat kılalım inş(bilmeyenler için:ikindi namazının sünneti gibi kılınır.ilk oturuşta ettehiyyatü ile salli-barik dualarıda okunur ve 3. rekata sübhaneke ile başlanır)
6. teravih namazının fazileti:Yüce ALLAH ona beyti mamuru tavaf edenin sevabı kadar sevap ihsan eder her taş ve kiremit dahi onun bağışlanmasını diler.

6.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin (Ey merhametlilerin en merhametlisi-EN AZ 100 DEFA )

* 6’inci hatırlatma:
Mübarek ve kutsal Ramazan ayında İslâm dininin yasaklamış olduğu çalgılı şarkılı eğlencelere gitmeyelim, hele açık saçık kadınların teganni ettiği fısk meclislerden bucak bucak kaçalım.
 

Ramazanın yedinci gecesi namazı(12.5.2019-Cumartesiyi Pazara bağlayan gece) : :ALLAH rızası için istediğimiz surelerle dört rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:ALLAH meleklerini o kulunu affettiğine dair şahit tutar

7.Ramazan gecesi yasinimiz: bu geceki Hz.Osman ruhu için

7.Ramazan günü sünneti:bugün soframızda yeşillik bulunduralım inş.salata olabilir veya maydonoz vs yeşil herhangibirşey(sofra kalkana kadar o yeşillikler ALLAHı zikredermiş,solana kadar)


7. teravih namazının fazileti:Musa (a.s)a yetişmiş firavuna ve hamana karşı ona yardım etmiş olur.

7.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 7’inci hatırlatma:
Ramazan’da sağlığımızı korumak için, yeterince doymak ve beslenmek şartıyla genellikle yavan ve mütevâzı yemekler yiyelim. Lüksten, israftan, gösterişten, saçıp savurmaktan uzak duralım. Bu yolla artırdığımız parayı fakirlere verelim.

11 Mayıs Cumartesi günü Akşam Namazından sonra imsak vaktine kadar kılabilirsiniz. Niyet ettim Ya Rabbi senin rızan için Ramazan-ı şerif ayının 7.gece Namazını kılmaya demeniz yeterlidir. Yazılan Sureler her iki rekatta da okunacak.Fatiha'dan sonra 10 Ihlasi Şerif 10 Felak 10 Nas süresi okunacak. Ilk rekatta Subhaneke Duasını okuyalım inşaAllah.
 
Ramazanın 8. gecesi namazı(13.5.2019-Pazarı Pazartesiye bağlayan gece) :ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:7 cehennem kapısı kapanır 8 cennet kapısı açılır

8.Ramazan gecesi yasinimiz: bu geceki Hz.Ali(r.a) ruhu için

8.Ramazan günü sünneti:yemeğimizi yer sofrasında ve sağ dizimizi kaldırıp sol ayağımızın üzerine oturarak yiyelim;yemeğimiz bittiğinde de tabağımızı sünnetleyelim bugün de inşallah 4 sünnet birden yapmış olacağız

8. teravih namazının fazileti:Yüce ALLAH İbrahim (a.s)a yaptığı ihsanı onada yapar

8.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 8’inci hatırlatma:
Zekatlarımızı verelim. Zekattan başka bol bol hayır hasenat da yapalım. Zekatları alenen verebiliriz. Onun dışındaki hayır ve sadakalarımızı, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek şekilde verelim, fakir ve muhtaçları ezmeyelim, üzmeyelim, aşağılamayalım.

12 Mayıs Pazar günü Akşam Namazından sonra imsak vaktine kadar kılabilirsiniz. Niyet ettim Ya Rabbi senin rızan için Ramazan-ı şerif ayının 8.gece Namazını kılmaya demeniz yeterlidir. Yazılan Sureler her iki rekatta da okunacak.Fatiha'dan sonra 1 Ihlasi Şerif 1 Felak 1 Nas süresi okunacak. Ilk rekatta Subhaneke Duasını okuyalım inşaAllah.
 
Ramazanın 9. gecesi namazı(14.5.2019-Pazartesiyi Salıya bağlayan gece) :ALLAH rızası için istediğimiz surelerle on iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:10 çeşit büyük isteği kabul olur

9.Ramazan gecesi yasinimiz: Bu geceki Hz.Fatıma(r.a) Validemiz ruhu için

9.Ramazan günü sünneti:
Çıplak ayak namaz kılmayalım ve namaz tesbihini parmaklarımızla çekelim inşallah bugünde
Erkeklerde başı açık namaz kılamsın takke taksınlar
Tadili erkana dikkat edelim

9. teravih namazının fazileti:Hz.Peygamber efendimizin ibadet ettiği gibi yüce ALLAHa ibadet etmiş gibi olur

9.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin

* 9’inci hatırlatma:
Beş vakit namazı muntazaman (düzenli bir şekilde) kılalım, bayramdan sonra da aksatmayalım.

13 Mayıs Pazartesi günü Akşam Namazından sonra imsak vaktine kadar kılabilirsiniz. Niyet ettim Ya Rabbi senin rızan için Ramazan-ı şerif ayının 9.gece Namazını kılmaya demeniz yeterlidir. Yazılan Sureler her on iki rekatta da okunacak.Fatiha'dan sonra 10 Ihlasi Şerif 5 Felak 5 Nas süresi okunacak. Ilk rekatta Subhaneke Duasını okuyalım inşaAllah.

 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Ramazanın son 10 günü içerisinde duaların kabulü için okunacak ayetler
  • deniz feneri
  • deniz feneri,
  • Dini Konular
  • 1    6K
Ramazanın son günleri için uyanık fikirler...
  • deniz feneri
  • deniz feneri,
  • Dini Konular
  • 2    5K
Geri