Üst

Yoldan En Güzel Geçen Kişi

Ugur

Ugur

Administrator
Bir vali güzel bir yol yaptırmış ve yoldan "en güzel kim geçecek" diye bir yarışma düzenlemiş.

Yarışma günü kimi at arabası, kimi süslediği bisikletini, kimi en güzel esvabı ile "en güzel geçen" olmak için yol kenarına gelir. Nihayet, tüm gün yoldan geçilir. Tekrar valinin yanına döndüklerinde hepsi aynı şikayette bulunur. Yolun bir yerinde moloz yığını vardır ve bu yolculuğu hayli zorlaştırır.

Günün sonunda son yolcu da yorgun argın üstü başı toz toprak içinde valinin yanına ulaşır. Bu son yolcu valiye, saygıyla yönelerek içi altınla dolu torbayı uzatır ve der ki:

"Yolda insanların geçmesini zorlaştıran moloz yığınını gördüm. Hz.Muhammed(sav) in : "Rahatsızlık veren bir şeyi yoldan kaldırmak sadakadır" sözünü hatırladım ve yolu temizledim. Molozun altında bu altın dolu torbayı buldum. Ahaliden kimsenin bu kadar altını olamayacağına göre bu atınlar size ait olmalı."

Vali gülümseyerek cevap verir:
"O altınlar senin. Zira yarışmanın galibi sensin. Yoldan en güzel geçen kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldırandır."

altin.webp
altin.webp
 
Kaptan43
Biz Neden Böyleyiz
Gençliğin Sırrı !!!
Geri