Şu cümleni bi açıkla istersen.. Benim kullandığım yanlış bir cümle yok ama şimdi olacak..
ne bağcıyı ne de üzümle uğraşmaya hakkın var. Haddini bil ve uğraştığın şeye dikkat et.
Yap ! denilmiş. Yapacaksın.
Uyacaksın ! denilmiş. Uyacaksın.
Yapmak istmiyorsan da zorla değil. Allahın emirlerini, sözlerini sorgulamak ne senin , ne de başkasının haddi. Uğraşacak başka üzümler bul. O Allah ac ki;
"Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim." (Maide, 5/3)
Allah ac'ın kemale erdirip herşeyi en güzel şekliyle onayladığı dini sorgulamak sana mı düştü ? amacın neyse açık açık söyle. Fesat çıkarmak mı?
son sözü Rabb'im zaten buyurmuş, sen kendini ne sanıyorsunda üzümle, bağcıyla uğraşıyorsun.?
cümlelerine de ayrıca dikkat et. Kibir kimde belli oluyor. allahın sözünü beğenmeyenden başka kibirli mi var ? Allah bilmiyor haşa siz biliyorsunuz ki ,sorgulama ihtiyacı duyuyorsunuz. Sen ve senin gibiler. Sakın ola ki masum tavırlarla uğraşmayasın. Niyetin açık seçik belli.
konuyu bu denli çığrından çıkarmak marifet olmasa gerek,
kimileri, fikirlerle değil, bu fikirleri sunanlarla uğraşmakta, şucu bucu demekte, onların şahsını öne koymakta,
kimileri de düşünce ve sundukları görüşlerle uğraşmakta, eleştirmekte, vb,
üzümlerle değil, bağcıyla uğraşmak bir kalıp ve bunu anlatmakta olduğu aşikardır, biline.
anlamadan, yargıya varmak ne denli yanlış, değil mi.
2- "
Yap ! denilmiş. Yapacaksın.
Uyacaksın ! denilmiş. Uyacaksın."
KURANI anlamak, düşünmek, ibret almak, ders çıkarmak, ALLAHIN EMİRLERİNİ MURADINI, gereğince yaşamak için elzemdir.
Bunun için de İKRA ile başlamış,
ve adına da KURAN denilmiş ve KERİMİ de eklenmiş.
3- ön yargı kadar, anlamamak ve anlamamaya çalışmakta hoş değildir,
4- niyet okurluğu da yaygın bir ön hastalık
5- konu çok açık, olduğu gibi görülse,
DEĞİL, Mİ.
KURAN, düşünmemizi, akletmemizi, beşyüzden ziyade bu ve benzeri kelimeler kullanarak emretmekte.
düşünenler için, akledenler için ibretler vardır. hala düşünüp, ibret almayacakmısınız demekte,
GELELİM KONUYA, KONUYU HATIRLAYALIM:
KURAN OKUMAK MI YAŞAMAK MI NE İÇİN İNDİ
lafızları tekrar için mi,
okumak bunu yapmak mı.
KURANIN anlamı, mesajı, getirdiği hükümleri yokmuşcasına,
sadece Arapça lafızları anlamadan tekrar etmeyi okumak sayan,
hayatında 17 kez baştan sona böyle tekrar yapmış, 17 kez hatmettim diyerek murada uygun davrandığını sanan insana, ALLAH BU KİTAPTA SANA NE SÖYLEDİ, NEYİ EMRETTİ, hele bir bize de anlat deyince neyi anlatayım, ben Arapça bilmiyorum ki, böyle okumayı öğrendim, kimse bana bunun içi de var, anlamı var demedi diyenden tutun da,
KURANI, anlamdan okumak için inmiş ibadet kitabı sayana dek tüm anlayışların cirit attığı bir ülkede yaşamaktayız.
bu konunun amacı, hedefi düşündürmek.
yapılanı düşündürmek,
KURANA yaklaşımı düşündürmek,
KURANIN YAŞAMAK İÇİN İNDİĞİNİ
HAYATA MÜDAHALE İÇİN GELDİĞİNİ
....
düşündürerek paylaşmak.
BEN ihvanların kardeş olduğu gerçeğini unutmadan konuşmaya ve yazmaya özen göstermenin gerektiğine inanarak,
her daim, ihvanlara hakkımı helal ettim.
ilim hangi kapta, nerede olursa yitik malımdır,
asla bağcısına bakmadan, sadece üzümlerle/fikirlerle ilgilenmek gerekmektedir.
tüm çiçeklere konulsa da sadece
özü alınmalı, KURAN POTASINDA işlenmelidir.
İKRA EMRİNE UYANLARA selam olsun.