Üst
Yumurta kabuklarını atmayın! İşte bilinmeyen faydaları

Yumurta kabuklarını atmayın! İşte bilinmeyen faydaları

Anne sütünden sonra doğadaki en faydalı besin olarak bilinen yumurta, hem kendisi hem de kabuklarıyla insan vücudu için bulunmaz bir nimettir.

yumurta_kabugunun_bilinmeyen_faydalari.webp
yumurta_kabugunun_bilinmeyen_faydalari.webp


Yumurta kabuğu, yapısı incelendiğinde doğadaki en zengin kalsiyum içeriğine sahip besin olarak bilinir. Bu nedenle de cilt için mucizeler yaratan bir etkisi vardır.

Yumurta Kabuklarını Atmayın… Onlar Çöp Değil…Hemen hemen her gün tükettiğimiz zengin vitamin ve mineral kaynağı, doğal bir protein deposu olan sağlıklı yiyecek yumurtanın içi kadar dışı da harikalar yaratıyor. Dudak büküp çöpe attığımız yumurta kabuklarının marifetleri saymakla bitmiyor. Yumurta kabuklarıyla cildinizi canlandırabileceğiniz gibi bahçenizi gübreleyebilir ve hatta çaydanlık, tava ve tencerelerinizi de temizleyebilirsiniz.

Yumurta Kabuklarının Sıradışı Kullanım Alanları…​

Yüzünüze sürebilirsiniz: Cildinizin yeniden tazeliğini sağlamak için temiz, kurumuş yumurta kabuklarını havanda ezin. Bu tozu biraz yumurta akıyla karıştırın ve yüzünüze sürün. Bu maske yüzünüzde kuruduktan sonra yüzünüzü iyice yıkayın.

Tencerelerinizi kabuklarla temizleyin: Yumurta kabukları çaydanlıkları, tencere, tavalarınızı ve termoslarınızı temizlemek için harika bir toksik olmayan bir temizleyicidir. Güçlü bir temizlik için yumurta kabuklarını biraz sabunlu suyla karıştırıp kullanın.

Kanalizasyonların tıkanmasını önler: Mutfak lavabonuzun süzgecinin içine birkaç parça yumurta kabuğu yerleştirin. Bu kabuklar fazla katı maddelerin delikten aşağıya inmesini engelleyecektir. Ayrıca kabuklar yavaş yavaş kırıldığında borularınızı doğal olarak temizleyecek.

Bahçenizi gübreleyin: Kalsiyum ve diğer mineraller bakımından zengin olan yumurta kabukları bahçenizin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Yumurta kabuklarını küçük parçalar haline getirin ve bunları gübre olarak kullanın.

Tahriş olan cildinize iyi gelir: İçinde elma sirkesi bulunan bir kaba bir yumurta kabuğunu yerleştirin ve birkaç gün içinde bırakın. Kaşınan cilt ya da küçük cilt tahrişlerinde bu karışımı sürebilirsiniz.

Fidelerinizi yumurta kabuğunda yetiştirin: Yumurta kartonunu boş, temiz yumurta kabuğu yarımlarıyla doldurup drenaj için her birinin altına delik açın. Sonra her kabuğun içine biraz toprak doldurun ve birkaç tohum atın. Tohumlar dikilmek için yeteri kadar büyüdüğünde alttaki yumurta kabuğunu kırın ve onları kabuklarla birlikte toprağa dikin. Çünkü yumurta kabukları toprakta biyolojik olarak parçalanabiliyor.

Bahçenizdeki bitkileri böceklerden korur
: Kemirici kurtları ve salyangozları tarım ilacı kullanmadan uzaklaştırmak için yumurta kabuklarını kırın ve sebzelerinizin, çiçeklerinizin etrafına serpin.Yumurtanın kabuğunun faydaları bununla sınırlı değil…

Yumurta Kabuğu Deyip Geçmeyin !​

Çöpe giden yumurta kabuklarıyla aslında birçok şey yapılabildiğini biliyor muydunuz? Her evde kahvaltıda veya diğer yemek saatlerinde kullandığımız yumurtaların kabuklarını atmadan önce bir daha düşünün. Yumurta kabuklarında yüksek miktarda kalsiyum karbonat bulunur. Mineral yapıları da yemekler haricinde kullanılmalarını bu yüzden sağlar.

Kompostlama: Yumurta kabukları kolaylıkla parçalandığından, kompostlama için idealdir. İçerdikleri konsantre mineraller toprağı daha sağlıklı hale getirir.

Haşere mücadelesi. Haşereler farklı şekillerde ve boyutlardadır, ancak bahçelere zarar vermek için aynı çabayı sarf ederler. Yumurta kabuklarını ufalayıp bahçenize serperseniz, özellikle solucanları uzak tutmuş olursunuz. Üstelik kimyasal maddeler kullanmak zorunda da kalmazsınız.

Tebeşir: Yumurta kabuklarını toz haline getirdikten sonra, birer çay kaşığı un ve sıcak suyla bir karışım haline getirin. Renkli tebeşirler elde etmek isterseniz, yemek boyası da ekleyebilirsiniz. Karışımı elde ettikten sonra, bunu bir kalem biçimine sokun ve bir kâğıt havluya sarın. Üç gün kadar kurumaya bıraktıktan sonra tebeşir kalemler elde etmiş olursunuz.

Giysi beyazlatıcısı: Yumurta kabuklarını ufak bir keten torba içinde limon dilimleriyle karıştırın. Bu keten torbayı çamaşır makinenize atıp giysilerinizle birlikte yıkadığınızda, beyaz giysilerin rengini koruduğunu ve grileşmediklerini göreceksiniz.

Leziz kahveler: Makine kahvesi içiyorsanız ve acımtırak bir tat hissediyorsanız, makinenizin kahvekoyduğunuz bölümüne bir yumurta kabuğu atın. Yumurta kabuğu kahvenizin tadını değiştirmez, sadece acılığını alır.

Su borusu temizleyicisi: Genellikle lavaboya yiyecek koymak boruları mahveder, ama yumurta kabukları ayrı bir hikâyedir. Büyük yiyecek parçalarını yakalar ve zamanla parçalarlar. Daha ufak parçalarsa ufaldıkça borulardan aşağı inerek tıkanıklıkları giderir.

Kalsiyum desteği: Birçok kişi yumurta kabuklarını her gün aldıkları birkaç bin miligram kalsiyuma ekler. Yumurta kabuklarını silip bir tencerede kaynatabilir ve bir fırın kâğıdına dizip on dakika boyunca 200 derecede pişirebilirsiniz. Daha sonra bunları bir kahve öğütücüsünde öğütün ve toz haline getirin. Bu karışımından bir çay kaşığı kadarını bir bardak suyla her gün tüketebilirsiniz.

Yüz maskesi: Yumurta kabuklarını bir yumurta akıyla havanda ufalayın ve yüzünüze maske olarak sürün. Bu karışım cildinizin gerilmesini sağlar.

Kaşıntılara merhem: Yumurta kabuklarını elma sirkesinde erittikten sonra, kaşıntılar için bir ilaç olarak kullanabilirsiniz. Bu karışımı cildinize sürünce, kaşıntılar ve kızarıklıklar kaybolur.

Yumurta Kabuğunun Bilmediğiniz Faydaları…​

Güçlü ve sağlıklı kemik ve dişler için muhakkak yeterli oranda kalsiyum alınması gerektiğini herkes bilir. Bu yüzden de yetişkinler günde 1000 mg. (1 gram), hamileler ise günde 1200 mg. kalsiyum almalılardır.Ancak diş ve kemiklerin sağlığı sadece kalsiyumla desteklenmeli aynı zamanda D vitamini, K vitamini, folik asit – B vitaminleri, potasyum, magnezyum, fosfor, omega 3 yağ asiti ve protein de alınması şarttır.En bilinen kalsiyum kaynakları süt ve süt ürünleridir. Ancak besinlerden alınan kalsiyumun tamamı değil yalnızca yüzde 30 ila 40’ı emilim göstermektedir.

Yumurta Kabuğunda 27 Besin Öğesi Bulunuyor…​

Yumurta kabuğunun yaklaşık %90-95’ i kalsiyum olup besinlerle alınan kalsiyuma göre vücutta sindirimi ve emilimi çok daha fazladır. Yumurta kabuğunda ayrıca magnezyum, bor, bakır, demir, manganez, molibden, kükürt, silikon, çinko vb. 27 besin öğesi bulunmaktadır. Bu bileşim insan kemik ve diş yapısı bileşimine çok benzemektedir.Yumurta kabuğu kalsiyumu ve D3 vitamini takviyesiyle yapılan çalışmalarda kemik yoğunluğu ölçümlerinde artışlar gözlemlenmiştir. Bu nedenle de osteoporoz (kemik erimesi hastalığı ) riskini azaltmaya yardımcı, iyi bir kalsiyum kaynağı olarak güvenli bir şekilde günlük beslenmeye eklenebilir.

Yumurta Kabuğunda Dikkat Edilmesi Gerekenler​

Yumurta kabuğunda dikkat etmeniz gereken en önemli özellik tavuğun doğal yerde ve serbest gezinebilen bir ortamda yetişmesi ve yumurtlaması gerekir. Tavuk kümeste yetişiyor ve sadece suni yem ile besleniyorsa kalsiyum ve diğer besin öğerinden yeteri şekilde fayda sağlamış olamazsınız. Kuş (tavuk) doğru beslenmezse ihtiyacımız olan besin öğelerini yumurta kabuğundan alamayız. Bu yüzden serbest gezinen tavukların ya da veya sertifikalı organik yumurta kabuğu kullanılmalıdır.

Yumurta Kabuğu Nasıl tüketilmeli?​

Yumurta kabuğu sert ve ince olduğu için öğütülmesi birinci şarttır. Ancak her ihtimale karşı yumurta kabuğunuSalmonella bakteri riski için öncelikle 5 dakika kaynatmak gerekir.Kaynamış yumurta kabuğunu kuruttuktan sonra kahve öğütücüde toz haline getirip cam bir kavanozda serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.Her gün 1 çay kaşığı yumurta kabuğu tozu günlük kalsiyum miktarını karşılamaktadır. 1 Çay kaşığı yumurta kabuğu tozu yaklaşık 800 mg. kalsiyum içermektedir.Yumurta kabuğunu ister suyla ister meyve suyuyla içebilirsiniz. Yani yumurta kabuğu tozunu ağza alıp hap gibi yutabilirsiniz.Fazla kalsiyum alınması kas kramplarına neden olacağı için mutlaka dikkatli bir şekilde potasyum bakımından zengin (örneğin muz) besinleri de beraberinde tüketmelisiniz.

Yumurta Kabuğu Zarı Ağrıları Azaltıyor…​

Modern yaşam koşulları geliştikçe bilim dünyası da beraberinde gelen hastalıklara çare bulmak için aralıksız çalışıyor.Bu yıl beşincisi düzenlenen Ulusal Osteoporoz Kongresi‘nde 500 uzman ağrısız hayat için yapılan çalışmaları masaya yatırdı. Amerika ile Almanya’da yapılan 4 bilimsel çalışma neticesini İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Fatma Nurten Eskiyurt ile Köln Üniversitesi Biokimya- Endokronoloji Uzmanı Doktor Cem Aydoğan belirtti. Araştırma sonuçlarına göre yumurta kabuğu zarındaki farklı proteinlerin ağrıyı 7 ve 10 gün arasında % 40 oranında ciddi bir şekilde azalttığı tespit edildi.5. Ulusal Osteoporoz Kongresi’nde toplum arasında kireçlenme tıp dünyasında Osteoatrit olarak isimlendirilen hastalık için 500 uzman biraraya toplandı.Kongrede ağrısız bir hayat için bilim dünyasında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Üyesi Profosör Doktor Fatma Nurten Eskiyurt kireçlenmenin bir yaşlılık hastalığı olmadığını belirterek şu şekilde açıklamasını sürdürdü; “Eklemlerimiz vücuttan daha erken yaşlanır. Dünya Sağlık Örgütü yaşlılığı 65 yaş üstü olarak tanımlamaktadır.

Kireçlenme Yaşlı Hastalığı Değildir…​

Bu nedenle kireçlenme-osteoartrit aslında yaşlılık hastalığı değildir. Kireçlenme 50 yaş üstü kişilerde sıklıkla rastlanan bir rahatsızlıktır. Eklemler daha erken yaşlandığı için kişide kas-iskelet sistemi özellikle de eklem ve çevresindeki yumuşak doku ağrıları gelişir. 'Dizim çok ağrıyor, çömelirken, merdiven çıkarken zorlanıyorum. Namaz kılamıyorum. Bel-boyun tutukluğu, dirsek-el bileğimde ağrı var...' gibi şikayetler ve eklem veya sabah tutukluğu ileri evrelerde ise hareket kısıtlılığı oluşur. Bu aşamada öncelikle yapılması gereken yaşam tarzını değiştirmek, ekleme binen yükü azaltmak, sağlıklı beslenmektir. Böylece hastalığın ilerlemesi önlenir."

Ağrısız Yaşamın Sırrı Yumurta Kabuğu Zarında Saklı…​

“Kireçlenmeye yönelik ilaçlar 50-60 yaş üzeri bireylerin kullandığı diğer ilaçlarla etkileşim yapıp, mide ile bağırsakta emilimi azaltabiliyor. Bu sebeple Nutrasetik ismi verilen bitkisel ilaçlara dönüldü. Amerika’da 2009 yılında bitirilen ağrı ve tedaviye yönelik bilimsel çalışmada yumurta kabuğu zarının eklem aşınmalarındaki tedavi edici etkisi tesadüfen öğrenilmiş oldu.En son 2014 yılında Almanya’da tamamlanan dördüncü çalışmada yumurta kabuğu zarından elde edilen desteğin vücuttaki kireçlenmeyi hem tedavi ettiği hem de ağrıyı giderdiğine saptadı. Yumurta kabuğu zarının içerisindeki farklı moleküllerin yalnızca kireçlenmedeki ağrıyı gidermediği bunun dışında tedavi edici özelliğinin de olduğu tespit edildi.Bu bilimsel araştırma ve çalışmalar bizlere ağrısız hayatın mümkün olabileceğini göstermiş oldu. Hastalığın başlangıcında kişi şayet hayat tarzını değiştirir, kilo verir, doğru beslenir, sporyapar, eklem yumuşak dokuyu güçlendirirse hastalık ilerlemez olduğu seviyede kalmaktadır.

İlk Tedavi Yöntemi Kilo Vermektir…​

Köln Üniversitesi Biokimya ve Endokronoloji Uzmanı Dr. Cem Aydoğan kireçlenme hastalığında ilk yapılması gerekenin kilo vermek olduğunu söyledi. Tedavi ile ancak hastalığın durdurulabileceğini sözlerine ekleyen Dr. Cem Aydoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Kireçlenme kıkırdakların zamanla aşınmasından ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Değişik dereceleri vardır. Derecesine uygun olarak tedavi uygulanır. Birinci derecede ağrılar günlük hayatı etkilemediği için kişi doktora başvurmaz.

Sabah Ağrısı Gün İçinde Geçer…​

Sabah hissettiği ağrı gün içinde geçer. Ağrılar çoğaldığı zaman sabah tutukluluğu, diz veya kalçada hareket kısıtlılığı gözlenir. Merdiven çıkarken, eğilirken, düzelmeye ya da kalkmaya çalışırken zorluk varsa artık hastalık üçüncü dereceye gelmiştir. Kişi artık kireçlenme hastasıdır. Hasta ikinci veya üçüncü derecede tutukluk veya sancı çoğaldığı zaman doktora başvurur. İlk tedavi yöntemi genelde kilo vermektir. Kıkırdaklarda aşınma olduğu için ağrıdan kurtulmak mümkün olsa bile eski hale dönüş mümkün değildir. Halk arasında kireçlenme olarak adlandırılan osteoartrit genellikle orta yaş üstü (50 yaşın üzerinde) kadınlarda görülen bir hastalıktır.

Neler Yapılmalı?​

Hastalığın gelişimini hızlandıran faktörler:
Kilonun fazla olması, Hareket azlığı, İlaçların yan etkilerine dikkat! Ağrıyı tetikleyen unsurlar genelde kıkırdakların aşınmasıdır. Hastalığın üçüncü evresinde ilaç tedavi başlar. Verilen ilaçlarda amaç ağrıyı azaltmaya yöneliktir. Hastalığın dördüncü evresinde artık ameliyat ile tedavisi uygulanmak zorundadır. Verilen ilaçların yan etkileri olabilir. Bu etkiler mide bağırsaklarda kendini hissettirir.Bu açıdan bilim dünyası değişik alternatifler aramaya çalıştı. Amerika'da yapılan bir çalışmada tesadüfen yumurta kabuğu zarının kıkırdaktaki sancıya ve tutukluğa iyi geldiği keşfedildi. Amerika ve Almanya'da başta olmak üzere toplam 4 bilimsel çalışma yapıldıktan sonra yumurta kabuğu zarındaki değişik proteinlerin ağrıyı 7 ve 10 gün arasında yüzde 40 oranında azalttığı saptandı."

1 - Ağrısız bir yaşam geçirmek istiyorsanız veya mevcut ağrılarınızdan kurtulmak istiyorsanız günlük olarak veya imkanınız olduğu şekliyle yani her yumurta pişirdiğinizde yumurtanın kabuğunda yapışan zarı atmayınız, kabuktan soyarak olduğu gibi yiyebilirsiniz.

2 - Yumurtanın Kabuğunun Zarını elde edebilmek için öncelikle yumurtayı rafadan haşlamanız ve sertleşmesini sağlamanız gerekiyor. Daha sonra kabuğun zarı muhtemelen yumurtanın yüzeyinde kalacaktır. Bu zarı kolay bir şekilde soyarak olduğu gibi tüketebilirsiniz. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Bu şekilde ağrılarınızı %40 oranına kadar azaltacaktır.

3 - Miktar olarak her şeyin fazlasının zarar olduğunu belirtmek isteriz. Dengeli, düzenli ve kontrollü bir şekilde tüketimini yapabilirsiniz.

Yumurta kabuğunun mucize faydası!​

Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi herbalist Muhsin Duran, yumurta kabuğunun faydalarını açıkladı.Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi herbalist Muhsin Duran, yumurta kabuğunun öğütülüp günde bir çay kaşığı tüketilmesi durumunda, kemik erimesi hastalığına yakalanma riskinin ortadan kalkacağını söyledi.

Yumurta kabuğundaki faydalarla ilgili çalışmalar yürüten Muhsin Duran, yüzde 94 oranında kalsiyum bulunan yumurta kabuğunun, kemik erimesi hastalığını önlediğini söyledi. Yumurta kabuğunun öğütüldükten sonra düzenli olarak tüketilmesinin, kemik erimesi hastalığına kesin çözüm sunduğunu aktaran Duran, oranın, çocuklarda günde yarım, yaşlılarda ise günde tam çay kaşığı olduğunu ifade etti. Analizler sonucu yumurta kabuğunun cilde de faydalı bir kaynak olduğunu dile getiren Duran, gelişemeyen çocukların da kalsiyum oranının yüksekliği nedeni ile yumurta kabuğunu tüketmeleri gerektiğini kaydetti.

Yumurta kabuğunun doğal kalsiyum kaynağı olduğunu ve hiç bir yan etkisinin bulunmadığına dikkat çeken Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi herbalist Muhsin Duran, yumurta kabuğunun cilt bakımında yaşlanmayı geciktirici etki sağladığını sözlerine ekledi.

Yumurta Kabuğu Zarından İlaç Nasıl Yapılır?​

Araştırma sonuçlarına göre yumurta kabuğu zarındaki çeşitli proteinlerin ağrıyı 7 ile 10 gün arasında % 40 oranında önemli bir ölçüde azalttığı tespit edildi.Amerika’da 2009 yılında bitirilen ağrı ve tedaviye yönelik bilimsel çalışmada yumurta kabuğu zarının eklem ağrılarına ve eklem aşınmalarındaki tedavi edici etkisi tesadüfen öğrenilmiş oldu.Yumurta Kabuğunun Zarını dilerseniz haşladıktan sonra dilerseniz de haşlamadan çiğ yumurtadan elde edebilirsiniz. Eğer haşlarsanız bu zar muhtemelen yumurtanın yüzeyine yapışacaktır. Ancak haşlamadan çiğ yumurtanın zarını elde etmek daha basittir. İçerisindeki yumurtanın sarısını ve beyazını bir kaba alarak, kabuğun iç yüzeyinde bulunan zarı çıkararak yiyebilirsiniz.Yumurta kabuğu havanda ya da blender yardımı ile iyice ufalanır. Ardından günde yarım tatlı kaşığı kadar yenir. Daha fazla tüketmenin her hangi bir zararı yoktur. Ancak vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılamak için yarım tatlı kaşığı tüketmek yeterlidir. Yetişkinlerde bu miktar yeterli olurken çocuklarda yarım çay kaşığı kadar tüketilmelidir.Kırışıklıklar ve ciltte oluşan lekeler üzerinde de olumlu etkileri olan yumurta kabuğu bu tür sorunlara karşı tedavi amacı ile kullanılabilir.Özellikle cilt maskesi yapımında kullanılan yumurta kabuğunun kalsiyum içeriği ciltte detoks etkisi yaratır. Alkol ve sigara kullanan kişilerde daha çok karşılaşılan cilt yaşlanmasını geciktirmek için de kullanılabilir.

Kalsiyum Desteği İçin Yumurta Kabuğu Nasıl Kullanılır?​

1 tane yumurta kabuğu
Yeteri kadar limon suyu
Hazırlanışı: Yumurta kabuğu iyice kurutulup ezildikten sonra ağzı kapalı hava almayacak bir kabın içine alınır. Üzerini geçecek şekilde limon suyu ilave edilerek kabın ağzı kapatılıp buzdolabında 4 gün kadar bekletilir. Yumurta kabukları limon suyu içinde iyice eridikten sonra karışım günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak için yenebilir.

Kemik Erimesine ve Kireçlenmeye Karşı Yumurta Kabuğu Nasıl Kullanılır?​

20 diş sarımsak
40 tane limon
2 yemek kaşığı zencefil
20 tane yumurta kabuğu
1 avuç kadar kapari turşusu (Her hangi bir kan hastalığınız varsa, kapari bitkisini kul-lan-ma-yın).Hazırlanışı: 40 adet limonun suyu sıkıldıktan sonra cam bir kavanozun içine alınır. Sarımsakların kabukları soyularak limon suyunun üzerine ilave edilir. Daha sonra turşu blenderdan geçirilir ve malzemelerin üzerine eklenir. Yumurta kabukları blenderdan geçirilerek un haline getirilir ve zencefil ile beraber kavanoza eklenir. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılarak 1 hafta boyunca buzdolabında bekletilir. Hazırlanan karışım bir hafta sonra kahvaltı öncesi 1 kahve fincanı tüketilir. Bu karışım sizin dizinizdeki kireçlenmeye ve diz ağrılarına iyi gelecektir.

Cilt Lekelerine Karşı Yumurta Kabuğu Nasıl Kullanılır?​

Cilt lekelerine karşı kesin bir yol arayanlar için yumurta kabuğu harika bir tercih olacaktır.1 kahve kaşığı yumurta kabuğu
1 kahve kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yumurta akı
2-3 damla limon suyuHazırlanışı Ve Uygulanışı: Büyün malzemeler cam bir kabın içinde homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım ciltte var olan lekelerin üzerine sürülerek 20 dakika kadar bekletilir. Ardından maske ılık su ile yıkanır.Uygulanan maske, cildin yenilenmesini sağlar, ciltte oluşan lekeleri gidererek cildin rengini ayarlar, cildin daha beyaz bir görünüm kazanmasını sağlar ve cilde daha aydınlık bir görünüm kazandırır.

Tahriş Olmuş Ciltlere Karşı Yumurta Kabuğu Nasıl Kullanılır?​

2 tane yumurta kabuğu
Elma sirkesiHazırlanışı: Yumurta kabukları ufalandıktan sonra bir kaseye alınır ve üzerini bir parmak geçecek kadar sirke ilave edilir. Ağzı kapatılarak 3 gün boyunca bekletilir. Bekleme süreci tamamlandıktan sonra hazır hale gelen karışım ciltte tahriş olan bölgelere sürülür.

Yumurta Kabuğu Kürü Tarifi:​

* Yumurta kabuğunun mikrobunun tam anlamıyla kırılabilmesi için öncelikle çok iyi şekilde haşlamak gerekiyor.
* Haşlanan yumurtamızın kabuğunu soyuyoruz ve ardından üzerindeki zarı da alıyoruz. Yumurta kabuğunun zarı da en az kabuğu kadar faydalıdır ve kalsiyum açısından zengindir.
* Yumurta kabuğu kürü için gerekli olan yumurta kabukları ve zarı blender içerisinde toz haline gelinceye kadar parçalıyoruz. Çok iyi şekilde parçalanmadığı taktirde yerken çıtır çıtır bir ses oluşturacak ve bu hoş olmayacaktır. Bu nedenle besinlerin içerisinde hissetmeden tüketebilmek için toz haline gelebilmesi gerekmektedir.
* Toz haline gelmiş olan yumurta kürü sek şekilde 1 çay kaşığı kadar yenir. Yumurta kabuğu tozunun ardından meyve suyu içebilirsiniz. Tozu, süt ve saf meyve suyuyla birlikte tüketildiğinde etkileşime geçer ve faydaları artar. Dilerseniz limon suyu da koyabilirsiniz.
* Özellikle sabah kahvaltıdan önce veya akşam yemekleriyle birlikte tüketildiğinde çok faydalı olduğu tespit edilmiştir.Not: Yumurta kabuğunu özellikle yemeklere ilave edebilir veya salataların üzerine serpiştirebilirsiniz. Bazıları yumurta kabuğunun tadından olumsuz yönde etkilenebileceği için, tüketirken hissetmemek için pişen yemeklerin içerisine de ilave edebilirsiniz. Ancak pişen yemeklerde çiğ olarak tüketiminin yarattığı kadar olumlu etkiler görülemeyebilir.

Başka Şekilde Yumurta Kabuğu Kürü​

2 adet yumurtayı güzelce yıkayın. Yumurta sayısını artırabilirsiniz. Yumurtanın kabuğunu ufalayıp bir tavanın içine 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edip yumurtaları koyun. Kısık ateşte kavurun yanmamasına dikkat edin. Kabuklar kavruldukça kırılmaya başlayacaktır. Ocaktan alıp ezin. yoğurda ya da balın içine katıp tüketebilirsiniz. Kemik erimesine faydalıdır. Çocukların gelişimi için de kullanabilirsiniz.

Destek olarak da günde yarın demet dereotu ve günde 1 tatlı kaşığı yoğurda katarak ya da öylece yiyebileceğiniz siyah üzüm çekirdeği.

Geçmeyen Güneş Lekeleri İçin Doğal Çözüm…​

1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı kadar vazelin ve 1 yumurtanın kabuklarını iyice ezerek un haline getirin ve karıştırın.Elde ettiğiniz bu karışımı cildinize sürün ve ortalama 20 dakika kadar bekledikten sonra ovalayarak çıkarın. Dışarıya çıkarken yüksek faktörlü koruyucu ürünler kullanmaya özen gösterin.Cilt Lekelerine Yumurta Kabuğu MaskesiCilt lekelerine kesin çözüm arayanlar için yumurta kabuğu kürü mutlaka denenmesi gereken bir bitkisel şifa kürüdür.

Bunun için gerekli malzemeler:
* 1 Tatlı Kaşığı Yumurta Kabuğu
* 1 Tatlı Kaşığı Yoğurt
* 2 Tatlı Kaşığı Yumurta Akı
* 3 Damla Limon SuyuYapılışı ve uygulanışı: Yukarıdaki malzemeler bir kasede karıştırılır ve yüzdeki cilt lekesi olan yerlere sürülerek 10-20 dakika kadar kurumaya bırakılır. Daha sonra da yumurta kabuğu maskesi sürülen yerler ılık su ile durulanır.Yumurta, anne sütünden sonra gelen en faydalı besinlerden birisi. Hemen hemen her evde tüketilen ve sürekli çöpe atılan yumurta kabuğu ve zarı , bize armağan edilen en doğal ve ucuz tedavi ilacı. Unutmayalım ki sebepsiz yere hiçbir şey yaratılmamıştır ve bir faydası bulunmasın…
 
Neymiş bu yumurta kabuğu.çiçeklere ekleme işini yapacağım inşaallah
 
Geri
Üst