Genel Kültür Dövüşçü Hint Horozu Yetiştirme ve Besleme Bilgileri

Celik

Emekli Admin
Katılım
8 Nisan 2013

Dövüşçü Hint Horozu Cinsleri ve Yetiştirme Bilgileri​

Dövüşçü Hint Horozu Dövüşçü Hint Horozu
Türk Hint horozları Malaoid türünün alt türü olan aseel ırkı horozlardır, asil soylu, arı, safkan anlamına gelmektedir. Bu kelime Türkçeye de aynı şekliyle geçmiştir. Asil kan, saf, duru manasında kullanmaktayız. Türkiye'de birçok bölgemizde gerçek hayvan severler tarafından çok özel yetiştirme sistemleriyle saf olarak yetiştirilmeye devam eden Hint horozu bölgeler arasında çok azda olsa genel yapısal özellikler fiziki görünüşleriyle birbirinden ayrılabilir.

Türk Hint horozunun genel olarak diğer ırklardan ayrımlanabilir özellikleri geniş bir kaş yapısı ve gözler bu kaş yapısının içersine gizlenmiş dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korunaklı bir yapıya sahiptir. Ortalama olarak erkekler 3-3,5 kg arasındadır. Gözler yeşilin tonlarındadır. Hakim olan renkler dişilerde kahverenginden açık kahverengine ve siyah renklerdedir.

Dövüşleri ağır, etkili elleri, muntazam kas yapıları, dengeli bir vücut yapıları vardır. Irklar içinde en dayanıklı horoz, Hint horozudur. Tavuklar 9-10 yumurta yaptıktan sonra kuluçka olur yumurtalar açık krem rengindedir, ortalama 57-60 gr arasında yumurta ağırlığı vardır, daha küçük ve daha iri yumurtalar kuluçka altına konulmaz çıkış gücü zayıf olur. Horozlar dik duruşları geniş göğüsleri kalın kemikli ayakları ile tam bir asalet timsalidir.

İbikler fıstık ibik, silme ibik ve silmenin çeşitli formları örneğin taş ibik, gül ibik şeklinde gözlemlenir. Hint horozlarında sakal yoktur. Genellikle horozların sırtlarında sırt saçak tüyleri bulunur. Akrabalı yetiştirilmiş damızlıklarda bazen bu saçak yoktur. Kuyruklar aşağıya doğru ortadan ikiye ayrılmış ıstakoz kuyruğunu andırır. Ayaklar çok açık sarı ve gümüşi renklerde olabilir. Hint horozları ötüşleri çok kısadır ve ötüşleri esnasında ses boğulur.

Hint Horozunun Bakım ve Beslenmesi​

Besleme horozculuğun temel ayaklarından biridir. Horoz yetiştirilirken horozcular arasında bakım besleme ve yetiştirmeden kaynaklanan çeşitli farklılıklar ortaya çıkar. Bu temel ayaklarından birinin eksikliği daha kötü performanslı işe yaramaz horozların ortaya çıkmasına neden olur.

Yalnız unutmamak gerekirki kötüyü kötü yapanda iyi yapacak olanda bizleriz. Çünkü ortaya çıkacak performans çevre+genetik olarak ortaya çıkar. Sen vermez isen hiçbir zaman alamazsın işin sırrı budur. Sırları zaman içerisinde daha farklı konulara da değinerek açmaya devam edeceğiz. Yeni nesil daha doğru bir hedef takip edip güzel sonuçlar alması bizim hedefimizdir. Sırlarını sakladığını zannedenlerinde aslında hiç bir şey bilmediklerini de bu işi insiyaki yaptıklarını bilgilerinin belli düzeyin üzerinde olmadığını da gördük.

Bir Hint horozunun iyi olması için yapacağımız hizmetleri 2 başlık altında toplayalım;

1) Bakım
2) Besleme

Bakım​

Bakımdan kasıt hayvanın ortam şartlarının iyileştirilmesi ortam şartları nelerdir. Ortamın nemi, ısısı altlık durumu yemliklerin temizliği suyun kalitesi yemin kalitesi hayvanların sıklığı barınağın güneş alıp almadığı hatta buna gürültülü bir yer olup olmadığını da ekleyebiliriz gürültü hayvanlar üzerinde stres etkisi yapar.

Nem: Kümes içinin nemli olması temre başta olmak üzere birçok mantarı hastalıkların çıkmasına neden olur.

Isı: En uygun ısı 20–24 derece dolayındadır. Bu dereceler in daha düşük olması hayvanlarda çok büyük rahatsızlık oluşturmasa da üzerindeki ısılar sıcaklık stresine neden olur.

Su: Hayvanların içtiği su her zaman temiz olmalı özellikle yazın çok çabuk bakteri üreyerek sindirim sitemi rahatsızlıkları ortaya çıkar. Bu tür bakterilerin olumsuz etkileri uzun vadede de ortaya çıkabilir.

Yem: Yemin kalitesi hayvan yetiştiriciliğin de çok önemlidir. Güvenilir firmaların yemlerinden alınması yemcinin ve horozcunun yemleri depolama koşulları çok önemlidir nemli yerde saklanan yemler küf üreterek hayvanları zehirler. Birçok horozcu bu sebeplerle hayvanlarını kaybetmektedir. İlaç tedavisi yaptığı halde çözüm alınamamaktadır.

Güneş: Yavru gelişimi için sağlık açısından da çok önemlidir.

BESLEME​

Besleme ile ilgili diğer bölümlerde birçok konuya değinilmişse de besleme tam bir uzmanlık bilgi beceri ve deneyim gerektirir. Amaç hayvanın kursağını doldurmak değildir. İnsan için de bu durum böyledir. Yalnızca karnımızın doyması iyi beslendiğimiz anlamına gelmez her gün kuru fasulye yiyen adam karnı doysa da çeşitli yiyeceklerle beslenen kişi kadar sağlıklı beslenmiş olmaz. Tek yönlü beslenmiş olur ki birçok hastalığa yakalanma riski artar. Sağlığını zamanla kaybeder. Horozlarda da bu durum böyledir sadece buğday vererek besleme yapılamaz. Çeşitli gıdalardan yeteri miktarlarda vermek en doğru yoldur. Bu çeşitli gıdalar nelerdir.

Proteinler​

Hayvansal Proteinler

* Yumurta
* et-kemik unu
* balık unu
* Yeme sentetik katılan proteinler

Bitkisel Protein

* Fiğ
* Bezelye
* Mercimek
* Nohut
* fasulye
* korunga

Karbonhidratlar

* Tahıllarda
* Pekmez
* Bal
* kuru üzüm

Vitaminler

* Yeşillikte
* Tahıllarda
* Meyvelerde
* Fındık,fıstık
* Sentetik olarak satılan premikslerde

Mineraller

* Tahıllarda
* Yeşillikte
* Meyvelerde
* Sentetik olarak satılan premikslerde

Yağlar

*Tahıllarda
* Don yağı
* Bitkisel yağlar
* Fındık
* Fıstık
* Ayçiçeği tohumu
* aspir
* kanola
* keten

hinthorozu.png hinthorozu.png


hinthorzr.png hinthorzr.png


hinthopdp.png hinthopdp.png


hinthoviv.png hinthoviv.png

Not: Hint horozu yetiştirmek güzel bir hobi.
Fakat dövüştürülmesine şiddetle karşı olduğumu belirtmek isterim.
 
Hint Horozu Dövüşü

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yasal olmayan horoz dövüşlerinde çok büyük rant elde ediliyor.En son KKTC'de milyonluk horoz dövüşleri ortaya çıktı.
Horoz dövüşünde bahisler 500 TL'den 15 bin TL'ye kadar çıkıyor.İki saat boyunca dövüşen horozların fiyatları da son model sıfır bir arabadan bile pahalı.Bir dövüş horozunun fiyatı ise 3 bin TL'den 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Dövüşlerden sonra horozların hali içler acısı.Elbetteki dövüşmek horozların yapısında olan birşey ama para kazanmak için,kan revan içinde kalıp gözleri kör oluncaya kadar dövüştürmek insanlık suçudur.

Hint horozlarının dövüşten sonra geldikleri hali gösteren bu resimler insanlığın bittiğini gösteriyor !!!

100.jpg 100.jpg


101.jpg 101.jpg


102.jpg 102.jpg
 
Abicim horozların günahına giriyorsunuz.
 
hastalık yaa. yazık değil mi hayvanlara. Şimdi insandan gelişmiş bir varlık olsa. insan dövüştürseler bunuda kendi ortamlarında paylaşsalar nasıl olur acaba?
 
kısa süreli dövüşler yine anlaşılır olsa da, uzun süreli dövüşler için görünen o ki sağlam mide gerekli. bu kadar nadide ve asi bir hayvanın dövüştürüldükten sonra bir köşede bırakılması çok üzücü. yenilse bile, insanların ego savaşı yüzünden o kadar önem verilen hayvan birden alaşağı ediliyor. gerçekten yazık.
 
Ben daha 15 yaşındayım 1000 liralık 2000 liralık hayvanlarım var yer adıyaman.
 
Horza yem nevercez vercez
 
2013 hem adıyaman hemde hatay kupasını alan hayalet ırkı kalitesini ispatlamıştır.üstelik 7 yıldır yenilmezliğini korumaktadır.hem akıl kutusu hem tırnak hemde taş ustasıdır.sessiz dövücülüğü nedeniyle bu ismi almıştır.ırkın ilk çıkışı balıkesir edremitli tanerin üstün çabaları neticesindedir.geliştirmek ve ilaveleri ise maraşlı mehmet ve karabüklü mehmetin ince hesaplar yaparak 4 farklı ırkın birleşimiyle oluşmuştur.apaçi ırkı saflığını korumak kaydıyla 43 yıldır,kerkenez ırkı 30 yıldır türkiye ve yakın ülkelerde adından söz ettirmektedir.gelecektede hayalet ırkı konuşulacaktır.alanyada bu ırktan 2012 mart-haziran-eylül dönemlerinde 51 adet yavru çıkartıp yetiştirdim.ilk desteden her yavru şov yaptı.ama alanyalı hayvan sevmezler zehir atarak sadece 2 kardeş ve 6 yaşında damızlık baba ile 8 yaşında damızlık annenin hayatta kalmasına sebep olmuşlardır.allah da onlara kendi çocuklarının acısını göstersin derim.onları allaha havale ettim.1 çapar yavrumla 1 günde 4 horoz dövdüm.21 gün sonra 33 dk.da kart teslim aldım dost dövüşü idi,15 gün sonra aynı gün 3 emsal peşine 1 kart 27 dk.da dövdüm.adanada maraşlı mehmetin ürettiği aynı ırk 7 yıldır hiç 4 su görmedi.üstün ırk olduğunu ıspatlaması için tek yapılması gereken reklam idi.bu metni bu nedenle yazdım.herkese hayırlı olsun.yinede şu sözüde söylemeden geçemeyeceğim,ustam karabüklü delicemali derdiki elin iyisinden iyidir benim kötüm...bak hazırla güven...o sana güvenmek için senin güvenini arar...dayağa da düşse oğlundur onu adapte et...gözlerini gözlerinden kaçırmaki korkmasın korkmadığını bilsin...

H A Y A L E T
 
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Hint Yağı
  • :Eylül:
  • :Eylül:,
  • Ansiklopedi
  • 0    1K
Hint-Avrupa Dilleri Asya Boyunca Nasıl Yayıldı?
  • Ugur
  • Ugur,
  • Tarih
  • 0    2K
Maşallah Maşallah - Hint Müziği
  • Ugur
  • Ugur,
  • Müzik
  • 0    3K
Ashokan Direği - Paslanmayan Hint Direği
  • Ugur
  • Ugur,
  • Ansiklopedi
  • 1    4K
Geri